Takaisin

Tempaus ammatillisen koulutuksen puolesta 22.8 klo 12-13

Tempaus ammatillisen koulutuksen puolesta 22.8 klo 12-13

Tempaus ammatillisen koulutuksen puolesta 22.8 klo 12-13

Tempaus ammatillisen koulutuksen puolesta 22.8 klo 12-13

Axxell osallistuu eri tavoilla kansallisseen Ammatillinen koulutus liikkeessä-temapukseen maanantaina 22.8 klo 12-13. Tempauksella tuomme esiin monipuoliset mahdollisuudet, joita ammatillinen koulutus tarjoaa eri-ikäisille opiskelijoille ja alueen elinkeinoelämälle. Yhteinen viestimme on, että ilman ammattiosaajia Suomi pysähtyy. Ammatillisen koulutuksen laadusta ja vetovoimasta on huolehdittava reformin keskellä. Valtio leikkaa 190 miljoonaa euroa ammatillisen koulutuksen rahoituksesta vuonna 2017. Vähennys vastaa 18 000 ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijapaikka (yhteensä 45 400 aloituspaikasta vuonna 2016).

Kyseessä on Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:n, Suomen Opiskelija-Allianssin OSKU ry:n ja Opetusalan ammattiliitto OAJ:n yhteinen hyvän tuulen ponnistus, jonka tarkoituksena on korostaa ammatillisen koulutuksen merkitystä yksilölle ja yhteiskunnalle. Viesti kohdistuu myös henkilöstölle ja opiskelijoille korostaen ammatillisen koulutuksen merkitystä ja luoden hyvää henkeä vaikeina aikoina. 

Axxellin päätapahtuma järjestetään Karjaalla, Ratakadun rakennuksen ulkopuolella sijaitsevalla parkkipaikalla. Opiskelijat ja henkilökunta Axxellin Karjaan ja Tammisaaren yksiköistä kokoontuu tempaukseen. Kansanedustajat Thomas Blomqvist ja Maarit Feldt-Ranta sekä Raaseporin kaupunginjohtaja Tom Simola osallistuvat tempaukseen, Tika Sevon Liljegren esintyy ja myös opiskelijoiden työnäytöksiä on esille. Opiskelijoilla ja henkilökunnalla on alakohtaiset asusteet.

Axxell Paraisilla kaikki opiskelijat ja henkilökunta esittävät lyhyen esityksen, joka on yhteinen koko maassa, https://www.youtube.com/watch?v=agpK5rqxVRc. Esitys kuvataan ja julkaistaan sosiaalisessa mediassa.

Axxell Brusabyssä tuodaan esille luonnonvara-alan koulutuksen merkitystä ammatillisessa koulutuksessa julkaisemalla kuvia ja videoita koulutuksista sosiaalisessa mediassa. Kuvat korostavat ammatillisen koulutuksen merkitystä yksilölle ja yhteiskunnalle ja tuovat samalla esille ammatillisen koulutuksen taloudellista ahdinkoa.

Sosiaalisessa mediassa käytämme hashtagia #amisliikkeessä #axxell

Lisätietoja kansallisesta tempaukesta löytyy osoitteesta: http://www.amke.fi/ajankohtaista/uutiset/uutinen/ammatillinen-koulutus-liikkeessa-tapahtuma-22.8..html


Ajankohtaisuudet