Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  September 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Axxell allmän information

Axxell deltar i kampanjen för livslångt lärande 17-23.9

Evenemang i Axxell

Axxell uppmärksammar också kampanjen med en hel del olika evenemang på de olika enheterna och orterna där vi verkar.

Karis

Enheten i Karis kommer att ha ett infotält på järnvägsstationen i Karis onsdagen den 19.9. På programmet finns bl.a. lotteri och kaffeservering. Under dagen kommer man att informera om alla de möjligheter till studier inom Axxell de vuxna har.

Tisdagen den 18.9 inleder den första gruppen studerande sina studier för yrkesexamen i arbete bland missbrukare. Monica Fagerholm föreläser kl. 14.00–15.30. Samtidigt belönas årets vuxenstuderande i västra Nyland, Maria Jäderholm med ett stipendium och diplom.

Helsingfors

Ett infotält kommer också att finnas på järnvägsstationen i Helsingfors onsdagen den 19.9. Förutom information om alla Axxells utbildningar kommer färska äpplen från Axxells trädgårdsutbildningen delas ut till alla förbipasserande.

Pargas

I Axxells enhet i Pargas, Vapparvägen 4, ordnas öppet hus för vuxenutbildningens del onsdagen den 19.9 kl. 18.00. På programmet finns bland annat en föreläsning av John Forsman från Arbets- och näringsbrån med rubriken ”Att studera som vuxen - framtidsyrken och stödformer för vuxna”. Samtidigt belönas årets vuxenstuderande i Åboland och Österbotten Christel Toivonen med stipendium och diplom. Under kvällen får man också information om examenssystemet för vuxna och vuxenutbildningarna vid Axxell Pargas presenterar sig. Kaffeservering.

Kuggom

EduVuxen-projektet ordnar en föreläsning/mässa med temat ”livslångt lärande” på POINT-College i Borgå. Axxell Kuggom deltar och informerar om verksamheten. Mark Levengood föreläser under rubriken ”Aldrig sluta lära – om lust, motstånd och möjligheter". Deltagarna får samtidigt bekanta sig med regionens utbildningsutbud på svenska. På plats finns representanter från Axxell, Borgå folkakademi, Fortbildningscentrum Prakticum, Inveon, POINT-College och Östra Nylands läroavtalscenter.

Brusaby

Öppet hus på eftermiddagen 19.9

Om kampanjen

Den nationella kampanjen för livslångt lärande och handledning, det som tidigare kallades veckan för vuxenlärande, ordnas i år 17–23.9. Republikens president Sauli Niinistö fungerar som beskyddare av kampanjen. Under veckan ordnas många olika evenemang runt om i landet. Huvudevenemanget ordas som tidigare år på Gamla Studenthuset i Helsingfors 19.9.

Kampanjen för livslångt lärande och handledning firas på Unescos initiativ redan i över 50 länder. I Finland har veckan firats sedan år 1998. Veckan har som uppgift att informera, motivera, inspirera, aktivera och utmana till samarbete. Varje kampanj är sin egen helhet med eget tema och utförande. Den röda tråden är ändå tanken om att vuxna har förmågan att lära sig i alla skeden av livet, att studier ger nytta i arbetslivet och att studier är en berikande hobby som ger glädje. Mera information om den nationella kampanjen finns på www.innostuoppimaan.fi.

Kommentarer (0)Add comments

Skriv kommentar

busy