Axxell

Tilläggs-ansökan

Tilläggsansökan 16.6-31.7.2014. Läs mera på www.axxell.fi/soknu

Utbildningskatalogen
Händelser
<<  Juli 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Internationella ärenden

Den internationella verksamheten inom Axxell

Betydelsen av internationell verksamhet samt behovet av yrkeskunniga personer som innehar de resurser som krävs för att klara sig i ett mångkulturellt samhälle betonas allt kraftigare, såväl inom yrkesutbildningen som inom den fria bildningen. För att kunna erbjuda utbildning som svarar på individens, samhällets och arbetslivets behov, deltar Axxell i internationell verksamhet.

Axxell har en internationell koordinator som har i uppgift att utveckla och ge information om den internationella verksamheten. Målsättningen med verksamheten är att engagera såväl Axxells personal som studeranden i den internationella verksamheten som kan ske antingen internationellt eller på hemmaplan. Syftet är att utveckla både det egna kunnandet hos såväl personal som studerande och utbildningen som helhet.

Axxells internationella verksamhet baserar sig på följande värderingar: Engagemang, Hållbar utveckling, Jämlikhet, Mångsidighet och Samarbetsvilja.

Den internationella verksamheten består av:

  • Personal och studerandeutbyten
  • Inlärning i arbete/studier utomland
  • Internationella projekt
  • Samarbete ned arbetslivet, organisationer och samfund
  • Fortbildningar
  • Temadagar
  • Övrig verksamhet som utvecklingen av den internationella verksamheten ger upphov till

För att underlätta deltagandet i internationell verksamhet bereds studeranden inom Axxell möjligheter att delta i kurserna Förberedande kurs för internationellt utbyte (2 sv) och Internationell tutor (I sv). Syftet och målet med kurserna är att öka studerandenas beredskap att samarbeta och agera i mångkulturella sammanhang.