Axxell

Ajankohtaista

Yleinen kielitutkinto syksy 2014

Ajankohtaista MKK

Yleiseen kielitutkintoon (YKI-testi) Axxelliin ilmoittaudutaan nyt sähköisesti verkossa

Ilmoittautuminen Yleisen kielitutkinnon suomen kielen keskitason kokeeseen 30.8. alkaa maanantaina 2.6.2014 klo 09.00. Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 13.6.2014 klo 16.00.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. HUOM! Paikat voivat täyttyä erittäin nopeasti.

Lue lisää >>


Lue Axxell MKK:n opiskelijoiden blogi tekstit Ylen Selkouutiset sivulla

Ajankohtaista MKK


Ylen Selkouutiset julkaisi viime viikolla Axxellin opiskelijoiden kirjoittamia tekstejä uudella palstalla: Opiskelijoiden blogi.

 

Linkki:

http://yle.fi/selkouutiset/index.php?id=9891

Liiketalouden perustutkinto, merkonomi (90 ov), Espoo

Ajankohtaista MKK

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille kaupan tai toimistoalan työstä kiinnostuneille henkilöille ja se kestää kaksi vuotta (25.8.2014 - 25.8.2016).

Koulutuksen haku on 10.3. - 28.5.2014.
Lue lisää koulutuksen sisällöstä, hakumenettelystä ja -ohjeesta painamalla tästä.

RS2727_bild_tangentbord_2-lpr_web

Koulutuksen infotilaisuus järjestetään 28.4.2014 kello 13.00 osoitteessa Axxell Monikulttuurisuuskeskus, Kalkkipellontie 4, 02650 Espoo. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa!

Axxell MKK:n Vuoden aikuisopiskelija 2013

Ajankohtaista MKK

Axxellissa valittiin syksyllä 2013 toista kertaa vuoden aikuisopiskelijoita ja Monikulttuurisuuskeskuksesta vuoden aikuisopiskelijaksi valittiin Alan Ailu. Syyrialainen Alanin kotoutumiskoulutus alkoi luku- ja kirjoitustaidon vahvistamisella, jonka jälkeen hän siirtyi suomen kielen koulutukseen, joka alkaa nyt olla loppusuoralla.

Alan Ailu on todella esimerkillinen oppilas. Hän suhtautuu kunnianhimoisesti opiskeluun, tekee aina kotitehtävät, on aktiivinen tunnilla, kyselee kiinnostavia kysymyksiä, osallistuu keskusteluihin ja viittaa, ei koskaan puhu päälle. Opiskelumenestyksen lisäksi hän kohtelee kaikkia, niin opettajaa kuin opiskelukavereitakin, kunnioituksella. Hän on aina positiivinen, auttavainen ja kohtelias. Hän suhtautuu opiskeluun, opettajaan ja muihin oppilaisiin positiivisella ja rohkealla mielellä. Ehkä juuri tämän vuoksi hänestä pidettiin myös luokassa ja hänet valittiin kurssilla järjestetyissä vaaleissa luokan presidentiksi.


Alan sai vuoden aikuisopiskelija stipendin Osuuspankki Raaseporin sponsoroimana.

Alan_Ailu_ja_Merja_Vannela_1                              Alan_Ailu
Yksikönjohtaja Merja Vannela ja Alan Ailu.                             

Vuoden Aikuisopiskelijat 2013 valittu!

Ajankohtaista yleistä

VUODEN AIKUISOPISKELIJA 2013 VALITTU AXXELLISSA

Axxellissa on nyt toista vuotta valittu vuoden aikuisopiskelija. Jokaisesta Axxellin toiminta-alueesta on valittu yksi opiskelija Vuoden Aikuisopiskelijaksi. Jokainen yli 18 vuotta, vuonna 2013 opiskellut opiskelija on voitu asettaa ehdoksi vaaleissa. Ehdot olivat mm. että opiskelija on osoittanut kiinnostusta opintojaan kohtaa ja että henkilökohtaisessa kehityksessä on tapahtunut suurta edistystä. Mahdollisesti opiskelija on myös alanvaihtaja. Koko henkilökunnalla oli mahdollisuus nimetä ehdokkaita ja valinnan teki ryhmä, joka koostui Axxellin ja Osuuspankin edustajista. Kaikki kolme vuoden aikuisopiskelijaa saavat 100€ suuruisen stipendin Osuuspankki Raaseporin sponsoroimana.

