Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  September 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Yrkesexamen för producent inom rytmmusik

Axxell, Lappfjärd erbjuder vuxna hela tre nya examensmöjligheter för producenter inom rytmmusik. Från och med hösten 2012 är det möjligt att avlägga fristående examina inom de olika kompetensområdena programproducent, inspelningsproducent och ljudtekniker.

Axxell, Lappfjärds mål är att ordna utbildningar som möter branschens krav och önskemål. Det har alltid funnits kunnigt folk som spelar in musik och ordnar konserter. Utbildningen och möjligheten att avlägga yrkesexamen för producent inom rytmmusik fokuserar kunnandet, utvecklar branschens nätverk och gör det möjligt för de som vill jobba med musik att fördjupa sig på ett organiserat och professionellt sätt.

Vad innebär yrkesexamen inom rytmmusik?

Yrkesexamen för producent inom rytmmusik innefattar tre funktioner:

En programproducent gör det möjligt för aktörer inom rytmmusikbranschen att nå ut till sin publik. Programproducenten kan arrangera såväl intima konserter som stora turnéer och är väl förtrogen med alla detaljer som bör falla på plats inför sådana arrangemang. Programproducenten är också väl förtrogen med avtal och upphovsrätter som gäller inom branschen och kan dessutom marknadsföra rytmmusiken på ett ändamålsenligt sätt till såväl medier som publik.

En inspelningsproducent har ett konstnärligt, administrativt och ekonomiskt ansvar för att nyskapad rytmmusik går från idé till inspelning och vidare till publiken. Inspelningsproducenten koordinerar teammedlemmarnas insatser i inspelningen så att den musikaliska helheten når den önskade nivån.

En ljudtekniker planerar och bygger scen- och studioteknik så att musiken når lyssnarna i bästa tänkbara sound. Ljudteknikern har koll på föreställnings- och inspelningsteknik och kan styra denna så att musiker, artister och publik är nöjda. Ljudteknikern är också väl förtrogen med säkerhetsbestämmelser vid musikevenemang.

De fristående examina för producent inom rytmmusik: programproducent, inspelningsproducent och ljudtekniker kan avläggas vid Axxell Lappfjärd från och med hösten 2012.

Förberedande utbildning för programproducent!

Axxell, Lappfjärd arrangerar även en förberedande utbildning för programproducenter. Utbildningen omfattar 40 studieveckor och sker som deltidsstudier under två års tid. Under studietiden gör studerande egna produktioner, utför uppgifter kopplade till rytmmusikbranschen samt deltar i närstudiedagar. Yrkesskickligheten testas i examensskedet i konkreta arbetsuppgifter kopplade till musikproduktion. Det kan ske t.ex. i form av inspelningsproduktion, PR-uppdrag och konsertarrangemang. I och med den nya utbildningen kan man på Axxell Lappfjärd studera rytmmusik "från ton till turné". En programproducent för fram musiker och artister via promotion och evenemang till publik.

Den förberedande utbildningen för programproducent inleds vid Axxell Lappfjärd och ordnas under tiden 1.9.2012 - 17.5.2014. Utbildningen kostar 100€/termin + en examensavgift på 58€. Följande ansökningstid ordnas våren 2014.

Yrkesutbildningen ger de studerande verktyg att agera professionellt inom rytmmusikbranschen. De lär sig att arbeta såväl självständigt som i team, att bilda värdefulla nätverk och skapa sysselsättning för sig själva och andra. De blir förtrogna med de avtalsmallar och upphovsrätter som gäller i genren. De lär sig lyfta fram det bästa hos varje musiker och artist och kan förmedla det vidare till publiken. I förlängningen ger den nya utbildningen hela rytmmusikbranschen ett kunskapslyft.

Mera information ger Casper Sahlström, tfn 0290 01 7208, e-post casper.sahlstrom(0)axxell.fi eller lafo(0)axxell.fi

Yrkesinriktad vuxenutbildning

Den yrkesinriktade vuxenutbildningen i Finland grundar sig på ett system med fristående examina. Via en fristående examen kan en persons yrkeskompetens erkännas oberoende av om kunnandet har förvärvats genom studier, arbetserfarenhet eller på annat sätt. Det viktigaste är att behärska yrket. Utbildarna fungerar tillsammans med personer från branschen som bedömare i examensskedet. Mera information om vuxenutbildning hittar du här.