Axxells verksamhetsort i Esbo, Överby

På Överby utbildas trädgårdsmästare, keramiker, inredare, tapetserare samt ungdoms- och fritidsinstruktörer. Dessutom ordnas både yrkeskurser och folkhögskoleutbildning.

Överby ligger på gården Margreteberg, en gammal herrgård som är mycket naturskönt belägen, nära den kända fågelsjön Grundträsk samt Bodomträsket. På området finns dessutom Margretebergsparken (www.marketanpuisto.fi), Överby trädgårdsbutik och ett stort ridstall. I omgivningen finns utomordentliga strövområden och utflyktsmål. Bussförbindelserna till Helsingfors och Grankulla eller Esbo centrum, är goda. Axxell har på området både parker, växthus, frilandsodlingar samt visningsträdgård. Mera info om Överby hittar du på Virtuaalikylä.

På Överby finns ett internat som du kan bo på vid behov. Kontakta enheten för mera information om boendet och priser.

Överby 100 år - bildspel

Bilder\x20från\x20Överby
Bilder\x20från\x20Överby
Bilder\x20från\x20Överby
Bilder\x20från\x20Överby
Bilder\x20från\x20Överby
Bilder\x20från\x20Överby
Bilder\x20från\x20Överby
tryck på bild för att öppna galleri

Kontaktuppgifter

Inspektorsgränd 3, 02940 ESBO
Tfn. 0290 01 7645
Fax 0290 01 7989
overby@axxell.fi

Personalens kontaktuppgifter

Aktuellt

Vuxenutbildning

Trädgårdsbranschen

Hos oss kan du som vuxen studera både till trädgårdsmästare och avlägga olika kurser inom trädgårdsbranschen. Du avlägga grundexamen i trädgårdsskötsel som fristående examen (närstudier 5-6 dagar/månad) eller gå en tvåspråkig kurs för grönväxtskötare eller välja någon av våra fortbildningskurser.

Till våra trädgårdsutbildningar

Hantverk

Hos oss kan du som vuxen studera till artesan men inriktning keramik samt till inredare och tapetserare. Utbildningarna ordnas som flerformsstudier vilket innebär att du kan gå utbildningen vid sidan av ditt jobb.

Till våra hantverksutbildningar

Social- och hälsovård, pedagogik

På Överby i Esbo kan du som vuxen studera till ungdoms- och fritidsinstruktör. Dessutom kan du avlägga yrkesexamen i arbete bland missbrukare och yrkesexamen inom omsorgsarbete för utvecklingsstörda.

Läs mera om våra utbildningar

Folkhögskoleutbildning

Långa linjer

Folkhögskolan Axxell erbjuder i Esbo medieutbildningar som långa, ettåriga linjer. På Indiefilmlinjen lär du dig grunderna i indiefilmmakande från idé till färdig film. På linjen för Mångmedial Reporter lär du dig verktygen som den moderna reportern behöver för att överleva i en pressad mediavärld. Låt dig inspireras i en kreativ miljö!

Läs mera om våra långa folkhögskoleutbildningar

Korta kurser

I Esbo ordnar vi olika kortkurser inom skrivande, bildkonst, media, trädgård och välmående. Vi ordnar också många skrivarkurser som hålls på G18 i Helsingfors. Bekanta dig med alla våra korta kurser både i Esbo och Helsingfors!

Till våra korta kurser

Tina blir trädgårdsmästare