Axxell

Tietoa Axxellista

mvv_finsk_24012011

Axxell tarjoaa monipulista koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Meillä voit suorittaa ammattitutkinnon ja sinä voit myös kehittää ammattitaitoasi opiskelemalla kansanopiston pitkillä linjoilla tai lyhytkursseilla, jotka eivät johda tutkintoon.

Axxell aloitti toimintansa elokuun 1. päivänä 2008. Axxell toimii yhdeksällä paikkakunnalla: Raaseporissa (Karjaa ja Tammisaari), Espoossa, Helsingissä, Turussa, Paraisilla, Kemiönsaarella, Pernajassa (Kuggom), Kristiinankaupungissa (Lappvärtti) ja Vantaalla. Uuden organisaation tavoitteena on turvata ruotsinkielinen toisen asteen koulutus ja varmistaa samalla vahva koulutustarjonta rannikkoseudulla muodostamalla aiempaa suurempia koulutusyksiköitä opetusministeriön suositusten mukaisesti.

Axxell on tällä hetkellä yksi suurimmista ruotsinkielistä ammatillista koulutusta tarjoavista oppilaitosorganisaatioista Suomessa. Axxellissa opiskelee noin 3700 opiskelijaa, joista noin 1300 nuorta.

Hallinto

Axxellin ylläpitäjänä toimii Axxell Utbildning Ab. Yhtiötä johtaa hallitus ja toimitusjohtajana toimii Stefan Johansson. Oppilaitoksen rehtorina toimii Lena Johansson. Organisaation työllistää noin 400 henkilöä kokopäiväisesti.

Omistajat

Yhtiön suurimpina osakkeenomistajina on kaksi merkittävää ruotsinkielistä rahastoa: Svenska folkskolans vänner r.f. ja Svenska småbruk och egna hem Ab. Näiden lisäksi myös Raaseporin kaupunki on osakkaana ylläpitäjäyhtiössä.

Vaalimme ympäristöä

Axxellin ympäristötyön tavoitteena on tukea opiskelijoiden kehitystä ympäristötietoisiksi kansalaisiksi. Tavoitteena on, että opiskelijat osaavat ottaa kestävän kehityksen eri näkökohdat huomioon tulevassa toiminnassaan. Henkilökunnan ympäristötietoisuuden ja tiedon lisääminen kuuluu myös ympäristötyöhömme.

Kommentarer (0)Add comments

Skriv kommentar

busy