Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  April 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Axxell allmän information

Fina framgångar för Axxells studerande i Taitaja!

Essi Joronen vann hästskötargrenen i TaitajaMästare finalen i Lahtis som avgjordes 8-10.4! Pia Tötterman kom på en fin fjärde plats i Lahtis idag. Närvårdarstuderande Anna Grönberg och Jennifer Lindegren kom på en fin femte plats.

Hästskötarnas uppgifter under den tredje och sista tävlingsdagen var att förbereda och utrusta hästen med utrustning, ändamålsenlig för transportering och dessutom svara på frågor gällande transportering av häst. Dessutom skulle de städa grenens uteområde och städa passhästens box och lasta utrustningen in i bilar. Essi Joronen vann tävlingen med 549 poäng. Pia Tötterman fick fina 502 poäng.

Närvårdarstuderande Anna Grönberg och Jennifer Lindegren placerade sig på en fin femte plats bland de 8 närvårdarfinalisterna. Sista dagens tävlingar för närvårdarna bestod av fyra små deltävlingar. Den första handlade om läkemedelshantering och -räkning, den andra handlade om anatomi och fysiologi, den tredje var en överraskningsuppgift som handlade om att känna igen hjälpmedel och den sista handlade om nutrition.

Under den sista dagen meddelade daghemsföreståndaren från Folkhälsans daghem i Lahtis att de valt Annas och Jennifers temavecka (första dagens uppgift var att planera en temavecka i hållbar utveckling för daisbarnen) som de kommer att förverkliga i maj! En väldigt fin utmärkelse för flickorna!

Stort grattis till alla fyra för en ypperlig prestation i tävlingen!

På bilderna: Essi Joronen får sitt pris och Anna Grönberg och Jennifer Lindeberg tillsammans med daghemsföreståndaren Anna Moberg-Jokinen

Essi1

bild

Nyheter från TaitajaMästare finalen i Lahtis

Andra dagens tävlingsuppgifter för närvårdarna handlade om vårdarbete på en bäddavdelning. Den ena patienten hade försämrad astma och den andra hade diabetes och försämrat allmäntillstånd. På eftermiddagen gjorde flickorna en skriftlig uppgift om sjukdomar och anatomi. Efter andra dagens tävlingar håller flickorna kvar sin fjärde plats.

Andra dagens tävlingsuppgifter för hästskötarna handlade om persedelvård och ledningsridning.

 

Taitajamästare 2014 finalen i gång!

Finalen i Lahtis har kört igång. Till hästskötarnas uppgifter idag hörde bl.a. val av utrustning för hopphäst och assistering av veterinär vid hälsokontroll av studerandenas passhästar. Dessutom gjorde de en reklam inför morgondagens tävlingsuppgift.

Till närvårdarnas uppgifter idag hörde att planera en temavecka i hållbar utveckling för Folkhälsans daghem i Lahtis. De fick träffa en sakkunnig inom hållbar utveckling och föreståndaren för daghemmet. Sedan fick de också träffa några av barnen. På torsdagen meddelar daghemsföreståndaren vilket lags temavecka daghemmet förverkligar i maj. Efter dagens uppgift ligger flickorna på en fin fjärdeplats med endast några poäng till medaljplacering.

Följ med närvårdar- och hästskötarflickornas väg i finalen.

 

Axxells studerande i finalen i TaitajaMästare 2014!

TaitajaMästare finalen årgång 2014 startar imorgon, 8.4 i Lahtis. Axxells närvårdare- och hästskötarstuderande tog sig via deltävlingarna till finalen. Följ med hästskötarstuderande Essi Joroinen och Pia Tötterman och närvårdarstuderande Jennifer Lindegren och Anna Grönberg under finalen både på Axxells Facebooksida (www.facebook.com/axxellutbildning) och här på hemsidan.

Lycka till i finalen!

i Taitaja final  Essi_Joroinen  Pia_Totterman

Jennifer Lindegren och Anna Grönberg        Essi Joroinen                                           Pia Tötterman

De under Axxelldagen 2013 utlottade Lumia1020 telefonerna utdelade

Bland alla de ca. 500 niondeklassister som deltog i Axxell dagen i november 2013 lottades två stycken Lumia 1020 telefoner ut. Nu har de två lyckliga vinnarna fått sina telefoner. Lotten föll denna gång på Niilo Kaipainen från Mikaelskolan i Ekenäs och Anna-Maria Ståhle från Källhagens skola i Virkby.

Grattis till vinnarna!

Anna-Maria_Sthle    Niilo_Kaipainen