Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  September 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Assistenthundsvalpen Heppu i Brusaby berättar

Jag är valpen Heppu från Brusaby och jag utbildas till assistenthund. I min blogg kan du följa med min vardag på Brusaby!
nov 03
Heppu
Skapad av: Heppu Placerad i Kimito  
Taggad i: Otaggat 

Hejsan-svejsan!

Så går den tiden. Hösten är redan långt framskriden och jag har inte haft tid att skriva, så brådis har det varit!

Mitt sista år i Brusaby har börjat, d.v.s. om jag klarar proven... Men det gör jag säkert! Jag är så duktig och lär kunna nästan allt jag behöver kunna. I januari får vi veta vem jag skall fara till, d.v.s. vem som blir min nya husse eller matte då jag blir klar.

På sommarlovet njöt jag för fullt! Jag simmade, solade och allt det där man brukar göra på sommaren. Jag var oxå på ett brandkårsläger i Molpe! Där fanns inte så många hundar, men där fanns en berner sennen -valp som jag lekte med ibland. Där fanns oxå två schäfrar som skällde mycket, men dem brydde jag mej inte om. Såklart var oxå Ninas familjs hund Murkku med som jag hade sällskap av.

När skolan började hade jag lite svårt att koncentrera mej... Det VAR ju så ROLIGT att komma tillbaka och känna på alla dofter igen, men nu har jag vant mej.

En tråkigt grej hände dock... Innan sommarlovet började, hade jag en bit som lossnat från en av framtänderna i underkäken. När vi kom tillbaka så talade Nina med lärarna om min tand och så fick veterinären titta på den. De kom fram till att tanden måste tas bort. Så, jag for till tandläkaren i Helsingfors för att ta bort min tand :( Men det roliga var att min bror Hugo var samma dag till Helsingfors o ta bort en tand han oxå! Så nu saknar jag en tand i underkäken och Hugo saknar en tand i övre käken!

Nina är nu på IA (inlärning i arbete) i Liljendal och jag får vara med! Det betyder att vi kan bo hemma i 2 månader. Nina tränar med mej de vanliga uppgifterna som en assistenthund ska göra för att jag inte ska glömma det. Vi fick inga extra uppgifter.

I tisdags var det en dam från Loviisan Sanomat som ville intervjua mej och Nina. Artikeln hon skriver kommer att handla i huvudsak om MEJ!! Det kommer i tidningen idag! Hon frågade alla möjliga frågor om mej och min skolning!

Hejssvejs, nu ska jag fara vidare igen, men sätter med en glad bild av mej från i somras!

Ha det gott!!

Kommentarer (0)Add comments

Skriv kommentar

busy