Yleiset kielitutkinnot (YKI-testit) 

Axxell järjestää Yleisiä kielitutkintoja suomen ja ruotsin kielessä. Lisäksi järjestämme suomen kielen keskitason kokeeseen valmistavaa koulutusta Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Lue tästä mitä yleiset kielitutkinnot ovat ja mihin niitä tarvitaan.

Ilmoittaudu YKI-testiin Axxelliin

Yleisen kielitutkinnon keskitason ja ylimmän tason testiin Axxelliin ilmoittaudutaan Opintopolku-sivustolla: https://yki.opintopolku.fi/yki/ilmoittautuminen. Testiin ei voi ilmoittautua puhelimella, sähköpostilla tai paperilomakkeella.

Ilmoittautuminen on sitova. Se tarkoittaa, että maksua ei palauteta, jos perut testin. 

Ennen kun ilmoittaudut Yleiseen kielitutkintoon

  • Lue ehdot
  • Käy tutustumassa testin tasoon ja rakenteeseen osoitteessa http://ykitesti.solki.jyu.fi/tutustu-testiin/testifin/
  • Varmista, että sinulla on tutkintopäivänä voimassa oleva virallinen henkilöllisyystodistus: passi tai Suomen tai toisen EU-maan viranomaisen myöntämä kuvallinen henkilökortti.
  • Selvitä, missä Axxell sijaitsee ja varmista, että pääset tulemaan testipaikkaan mihin tahansa aikaan klo 8-17 välillä.
  • Jos tarvitset erityisjärjestelyjä testissä, täytä  tutkinnon suorittajan anomus erityisjärjestelyiksi ja lähetä se heti kun olet ilmoittautunut testiin sähköpostilla sari.pehkonen@axxell.fi tai postitse osoitteeseen Axxell, Sari Pehkonen, Neilikkatie 17 C, 01300 Vantaa . 
  • Erityisjärjestelyjä voivat olla esim. lisäaika tai isompi teksti.
  • Lausunnon sairaudesta tai vammasta voi antaa lääkäri. Huom. potilasasiakirja (epikriisi) ei käy. 
  • Jos sinulla on lukemisen ja kirjoittamisen erityisvaikeuksia, sinun pitää esittää lausunto, jonka on kirjoittanut asiantuntija, esim. psykologi tai erityisopettaja. 
  • Toimita lausunto lääkäriltä, psykologilta tai erityisopettajalta Jyväskylän yliopiston Soveltavan kielentutkimuksen keskukseen osoitteella:

Jyväskylän yliopisto

Soveltavan kielentutkimuksen keskus (SOLKI)

Yleiset kielitutkinnot

Sirkka-Leena Salo (Sari Ahola)

PL 35

40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

 

HUOM! Karjaan toimipisteessä järjestetään suomen kielen keskitason YKI-tutkinto vain maaliskuussa ja marraskuussa. Karjaalla järjestetään ruotsin kielen keskitason YKI-tutkinto vain marraskuussa.

Tietoja tulevista yleisistä kielitutkinnoista (YKI-testit)

Katso kaikki tutkintopäivät syksy 2020 - talvi 2021  Opetushallituksen www-sivuilta.

Yleisen kielitutkinnon keskitason ja ylimmän tason testiin Axxelliin ilmoittaudutaan Opintopolku-sivustolla: https://yki.opintopolku.fi/yki/ilmoittautuminen.  Testiin ei voi ilmoittautua puhelimella, sähköpostilla tai paperilomakkeella.

HUOM! Testipaikat voivat täyttyä erittäin nopeasti. Ilmoittautuminen on sitova. Se tarkoittaa, että sitä ei voi perua eikä maksua palauteta. Yleiseen kielitutkintoon ei tule peruutuspaikkoja.

Ilmoittaudu alla yleiseen kielitutkintoon Axxellissa!

PäiväysTestiSijaintiIlmoittautumisaikaPaikkoja jäljellä

YKI-testiin valmentavat kurssit

Axxell järjestää keskitason suomen kielen Yleiseen kielitutkintoon valmentavia kursseja Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Kurssit on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka haluavat valmistautua yleisten kielitutkintojen suomen kielen keskitason kokeeseen.

Kurssin tavoitteena on auttaa oppijaa saavuttamaan YKI-testissä vaadittava taitotaso ja suorittamaan testin tasolla 3 (B1). Kurssilla harjoitellaan kaikkiin YKI-testin osakokeisiin, jotka ovat tekstin ymmärtäminen, kirjoittaminen, puheen ymmärtäminen ja puhuminen

Ennen kurssia järjestetään maksuton infotilaisuus ja valintakoe.

Kurssi järjestetään, jos hakijoita on riittävästi. Kurssi voidaan toteuttaa kokonaan myös etäopetuksena, jos koronaepidemiatilanne sitä vaatii.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen syksyn YKI-kursseille:

Vantaalla, keskiviikkoisin 2.9. - 4.11.2020

Helsingissä, maanantaisin ja torstaisin 31.8.-5.11.2020

Espoossa, tiistaisin 8.9.-29.9.2020