Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  September 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Assistenthundsvalpen Heppu i Brusaby berättar

Jag är valpen Heppu från Brusaby och jag utbildas till assistenthund. I min blogg kan du följa med min vardag på Brusaby!
mar 28
Heppu
Skapad av: Heppu Placerad i Kimito  
Taggad i: Otaggat 

Hej på er!

Hälsningar från Liljendal! Här har vi nu varit ganska många veckor, Nina och jag, då Nina gör sin inlärning i arbete. En vecka då det inte gick bussar och hon inte kunde åka till sin inlärning i arbete -plats, fick hon ta hem en hund från IA:n i stället och träna henne hemma. Den hunden hette Fiona, en vit herdehund (bilden). Vi blev inga bästa vänner, men vi kom nog överens helt bra. Fast liiiiiiiiiite avundsjuk måste jag ju nog medge att jag var då en helt främmande hunde kommer och får så mycket uppmärksamhet... Lat var hon oxå, då vi var i skogen med Nina, sprang jag omkring som vanligt, men Fiona bara lade sig bredvid Nina och tittade på. De två sista nätterna Fiona var hos oss "tråmades" hon oxå i sängen med mej och Nina. Suck.

Men vad pulkåkning är roligt!! Eller alltså att springa bredvid då Nina och hennes kompis åkte! Då blev det att röra på sig en hel del. Medan Nina gick upp med pulkan, hann jag springa minst 5 ggr upp och ner för backen. Att det ska ta sån tid för mänskor att komma upp!!?! Jag fick prova på att dra pulkan upp oxå, men det var nog ganska tråkigt, så jag lämnade den sen...

Den 12:e mars fick jag åka för att hälsa på min kommande ägare/matte. Allt gick jätte bra. Hon har två katter, men katter är inget problem för mej, jag gillar katter, det är de som brukar ha problem med mej. De sticker sin väg alltid då jag ska börja leka med dem. Undrar varför?

Sen är det hääärligt nu då våren är här! Det betyder att Nina har plockat fram sin cykel och så har vi varit på cykel-tur, d.v.s. hon cyklar och jag springer bredvid. Fart ska det va'! Men sedan träffade vi på en bekant från byn, en annan labbis, som jag tycker sååå mycket om. Nina steg av cykeln och höll ögonkontakt med mej ända tills min kompis var rakt framför mej, då måste jag bara ge mej och gå fram för att hälsa. Men ganska bra gick det väl i alla fall :)

Den 19:e april blir det "slutprov" för mej och mina andra assistenthundskompisar. Då får vi med spänning se hur det går för oss! Håll tummarna då!

Ut med er nu i vårvädret! Njuuut av den värmande solen!

hälsningar och svansviftningar av

Heppu

Kommentarer (0)Add comments

Skriv kommentar

busy