Axxell
Utbildningskatalogen
Händelser
<<  April 14  >>
 Må  Tis  Ons  Tor  Fre  Lö  Sö 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Utbildning
Kock

4291scr_82312340e609fd6Det behövs utbildad arbetskraft i många restauranger och storkök, t.ex. skolor, sjukhus och olika arbetsplatsmatsalar. Utbildningen är inriktad på att ta hand om anskaffning av livsmedel och halvfabrikat, planering av måltider, beredning av mat och dukning. Det är också viktigt med ett ekonomiskt tänkesätt. Kundbetjäning och ansvarstagande är viktiga bitar i utbildningen. En del av studierna utförs på en arbetsplats (inlärning i arbete).



Ansökan

Ansökningsförfarande

Ansökan sker elektroniskt via den gemensamma ansökan till yrkes- och gymnasieutbildningen som ordnas under våren på webbsidan www.studieinfo.fi. Mera information om ansökningstider och eventuella urvalsprov hittar du på www.axxell.fi/gea.


Kontaktuppgifter och ansvarsperson

Kontaktuppgifter

Karis kockavdelningen
Dan Mannström
Bangatan 75
10300 Karis
Finland
karis(0)axxell.fi
tfn: +358 44 739 7542

Ansvarsperson och kontaktuppgifter

Utbildnignsanvarig Dan Mannström tel.�+358 44 739�7542.
E-post: dan.mannstrom(0)axxell.fi



Specifikationer

Undervisningsspråk

Svenska

Tid

Startar årligen i augusti, 3-årig utbildning

Inträdeskrav

Slutförd grundläggande utbildning eller gymnasium eller avlagd studentexamen eller tidigare slutförd motsvarande lärokurs.

Omfattning

120 sv

Studiesocial status

Sjutton år fyllda studerande har rätt att ansöka om behovsprövat studiestöd och statsgaranterat studielån. Gratis lunch och hyresfritt internatsboende under skoldagar.

Mål

Att genom praktisk och teoretisk undervisning såväl i skolan som på arbetsplatser ge den studerande möjlighet att gå ut i samhället och arbetslivet som en god samhällsmedlem och yrkesman



Målgrupp

De ungdomar som går i den grundläggande utbildningens sista klass eller tidigare slutfört sin grundläggande utbildning samt studenter till för dem avsedda studentplatser.



Innehåll

Yrkesinriktade studier 90 sv av vilka minst 20 sv som inlärning i arbetet.

Obligatoriska studier: köksfunktioner i restaurang- och cateringbranschen, kundbetjäning, matproduktion, tillredning av beställda måltider och temarätter samt valbara och övriga valfria studier

För alla branscher gemensamma studier 20 sv

Modersmålet, det andra inhemska språket, ett främmande språk, matematik, fysik och kemi, samhälls-, företags- och arbetslivskunskap, gymnastik, hälsokunskap, konst och kultur samt valfria tilläggsstudier

Valfria studier 10 sv.



Material och utrustning

Arbetskläder och studiematerial inköps gemensamt i början av studierna.



Utbildningsmiljö

Moderna kök och restaurangutrymmen i centrum av Karis med möjlighet till internatsboende



Kostnader

Arbetskläder ca 210 euro, studiematerial och böcker ca 60 euro samt matavgiften för internatsboende 80 euro/månad.



Övrigt

Alla nya studerande bör visa upp ett giltigt salmonellaintyg.

Information om examensvisa krav på hälsotillståndet för denna utbildning hittar du här.



Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds