Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  September 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Utbildning

Folkhögskoleutbildning

I en folkhögskoleutbildning betonas friheten, frivilligheten, dialogen och bildningens egenvärde. Folkhögskoleutbildning ger möjligheten att påverka studiernas inriktning, innehåll enligt förkunskaper, intressen och behov. På Axxell, Kuggom vill vi betona skaparglädjen! Du får upptäcka, vara kreativ, använda din fantasi och göra roliga ting vid sidan av att du lär dig något nytt. Studierna på en folkhögskolelinje vid Axxell, Kuggom kan ge dig en gedigen kunskap inom ett område, ge dig fortsatta studiemöjligheter, ge dig en ny hobby, ge dig en tid att utveckla dig själv eller varva ner i brådskan, kanske ge dig forbildning, ge dig tid att göra något åt dig själv eller bara ha trevligt med det du tycker om.

Studierna på en folkhögskolekurs eller -utbildning kan variera i längd. I regel är kurserna 2-3 dagar långa och utbildningarna från någon månad, en termin och upp till ett läsår eller två. Studieveckans omfattning i utbildningarna är 25 lektioner, 5 lektioner / studiedag. Utbildningen är kostnadsbelagd, för priserna se linken här. Till studiekostnaden hör förutom undervisningen också kosten och login för studieveckan för dem som väljer att bo på skolans internat under studietiden, och till studiekostnaden för dem som väljer att bo hemma tillhör undervisning och lunch. Vissa grundmaterial ingår i studiekostnaden, men materialkostnader kan tillkomma beroende på vad man vill tillverka. Axxell, Kuggom är en internatsskola, vilket betyder att du som studerande på linjen kan välja att bo på skolan under studietiden. Kom med och erfara trevlig internatssamvaro! Närmare om skolan hittar du på linken här.

Vuxenutbildning
Vuxenutbildning är en förberedande utbildning för fristående examen. Fristående examen är ett smidigt sätt att erhålla examen inom något som vuxen. För närmare uppgifter om vuxenutbildning kolla linken. Studietiden på den förberedande utbildningen varierar mellan 2-2,5 år. Vid Axxell, Kuggom ordnas förberedande utbildning inom hantverksämnen. Examen som du erhåller efter avlagt fristående examen är grundexamen. För att erhålla kunskap inom båtbyggnad och inom trä studerar du dagstid på utbildningarna. För att få kunskap inom keramik och möbeltapetsering går du på utbildning som ordnas som flerformsstudier. Flerformsstudier i dessa fall betyder närstudier en kväll per vecka samt under några veckoslut och självstudier då du självständigt studerar ämnet och gör övningsarbeten i verkstäderna. Utbildningarna är i huvudsak praktiska och teoriundervisningen är till stor del integrerad i det praktiska arbetet.

Ingen studiekostnad uppbärs för utbildningarna, däremot uppbärs en examensavgift som är 58 €. Utgifter för verktyg, arbetskläder och säkerhetskort kan uppstå. Arbetar du med egna övningsarbeten under utbildningen tillkommer materialkostnader.

Respekt för traditionella metoder och tekniker, tillämpning av nytt kunnande och höga kvalitetskrav på våra produkter utgör kärnan i alla våra utbildningar.

Våra utbildningar:

Folkhögskoleutbildning

Vuxenutbildning