Rakkaudesta riistaruokaan (3R)

Rakkaudesta riistaruokaan (3R)

01.10.2023

Projektets namn

Rakkaudesta riistaruokaan (3R)

Koordineras av

Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä

Samarbetsparter

Axxell, Salon seudun koulutuskuntayhtymä (SSKKY), Raision seudun koulutuskuntayhtymä (Raseko)



 

Projekttid

1.10.2023-30.6.2025

Projektfinansiering

Euroopan maaseuturahasto 2023-2027 (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Mål och innehåll

3R-projektet söker nya verksamhetsmodeller för hur matleverantörer kunde erbjuda upplevelser relaterade till viltkött till konsumenter och hur jaktlag kunde sälja viltkött till förädlare och restaurangsektorn.

Projektets huvudsakliga målgrupp är företag inom livsmedelssektorn i Egentliga Finland, företag som förädlar jordbruksprodukter och företag som tillverkar livsmedel på landsbygden. Dessutom inkluderas i målgruppen kommersiella b2b-distributionskanaler, offentlig matservice, andra yrkesmässiga kök samt skolor och utbildningsorganisationer i regionen.

Projektmål:

  • Skapa verksamhetsnätverk per älgförvaltningsområde för att säkerställa tillgången på viltkött
  • Lyfta fram de regionala ekonomiska effekterna av viltförvaltning
  • Integrera hantering och bearbetning av viltkött i utbildningsprogram
  • Inkludera viltkött i hållbar matturism

Verksamheten ordnas inom ramen för fyra arbetspaket

1. Information, rådgivning och utbildning

2. Jaktlagens enkätundersökningar

3. Verksamhetshelheten på Kimitoön

4. Vilt som en del av hållbar matturism

Ansvarsperson + kontaktuppgifter

Chris Karppinen, tfn 044 739 7239, fornamn.efternamn@axxell.fi