Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  Maj 12  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Axxell allmän information

Tilläggsansökan 2014

Saknar du ännu studieplats? Axxell har ännu lediga platser till flera yrkesutbildningar. Du kan söka till de lediga platserna i tilläggsansökan som pågår 16.6-31.7.2014. Det finns också lediga platser till Folkhögskolan Axxells medie- och musikutbildningar. Mera information om vilka utbildningar som har lediga platser samt hur du söker hittar du på www.axxell.fi/soknu

Kontaktuppgifter under sommaren

Under tiden 7-25.7.2014 då Axxells växel är stängd kan du kontakta följande personer:

Antagning och ansökan till alla Axxells ungdomsutbildningar

Kjell Forsman, tfn 044-739 7349

Hittedjur i Salo och på Kimitoön

tfn 044-739 7118 vardagar kl. 8.00-16.00. Observera att Smådjurskliniken och Brusaby Trim i Axxell Brusaby är stängd under sommaren! Hänivsas till kommunveterinären http://www.kimitoon.fi/sv/vard-och-omsorg/veterinar/

Vuxenutbildning

Uppdaterad information om utbildningarna finns i första hand på hemsidan.

Övrigt

Vid brådskande ärenden gällande ansökan och utbildning till Axxell Lappfjärds folkhögskolelinjer kontaktas respektive linjelärare eller platschef (info finns på hemsidan).

Axxell Aboa Mares studiebyrå svarar på telefonnummer 044 762 3425

Hela personalens kontaktuppgifter finns under kontaktuppgifter i menyn.

Antagna till Axxell

Nu har listan på antagna till Axxell publicerats! Listan på de antagna till alla utbildningar hittar du här. Observera att listan endast innehåller namnen på de antagna, som gett lov till publicering.

Fina framgångar för Axxells studerande i Taitaja!

Essi Joronen vann hästskötargrenen i TaitajaMästare finalen i Lahtis som avgjordes 8-10.4! Pia Tötterman kom på en fin fjärde plats i Lahtis idag. Närvårdarstuderande Anna Grönberg och Jennifer Lindegren kom på en fin femte plats.

Hästskötarnas uppgifter under den tredje och sista tävlingsdagen var att förbereda och utrusta hästen med utrustning, ändamålsenlig för transportering och dessutom svara på frågor gällande transportering av häst. Dessutom skulle de städa grenens uteområde och städa passhästens box och lasta utrustningen in i bilar. Essi Joronen vann tävlingen med 549 poäng. Pia Tötterman fick fina 502 poäng.

Närvårdarstuderande Anna Grönberg och Jennifer Lindegren placerade sig på en fin femte plats bland de 8 närvårdarfinalisterna. Sista dagens tävlingar för närvårdarna bestod av fyra små deltävlingar. Den första handlade om läkemedelshantering och -räkning, den andra handlade om anatomi och fysiologi, den tredje var en överraskningsuppgift som handlade om att känna igen hjälpmedel och den sista handlade om nutrition.

Under den sista dagen meddelade daghemsföreståndaren från Folkhälsans daghem i Lahtis att de valt Annas och Jennifers temavecka (första dagens uppgift var att planera en temavecka i hållbar utveckling för daisbarnen) som de kommer att förverkliga i maj! En väldigt fin utmärkelse för flickorna!

Stort grattis till alla fyra för en ypperlig prestation i tävlingen!

På bilderna: Essi Joronen får sitt pris och Anna Grönberg och Jennifer Lindeberg tillsammans med daghemsföreståndaren Anna Moberg-Jokinen

Essi1

bild

Nyheter från TaitajaMästare finalen i Lahtis

Andra dagens tävlingsuppgifter för närvårdarna handlade om vårdarbete på en bäddavdelning. Den ena patienten hade försämrad astma och den andra hade diabetes och försämrat allmäntillstånd. På eftermiddagen gjorde flickorna en skriftlig uppgift om sjukdomar och anatomi. Efter andra dagens tävlingar håller flickorna kvar sin fjärde plats.

Andra dagens tävlingsuppgifter för hästskötarna handlade om persedelvård och ledningsridning.