Ehdot

Ilmoittautuminen ja tutkintomaksu

Ilmoittautuminen täytyy tehdä ilmoittautumisaikana. Ilmoittautuja on vastuussa siitä, että hänen antamansa tiedot ovat oikeat.  Lue lisää: Yleiset kielitutkinnot ja koronavirus.

Yleisen kielitutkinnon keskitason kokeen tutkintomaksu on 140 €  ja ylimmän tason 180 € (2021). Tutkintomaksut määritellään Opetushallituksessa. Axxell ei vastaa muutoksista tutkintomaksuissa. Jos tutkintomaksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, ilmoittautuminen peruuntuu automaattisesti ilman erillistä ilmoitusta.

Tutkintopäivän aikataulu

Tutkinnot järjestetään tutkintopäivänä klo 8-17 välisenä aikana. Ilmoittautujan tutkinnon alkamisaika selviää ennen tutkintopäivää lähetettävässä kutsukirjeessä.

Henkilöllisyyden todistaminen tutkintotilaisuudessa

Osallistujan täytyy todistaa henkilöllisyytensä testipäivänä. Henkilöllisyystodistus voi olla voimassaoleva passi, muukalaispassi, pakolaisen matkustusasiakirja tai EU-maan viranomaisen myöntämä kuvallinen henkilökortti. HUOM! Ajokortti tai oleskelulupakortti eivät kelpaa henkilöllisyyden todistamiseen YKI:ssa.

Matkapuhelinten ja muiden elektronisten laitteiden käyttö tutkintotilaisuudessa

Matkapuhelimia tai muita elektronisia laitteita ei saa käyttää tutkinnon aikana. Puhelimet ja muut laitteet kerätään pois tutkinnon alkaessa ja palautetaan, kun tutkinto on loppunut.

Sairaustapaukset

Jos ilmoittautuja ei voi osallistua testiin äkillisen sairastumisen takia, hänen täytyy ilmoittaa siitä testipaikkaan mahdollisimman pian (sähköposti osoitteeseen yki@axxell.fi) ja toimittaa lääkärintodistus. 

Lisätietoja sähköpostilla yki@axxell.fi tai puhelimitse YKI-koordinaattori Sari Pehkonen 044 739 7839  (ti ja to klo 14-15).

Tutustu ilmoittautumislomakkeeseen ja ilmoittautumisehtoihin etukäteen.