Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  September 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Skriv ut

Händelser

Axxell, Åbo

Händelse:
0

Information:

I Åbo har sjöfartsutbildning erbjudits sedan 1813 och är därmed Finlands äldsta yrkesskola. Idag utbildar vi vaktstyrmän och vaktmaskinmästare vid Axxell.

Förutom de långa linjerna ordnar vi även veckoslutskurser till skeppare i inrikestrafik, maskinskötare och förare, samt en stor mängd fortbildningskurser för såväl yrkessjöfarare, fritidsbåtförare och andra intresserade.

Till vårt förfogande har vi landets största fartygssimulator med 7 kommandobryggor samt vår sjösäkerhetsavdelning Airisto Center i Pargas.

Axxell, Brusaby

Händelse:
1

Information:

Brusaby är naturbruksenheten på Kimitoön i Åbolands skärgård. På Brusaby finns smådjurshus med ett stort sortiment av djur, smådjursklinik, hittedjursmottagning och assistenthundar, undervisningsstall och ridskola, lantbruk med mjölkkor samt tillgång till stor skogsareal.

På Brusaby finns naturbruksutbildningar för varje smak.

För ungdomar erbjuds grundexamensutbildningar till hästskötare, djurskötare, landsbygdsföretagare och skogsarbetare/skogsserviceproducent.

Vuxenstuderande kan välja mellan kortkurser och utbildningar som förbereder till hela eller delar av examen. Vi har förberedande utbildningar för grundexamina, yrkesexamina och specialyrkesexamina. Utbildningarna varierar från heltidsstudier på Brusaby till flerformsstudier, vilka förverkligas som närstudier på Kimito eller på annan lämplig ort, som distansuppgifter samt som inlärning i arbete.

Axxell, City

Händelse:
0

Information:

Axxell City (tidigare Cityfolkhögskolan) ligger i hjärtat av Helsingfors i kulturhuset G18. Om du är intresserad av studier inom media, det skrivna ordet eller konst så har du kommit rätt. Välj bland våra linjer och kurser i menyn till höger eller titta på en kort video om våra medialinjer här nedanför.

Axxell, Distis

Händelse:
0

Information:

Information om enhet saknas

Axxell, Ekenäs

Händelse:
0

Information:

Axxell Ekenäs består av fem olika branscher och vi har verksamhet i två olika hus, på Raseborgsvägen 5 och i Knipnäs. I Ekenäs kan du utbilda dig till sex olika yrken men utöver det har vi en hel del kursverksamhet.

Vid Axxell Ekenäs studerar ungefär 400 studerande, såväl unga som vuxna men också studerande med specialla behov. I personalen är vi ca 60 personer.

Axxell Ekenäs var tidigare en del av Yrkesinstitutet Sydväst. Går vi ännu längre bak i historien så var utbildningarna egna enheter ss "hantverksskolan", "sjukvårdsskolan" och "handelsinstitutet".

Axxell, Finns

Händelse:
0

Information:

Finns är landets äldsta folkhögskola, grundad redan i början av 1890-talet. Skolan ligger naturskönt i närheten av Esbo gård, en anrik kulturvagga i Esbo. Samtidigt befinner sig skolan i den smältdegel för det nya mångkulturella Finland som huvudstadsregionen utgör.

Finns har alltid varit en föregångare när det gäller utvecklandet av folkhögskoleandan och -pedagogiken. I takt med samhällsutvecklingen utvecklas också skolans verksamhet.

Axxell, Karis

Händelse:
1

Information:

Axxell, Stabsgatan 16, Karis (f.d. Västra Nyland yrkesskola) grundades år 1945. Den är centralt belägen i Karis. Enheten vid Stabsgatan 16 ligger vid den natursköna Pumpviken i Karis.
Förbindelserna är goda och det går lätt att komma till skolan med buss eller tåg. Ett begränsat antal parkeringsplatser finns för den som kommer med bil.
Ca 300 studerande är inskrivna på de olika avdelningarna och linjerna.
Det finns ett antal internatsplatser, för de studerande som har lång väg hem.
OBS! Internatet är öppet under veckorna från måndag morgon till fredag eftermiddag

Karis Kurscenter anslöts till Axxell, Karis räknat från den 1.1.2009. Enheten i Karis omfattar därefter utbildning vid Dalgatan 10 (samt Lokstallet och Nova West) och Stabsgatan 16 (samt Svetsarvägen, VVS).

