Course:
Servitör (Pargas) - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, kompetensområdet för kundservice
NYHET! Bli servitör i Pargas! Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, kompetensområdet för kundservice.
Utbildningen passar dig som vill arbeta med olika människor – såväl kunder som arbetsteam. Efter utbildningen kan du arbeta i olika typer av restauranger och på ett kundorienterat sätt.
Studiernas uppbyggnad
Utbildningen består av olika examensdelar, obligatorisk och valbara.
De obligatoriska examensdelarna är:
- Att arbeta inom restaurangverksamheten
- Kundservice och försäljning
- Servering av mat i portioner och dryck.
I den första examensdelen, som är gemensam för både kock och servitör, lär du dig de mest grundläggande kunskaperna som behövs för att kunna servera, bärteknik, använda kassa och att tillreda mat. I kundservice och försäljning lär du dig försäljningteknik, om drycker, olika serveringsmetoder och att ha salen som arbetsplats. I servering av mat i portioner och drycker fördjupar du dig i hur man kombinerar mat och dryck samt alternativa serveringsmetoder.
Efter den obligatoriska delen kan du inrikta ditt kunnande helt efter ditt eget intresse. De valbara examensdelarna är t.ex.:
- À la carte-servering
- Försäljning och servering av drycker
- Caféservice
- Gatu- och snabbmatsservice
- Beställnings- och festservering
Utbildningen är teori varvat med praktiska övningar och arbetsuppgifter, alltid med kunden i fokus.
Närstudier, distansstudier och arbetsplatsförlagd utbildning
Utbildningen förverkligas som närstudier (1-2 kvällar/vecka) och distansstudier samt arbetsplatsförlagd utbildning.
I distansstudiedagarna ingår olika typer av uppgifter som du gör på vår inlärningsplattform. Grundläggande IT – kunskaper och tillgång till en dator är nödvändigt.
I examensdelarna ingår arbetsplatsförlagd utbildning, vilket innebär att en del av kunskapen du behöver, får du lära dig på en arbetsplats. Perioderna varierar beroende på examensdel. Det finns examensdelar som kan avläggas t.ex. på egen arbetsplats, på ett fartyg eller utomlands.
Det är möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsbyrån vid Axxell, Anders Levin, tfn 044 739 7782eller anders.levin@axxell.fi.
Examensgrunderna hittar du här https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/esitys/4221360/reformi/tiedot
Detailed information
Course name
Servitör (Pargas) - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, kompetensområdet för kundservice
Location
Vapparvägen 4
21600 Pargas
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Start Date
30 Mar 2020
End Date
14 Aug 2020
Last day to apply
28 Feb 2020
Contact
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Charge
Undervisningen är gratis men olika myndighetsavgifter och avgifter för studiematerial kan tillkomma.
Course name
Servitör (Pargas) - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, kompetensområdet för kundservice
Location
Axxell i
21600 Pargas<()
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Scope
Start Date
30 Mar 2020
End Date
14 Aug 2020
Last day to apply
28 Feb 2020
Contactperson
Belinda Rehn
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Förklaring
Undervisningen är gratis men olika myndighetsavgifter och avgifter för studiematerial kan tillkomma.
Course name
Servitör (Pargas) - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, kompetensområdet för kundservice
Location
Vapparvägen 4
21600 Pargas
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Scope
Start Date
30 Mar 2020
End Date
14 Aug 2020
Last day to apply
28 Feb 2020
Contactperson
Belinda Rehn
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Charge
Undervisningen är gratis men olika myndighetsavgifter och avgifter för studiematerial kan tillkomma.