Takaisin

Axxellin nahanparkinnan opiskelijat ovat valmistaneet lahjan Tasavallan Presidentille

Axxellin nahanparkinnan opiskelijat ovat valmistaneet lahjan Tasavallan Presidentille

Axxellin nahanparkinnan opiskelijat ovat valmistaneet lahjan Tasavallan Presidentille

Axxellin nahanparkinnan opiskelijat ovat valmistaneet lahjan Tasavallan Presidentille

Axxellin nahanparkinnan sekä luu- ja sarvityön aikuiskoulutuslinjan opiskelijat ovat valmistaneet lahjan Taitaja2015-kilpailujen suojelialle, Tasavallan Presidentti Sauli Niinistölle ja Rouva Jenni Haukiolle. Lahja luovutetaan tasavallan presidentille ja hänen puolisolleen Taitaja2015 -tapahtuman jälkeen. Taitaja-tapahtuma järjestetään Turussa 5-7.5.2015, lue lisää tapahtumasta www.taitaja2015.fi.

 

Arvoisat Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö ja Rouva Jenni Haukio

Perinteisesti Suomessa kotieläimien, riistan ja maatalouden varaan perustuvassa omavaraisuustaloudessa on hyödynnetty koko eläin. Kasviparkittu nahka on myös tulevaisuuden monikäyttöinen ja ekologinen materiaali. Se voi olla raskasmetallein parkitun ja turkistarhatun nahan vaihtoehto.

Lampaamme ovat perinnöllisesti ainutkertaisia ja todellisia alkuperäisrotuja. Valkoisia, mustia ja ruskeita suomenlampaita on maassamme nykyään noin 15 000. Uhanalaisia kainuunharmaslampaita ja ahvenanmaanlampaita tuhatkunta. Viime vuosina myös manner-Suomeen on tullut ahvenanmaanlampaan piensäilyttäjiä ja kanta on hienoisessa nousussa. Ahvenanmaanlampaan villa on kaksiosaista: pehmeä alusvilla lämmittää ja karkea päällysvilla pitää vettä. Väriskaala on hyvin monivivahteinen. Istuinalustojen pikkupässit, valkoinen Äimänkäki ja musta Karhu, syntyivät vuonna 2013 ja saivat kirmailla iloisina kesälaitumella Kemiönsaarella.

Kasviparkittua mateennahkaa on käytetty kanttauksissa. Se on kestävää ja pienet pyöreät suomukuviot ovat kauniit. Mateet on pyydetty Turunmaan saaristosta talvella 2013.

MADE IN PÄSSI -istuinalustat on valmistettu käsin ryhmätyönä luonnonmukaisin menetelmin alusta asti: kalastuksesta ja lampaiden kasvatuksesta ompeluun ja viimeistelyyn. Nahat parkitsimme ja värjäsimme puun kuorella ja rasvalla. Tuote on  kestävä, huollettava, ekologinen ja todellinen lähituote.

Lahjallamme haluamme korostaa Suomen alkuperäisten maatiaisrotujen, arvokkaan saaristomme ja pohjoisen parkitusperinteemme ekologisuutta, ainutkertaisuutta ja korkealaatuisuutta.

Kemiönsaarella 26.4.2015

Kristiina Juvas, Synnöve Nenonen, Jessica Solin, Anne Wirkkala, Kitty von Wright
Axxell Brusaby, nahanparkinnan sekä luu- ja sarvityön aikuisopintolinja 4. vuosikurssi
opettaja Hanna Nore


Ajankohtaisuudet