Back

Axxell söker överträdgårdsmästare till Överby i Esbo

Axxell söker överträdgårdsmästare till Överby i Esbo

Axxell söker överträdgårdsmästare till Överby i Esbo

Axxell söker överträdgårdsmästare till Överby i Esbo

Axxells enhet Trädgård och hantverk, allmänt kallad Överby, finns i Esbo invid ring III och i nära anslutning till Margretebergsparken. På enheten utbildas trädgårdsmästare, florister, artesaner och måttbeställningssömmerskor, just nu är de studerande ca 160. I personalen finns ca. 10 lärare och nästan lika många personer i övriga personalgrupper, detta lite beroende på säsong. Skolan har egna drygt 3000 m2 stora växthus där främst blommor odlas. Därtill finns en containerodling utomhus där främst perenner odlas. Tre fastanställda sköter verksamheten och förutom det vanliga arbetet läggs stor vikt vid att utbilda trädgårdsstuderande i moderna och hållbara odlingsmetoder. Stor vikt läggs vid miljöarbetet.

Vi söker nu en

Överträdgårdsmästare

Rollen som Överträdgårdsmästare är bred och i arbetet ingår ansvar för växthusen och uteområden. Överträdgårdsmästaren ansvarar för att planera, leda och samordna verksamheten på området. I arbetet ingår bland annat budgetering och ett ekonomiskt lönsamhetsansvar. Överträdgårdsmästaren är förman för trädgårdens personal och ansvarar för försäljningen och kundkontakterna till detaljister och grossister. Också kontakterna till myndigheter och branschföreningar ingår i arbetet. Överträdgårdsmästaren deltar också i den dagliga driften och allt praktiskt arbete efter behov. Därtill deltar överträdgårdsmästaren i undervisningen av blivande trädgårdsmästare.

Då vår nuvarande överträdgårdsmästare avgår med pension söker vi nu en ny medarbetare. Du behöver ha lämplig utbildning och arbetserfarenhet från branschen. Vi erbjuder en intressant och mångsidig arbetsplats i en unik miljö. Vi önskar att du har en positiv inställning och är bra på att arbeta tillsammans med människor. Du har erfarenhet av att jobba som förman, men också av det praktiska arbetet i växthus. I arbetet ingår ett helhetsansvar för växthusen och uteområdena i Margreteberg, men beroende av kunskapsprofilen hos de sökande specificeras fördelningen av vissa av de uppgifter som ingår i överträdgårdsmästarens arbete senare.

Arbetet är tills vidare och 100%. Arbetet inleds enligt överenskommelse och prövotid på 6 månader tillämpas. Lön enligt kollektivavtal.

Mera information om befattningen ger prorektor Lillemor Norrena, tfn 044-739 7356, lillemor.norrena@axxell.fi.

Vi ser fram emot din skriftliga ansökan inklusive CV och referenser senast söndagen 8.10.2023 på adressen hr@axxell.fi. Märk meddelandet med Överträdgårdsmästare och ditt namn.


News