YKI-testiin valmentavat kurssit

Axxell järjestää keskitason suomen kielen Yleiseen kielitutkintoon valmentavia kursseja pääkaupunkiseudulla ja verkossa. Kurssit on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka haluavat valmistautua yleisten kielitutkintojen suomen kielen keskitason kokeeseen.

Kurssin tavoitteena on auttaa oppijaa saavuttamaan YKI-testissä vaadittava taitotaso ja suorittamaan testin tasolla 3 (B1). Kurssilla harjoitellaan kaikkiin YKI-testin osakokeisiin, jotka ovat tekstin ymmärtäminen, kirjoittaminen, puheen ymmärtäminen ja puhuminen

Yleisen kielitutkinnon tutkintomaksu ei sisälly kurssin hintaan. Oppilaitoksen ei ole mahdollista varata paikkoja YKI-testiin.

Seuraava YKI-kurssi alkaa tammikuussa 2023. Lue lisää ja ilmoittaudu kurssille täältä.

Lisätietoja: puh. 044 739 7859 tai 044 739 7851, keskiviikkoisin klo 13-14, sähköposti: yki@axxell.fi. 

Yleiset kielitutkinnot (YKI-testit) 

Axxell järjestää Yleisiä kielitutkintoja suomen ja ruotsin kielessä. Lisäksi järjestämme suomen kielen keskitason kokeeseen valmistavaa koulutusta Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Lue tästä mitä yleiset kielitutkinnot ovat ja mihin niitä tarvitaan.

Lisätietoja: puh. 044 739 7851, keskiviikkoisin klo 13-14, sähköposti: yki@axxell.fi. 

Ilmoittaudu YKI-testiin Axxelliin

Yleisen kielitutkinnon keskitason ja ylimmän tason testiin Axxelliin ilmoittaudutaan Opintopolku-sivustolla: https://yki.opintopolku.fi/yki/ilmoittautuminen. 

Testiin ei voi ilmoittautua puhelimella, sähköpostilla tai paperilomakkeella. 

Ennen kun ilmoittaudut Yleiseen kielitutkintoon

  • Lue ehdot
  • Käy tutustumassa testin tasoon ja rakenteeseen osoitteessa http://ykitesti.solki.jyu.fi/tutustu-testiin/testifin/
  • Varmista, että sinulla on tutkintopäivänä voimassa oleva virallinen henkilöllisyystodistus: passi tai Suomen tai toisen EU-maan viranomaisen myöntämä kuvallinen henkilökortti.
  • Selvitä, missä Axxell sijaitsee ja varmista, että pääset tulemaan testipaikkaan mihin tahansa aikaan klo 8-17 välillä.
  • Jos tarvitset erityisjärjestelyjä testissä, täytä  tutkinnon suorittajan anomus erityisjärjestelyiksi ja lähetä se heti kun olet ilmoittautunut testiin ilmoittautumisaikana sähköpostilla sari.pehkonen@axxell.fi tai postitse osoitteeseen Axxell, Sari Pehkonen, Neilikkatie 17 C, 01300 Vantaa . 
  • Erityisjärjestelyjä voivat olla esim. lisäaika tai isompi teksti.
  • Lausunnon sairaudesta tai vammasta voi antaa lääkäri. Huom. potilasasiakirja (epikriisi) ei käy. 
  • Jos sinulla on lukemisen ja kirjoittamisen erityisvaikeuksia, sinun pitää esittää lausunto, jonka on kirjoittanut asiantuntija, esim. psykologi tai erityisopettaja. 
  • Toimita lausunto lääkäriltä, psykologilta tai erityisopettajalta Jyväskylän yliopiston Soveltavan kielentutkimuksen keskukseen osoitteella:

Jyväskylän yliopisto

Soveltavan kielentutkimuksen keskus (SOLKI)

Yleiset kielitutkinnot

Sadia Akhtar (Sari Ahola)

PL 35

40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO