Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  September 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Studerande skriver handbok om internationella studier

Fyra studerande vid Axxell deltar i ett internationellt projekt som har som målsättning att förbättra yrkesstuderandes möjligheter att studera utomlands. De fyra studerandena som deltar är Linda Brusas, Sofia Fagerström,  Jonas Lindholm samt Niklas Puumala och alla studerar företagsekonomi i Ekenäs. Projektet heter Enhance Mobility och är ett tvåårigt Leonardo da Vinci Partnerskaps projekt, finansierat av EU. Övriga skolor som deltar i projektet är Kath. Jugendhaus i Berlin, Tyskland, Fordonsutbildningar i Örebro, Sverige, Zespól Szkól Zawodowych I Ogólnoksztalcacych i Karuzy, Polen samt 1st Vocational Lyceum of Patras, Grekland.

Tillsammans med projektetskolornas egna koordinatorer skriver de studerande en flerspråkig handbok som skall kunna användas av andra studerande som vill göra en "inlärning i arbete"-period utomlands och som behöver extra stöd och handledning. Under projektmötena, som hållits i de olika projektländerna, har de studerande bekantat sig med mottagarlandets kultur, skolsystem och potentiella "inlärning i arbete"-platser. Under utomlandsvistelserna har de också gjort s.k. city research där de tog reda på information som kan komma till nytta för studerande som vill åka till Berlin, Patras, Örebro, Kartuzy eller Raseborg för att studera. 

Mera information om projektet hittar du på projektet webbsida: http://www.enhancing-mobility-for-trainees.eu/project/ eller av Axxells internationella kooordinator Tanja Halttunen, 044-739 7351.

Enhance_mobility_gruppfoto_patras

Under projektets gång har många nya vänskapsband knutits. Fotot är taget under projektmötet i Patras, Grekland 14 - 17.3.2010

Enhance_mobility_projektmte_kartuzy_julfirande

Under projektmötet i Kartuzy, Polen deltog studerande och lärare i en Polsk afton där de fick uppleva hur man firar jul i Polen.

Enhance_mobility_projektmte_Raseborg_gruppfoto

Enhance Mobility projektmöte i Raseborg 10 - 13.10.2010. Imötet deltog lärare och studerande från Berlin, Patras, Örebro, Kartuzy och Raseborg.

Enhance_mobility_projektmte_Kartuzy_klass

Projektdeltagarna får information om det polska skolväsendet under projektmötet i Kartuzy 1 - 4.12.2010.

 

Kommentarer (0)Add comments

Skriv kommentar

busy