Vuoden aikuisopiskelijaksi on valittu:

ALUE: Keski- ja Itä-Uusimaa  

Vuoden aikuisopiskelijaksi Keski- ja Itä-Uudenmaan alueella on valittu Alan Ailu. Alan Ailun opiskelee suomea Axxell Monikulttuurisuuskeskuksessa Espoossa ja on kotoisin Syyriasta. Ailun opettaja Viivi Virtanen kertoo, että Alan oli todella esimerkillinen oppilas. Hän suhtautui kunnianhimoisesti opiskeluun, teki aina kotitehtävät, oli aktiivinen tunnilla, kyseli kiinnostavia kysymyksiä, osallistui keskusteluihin ja viittasi eikä koskaan puhunut päälle, Virtanen kehuu. Hän edistyi selvästi kurssin aikana ja halusi silminnähden oppia koko ajan lisää. Opiskelumenestyksen lisäksi hän kohteli kaikkia, niin opettajaa kuin opiskelukavereitakin, kunnioituksella. Hän oli aina positiivinen, auttavainen ja kohtelias. Hän suhtautui opiskeluun, opettajaan, muihin oppilaisiin ja koko Axxelliin positiivisella ja rohkealla mielellä, Virtanen kiittää. Ehkä juuri tämän vuoksi hänestä pidettiin myös luokassa ja hänet valittiin kurssilla järjestetyissä vaaleissa luokan presidentiksi.

Alan Ailu palkitaan tiistaina 3.9 klo 14 Axxell Monikulttuurisuuskeskusessa Espoossa, osoitteessa Kalkkipellontie 4.

ALUE: Länsi Uusimaa

Vuoden aikuisopiskelijaksi läntisellä Uudellamaalla on valittu Etel Berglund. Etel Berglund opiskeli merkonomiksi Karjaalla ja hän valmistui toukokuussa 2013. Etel on vaihtanut alaa, hänellä on aikaisemmin koulutus hotelli- ja ravintola-alalta mutta hänen oli paikko vaihtaa alaa. Hänen opettajansa Margareta Fagerlund kertoo, että Etel on ollut erittäin kiinnostunut, päättäväinen ja määrätietoinen opinnoissaan ja että hän on todella löytänyt paikkansa uudessa ammatissaan. Työssäoppiminen johti myös työpaikkaan opiskelujen jälkeen.

Etel Berglund palkitaan keskiviikkona 4.9 työpaikallaan Tammisaaren Bromans Optikissa.

ALUE: Turunmaa ja Pohjanmaa

Vuoden aikuisopiskelijaksi Turunmaalla ja Pohjanmaalla on valittu Markus Wilson. Markus Wilson opiskelee Axxell Lappfjärdin uudessa musiikkialan koulutuksessa, ohjelmatuottajakoulutuksessa. Markuksella on koulutus sekä kokemusta rakennusalalta mutta haluaa nyt panostaa uraan ohjelmatuottajana. Markuksen opettaja Casper Sahlström kertoo, että Markus on vuoden aikana edistynyt erittäin hyvin, sekä ohjelmatuottaja-alalla että henkilökohtaisesti. Markus on suorittanut opiskelunsa erinomaisesti koulutuksen tavoitteiden mukaan. Sahlström kertoo vielä, että Markus suorittaa tuottajasuunnitelmansa yhdessä pohjoismaiden johtavien järjestöjen ja yritysten kanssa.

Markus Wilson palkitaan Vaasassa järjestettävän Musiktalang-tapahtuman yhteydessä 19-21.9.2013.