Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  September 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Axxell bloggar

No desc available

apr 19
Maria Wikström
Skapad av: Maria Wikström Placerad i Allmänt | Kommentarer (0)
Taggad i: Otaggat 

Brosch i silver

I kursen portfolio valde några av studerande på guldsmide att göra hemsidor.

Mimmi Hatara

Ida Johansson

Ronja Saris

Minna Mollgren

Johanna Eeva

Efter en dryg arbetsvecka kan jag säga att uppgifterna är omväxlande och trevliga på min arbetsplats på Fulham Road, London. Jag har organiserat, tillverkat smycken, sökt fram information, bollat med idéer och skött alla möjliga ärenden. Jobbet är mångsidigt och - avkopplande! Min chef skämmer bort mig med frukost och lunch alla vardagar och familjen jag hyr ett rum av är mycket sympatiska. Jag hoppas det blir sämre mot slutet annars får jag abstinensbesvär när min arbetslivsperiod för lärare tar slut :)

Lugnt och sansat utan någon som helst dramatik började min första dag som lärare i arbetslivsperiod. Mest var det fråga om en grundlig introduktion till företagaren. Jag hann också med att springa in på Tate Modern av och an samt grundligt bekanta mig med silversmeden Hiroshi Suzukis utställning. Köpte ett exemplar av utställningskatalogen till skolan också! Dessutom inhandlade jag en dvd med smyckekonstnärer som berättar om sitt arbete och en dito om silversmeder. Synd att jag inte har en cd/dvd-station i min minimala lap-top! Jag är litet otålig och skulle vilja se dem bums!

silverbägareMark Rothko

Maria Jauhiainens brosch

 

 

 

 

 

 

Jag kommer att åka på arbetslivsperiod för lärare under tiden 1-31.3. till London där redan de första körsbärsträden blommar enligt min arbetsgivare Maria Jauhiainen som är företagaren jag ska jobba hos. Hon är utbildad till silversmed och designer. Det är litet oklart hur jag får tillgång till bredbandsanslutning, men om allt ordnar sig kommer jag att blogga min vistelse här på Axxells hemsida.

Du kan höra Radio Vega Västnylands intervju här          Maria Jauhiainens CV kan du se här

 

nov 05
Maria Wikström
Skapad av: Maria Wikström Placerad i Allmänt | Kommentarer (0)
Taggad i: Otaggat 
Hantverksutbildningens utställningen på Galleri Arbis i Helsingfors skulle vara öppen ännu hela fredagen den 7.11 ända till kl 20.30. Nu måste vi tyvärr plocka ner utställningen redan på dagen på fredagen dvs kl 14. Ber om ursäkt för detta!

Marias vitrin Vi var två lärare, Pia Kivinen och undertecknad, från hantverksutbildningen i Ekenäs till Glasgow på fredagen. Orsaken var en utställning på Gallery Roger Billcliffe som jag deltog i tillsammans med andra silversmeder från Finland. Gång efter annan blir man påmind om det lilla svenskfinland. Ett konstsamlande par reserverade ett av mina arbeten och medan vi pratade ditt och datt kom det fram att de minsann besökt Finland, närmare bestämt Rilax i Bromarf, som alltså numera är en del av Ekenäs. Där hade de besökt människor som naturligtvis var bekantas bekanta. Kan inte låta bli att tycka att sådana här tillfälligheter är sympatiska. www.billcliffegallery.com 

 

Hanne och Ronny bygger utställning

 

 

 

 

Välkommen till Galleri Arbis i Helsingfors tisdag 21.10 kl 17.00-18.30! Då har Hantverk, Ekenäs vernissage på Galleri Arbis, Dagmarsgatan 3, Helsingfors (alldeles vid Nationalmuseet).

Utbildningsansvariga Maria Wikström är på plats på vernissaget och svarar på frågor om hantverksutbildningen.

Utställningen öppen 22.10-7.11 kl 9.00-20.30.

Alexandra Me06 Hösten 2009 är det 20 år sedan ädelmetallutbildningen startade. I början av maj ska vi fira detta. Vi vill skicka ut brev till alla gamla studerande, men våra kontaktuppgifter är bristfälliga. Du som läser det här: Är du själv en fd metallare eller känner någon sådan så är jag tacksam om du kan lämna namn och adressuppgifter till mig! Se också vår nya hemsida:

www.axxell.fi/enheter/ekenaes/hantverk/guldsmide.html
maria.wikstrom@axxell.fi

Hälsningar från Ekenäs,
Maria