Axxell, Kuggom

Händelse:
1

Information:

Axxell Kuggom ligger i Pernå, ca 90 km öster om Helsingfors, på den natursköna Kuggomåsen. Enheten är en folkhögskola som erbjuder både folkhögskole- och yrkesutbildning inom hantverk. Enhetens elevkår består av ca 50 studerande i olika åldrar.

Du kan studera ett år på våra folkhögskolelinjer och lära dig tekniker inom bl.a. dekorationsmålning, historiskt metallhantverk, historiskt skinn- och läderhantverk samt historiskt textilhantverk. Utbildningarna ger dig möjlighet att experimentera och skapa i olika material.

På enheten kan du också studera till ett yrke inom snickeri eller båtbyggnad. Utbildningarna är 3-åriga.

Respekt för traditionella metoder och tekniker, tillämpning av nytt kunnande och höga kvalitetskrav på våra produkter utgör kärnan i utbildningarna.

Axxell, Lappfjärds folkhögskola

Händelse:
4

Information:

Axxell,Lappfjärds folkhögskola firade 100-årsjubileum 2007. Sedan 1982 är musik- och från 1998 ljudtekniklinjen skolans starka nisch. Linjerna har utbildat flera av dagens ledande artister och aktörer inom området.

Utbildningen är folkhögskoleutbildning och linjerna är antingen ett eller två-åriga och alla kan söka till skolan utan tidigare utbildning och erfarenhet inom branschen.

Axxell, Överby

Händelse:
1

Information:

Överby ligger på gården Margreteberg, en gammal herrgård som är mycket naturskönt belägen, nära den kända fågelsjön Grundträsk samt Bodomträsket. På området finns dessutom Margretebergsparken och ett stort ridstall. Studerande erbjuds boende på skolans nyrenoverade internat. I omgivningen finns utomordentliga strövområden och utflyktsmål. Bussförbindelserna till Helsingfors och Grankulla eller Esbo centrum, är goda.

Axxell, Pargas

Händelse:
0

Information:

Axxell, Pargas i Åbolands skärgård erbjuder utbildning för dig som ung eller vuxen, för företag och för samfund.

Vi är den rätta platsen om du vill skaffa dig ett mångsidigt och intressant yrke inom den växande turismbranschen, världens största näringsgren. Studiemöjligheterna är många och arbetsmarknaden väntar på dig. Du kan såväl som ung som vuxen utbilda dig till turisttjänsteman, producent av resetjänster eller guide. And we offer you the same in English: Tourism Activities Professional.

Som vuxen kan du också på ett flexibelt sätt avlägga en examen vid sidan av ditt arbete eller delta i en läroavtals- eller arbetskraftspolitisk utbildning. Till vårt utbud hör examen för närvårdare, skolgångsbiträde, familjedagvårdare och merkonom.

Inom den fria bildningen vid Axxell Pargas kan du studera bl.a. språk. Unna dig en termin eller ett år hos oss för att få nya kunskaper och färdigheter.

Du kan också delta i olika kortkurser. Vårt utbud av kortkurser är rikt, allt från abikurser, IT, konst, musik och litteratur till hantverk av olika slag. Du lär känna dig själv, får nya impulser och kontakter - och samtidigt vänner för livet.Vi beaktar näringslivets behov och bedriver sådan verksamhet som gagnar utvecklingen i vår region.

Vi erbjuder vår utbildning vid trivsamma havsmiljöer, dels i centrum av Pargas och dels i Pjukala, ett stycke utanför Pargas centrum (ca 25 km från Åbo), där det finns ett internat med 66 platser, vilket även fungerar som hostel. En utmärkt plats för möten, seminarier och fester. Vi är välkända för vår goda mat och hemtrevliga atmosfär.