Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  September 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Axxell bloggar

”Kursen var alldeles otroligt bra, väldigt många nya idéer. Alldeles fantastisk!”

”Inspirerande övningar, konkreta exempel på misstag att undvika, trevlig grupp.”

”Gör gärna på nytt!”

Workshopen Skriva fantasy den 4-5 juni blev en riktig succé. Författaren Maria Turtschaninoff och Åsa Stenvall-Albjerg från Axxell City höll i trådarna. På vårvintern hade vi en längre kurs på fyra månader. Nu prövade vi på en kort.

Tio entusiastiska deltagare i olika åldrar och från olika delar av Svenskfinland och Sverige samlades för att under två försommardagar skapa egna magiska världar: Hemliga skogar, en helig öken, ett blodigt skepp, en glittrande ö och ett elektriskt kråkslott ... Och befolkade dem med allsköns intressanta varelser och karaktärer. Steg för steg växte berättelser fram.

Vi skrev massor, vi gav respons på varandras texter och diskuterade fantasygenrens bredd och möjligheter, berättarteknik och klichéer. Vi presenterade böcker och tipsade varann, boktitlar och författare flög genom rummet: Philp Pullman, Ursula LeGuin, Robin Hobb, Michael Ende och många fler. 

I ett huj hade dagarna gått. I väntan på en ny kurs kan du pröva själv vad som händer. Här får du en skrivövning: Skriv om en person som har sex fingrar!

Kommentarer (0)Add comments

Skriv kommentar

busy