Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  September 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Aktuellt - Esbo, Överby

Här hittar du aktualiteter gällande specifikt Överby enhet, se aktuellt i den övriga menyn för aktualiteter från hela Axxell.

Yrkesexamen i arbete bland missbrukare, Överby

Yrkesexamen i arbete bland missbrukare, Överby

Du som har intresse att förstå dig på fenomenet beroende och vill känna till olika vårdmetoder för arbete bland missbrukare och vill ha en förmåga att bemöta människan bakom missbruket - detta är utbildningen för dig! Utbildningen ordnas som distansstudier med vissa närstudiedagar.

De som har avlagt yrkesexamen för arbete bland missbrukare kan arbeta som sakkunniga inom sitt eget yrke och i samarbete med olika instanser. Arbetet sker inom social- och hälsovården eller inom andra uppgifter där kunnande om arbete bland missbrukare behövs. Hemservice, mentalvården, ungdomsarbetet, barnskyddet, hälsovårdscentraler, stödboenden, olika enheter inom missbrukarvården mm behöver yrkeskunnig personal.

Läs mer om utbildningen här

hander

Hösten 2014 skrivarkurser på Folkhögskolan Axxell

skrivarkurs10Folkhögskolan Axxells skrivarkurser på hösten 2014 är nu spikade. Har du funderat på att börja skriva eller har du ett skrivprojekt på gång och behöver få lite tips? Ta en titt på det utbud vi har att erbjuda. Flesta kurser är flerformskurser med närstudiedagar och distansstudier.

Sommarkurser för barn och unga på Axxell Överby

dansandebarnSommaren 2014 ordnar Folkhögskolan Axxell följande sommarkurser för barn och unga på Axxell Överby (Esbo).

  • MiniWegelius - orkester- och kammarmusikläger för barn och nybörjare, 7-13.6 2014 - På lägret spelar vi i orkester, kammarmusik och lär oss musikens grunder i form av musikworkshop. Genom sång och rörelse med hela kroppen upplever vi och får en djupare förståelse för musiken som vi spelar under kursen.
  • Dansläger för barn 7-12 år, 9-13.6 2014 - Vi bekantar oss med olika sorters dansstilar med betoning på sällskaps-, folk- och pardanser. Tyngdpunkten ligger i det sociala dansandet och att skapa tillsammans. Vi tränar också allmän dansteknik.
  • Skriva fantasy, workshop för unga 2-4.6 2014 - Under tre dagar lär vi oss mera om fantasygenrens särdrag och möjligheter. Vi har skrivövningar, vi delar med oss av våra texter och får goda råd på vägen.

Indiefilm-linje startar i höst på Folkhögskolan Axxell

Medielinjen_2014_tva_filmarIndiefilm-linjen = En folkhögskoleutbildning där man lär sig att förverkliga lågbudget dokumentärfilm, tillsammans i ett litet kreativt produktionsteam utan konventionellt filmstöd.

Ifall du har grundkunskaperna i dramaturgi, journalistik, kamera, klipp, ljud- eller musikproduktion och brinner för att arbeta med film, men känner att du saknar kunskap och praktisk erfarenhet, så är detta en utbildning för dig.

Läs mera här...