Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  September 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

I samarbete med Axxell Pargas kommer Pargas Kungörelser att ordna en recepttävling inför tidningens 100-årsjubileum.

Läsartävlingen som ordnas i samarbete med Axxell kommer att gå ut på att tre lag tävlar med sina recept på jubileumstårtor. I lagen ingår studerande från Axxell och recepten har de hittat på själva.

En jury kommer att medverka, men det är läsarnas åsikter som avgör med vilken tårta PK jubilerar – och när det är så dags får läsarna också smaka på den vinnande tårtan.

Vid Axxell Pargas studerar i dagens läge omkring 70 ungdomar på kock- och restauranglinjen. Vid linjen jobbar sex lärare och i medeltal får 15 kockar och 6 servitörer sina avgångsbetyg per år från skolan.

Utbildningarna är treåriga, med undantag för sådana studerande som har en annan (yrkes)utbildning i bakgrunden, då går studierna på två år.

 De som nu går på årskurs tre är de sista som går enligt gamla läroplanen, vilket gör att de har valt mellan storkök eller restaurang. Det valet görs inte längre inom nya läroplanen, vilket ger dem en bredare utbildning, förklarar Laaksonen.

Bland de studerande som medverkar i Pargas Kungörelsers lekfulla recepttävling finns såväl blivande storkökskockar (tredje årets studerande) som sådana som studerar första året enligt nya läroplanen.

Men i recepttävlingen är det inte antalet studieår som är avgörande, och vi kommer i våra reportage om tårttävlingen att tala om lag A, B och C .

Juryn bedömer både utseende och smak

Fem elever som representerar olika linjer vid Axxell Pargas bildar Pargas Kungörelsers jury i tårttävlingen. De har bedömt de tre tävlande kakorna på basen av utseende och smak.

Deras bedömning leder till en vinnare vad gäller utseende och en annan vinnare när det gäller smaken!

tartan1 tartan2

tartan3 tartan4

tartan5

Kommentarer (0)Add comments

Skriv kommentar

busy