Course:
Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (Karis, flerform, kvällstid)

KOCKUTBILDNING KVÄLLSTID
Ny utbildning planeras starta hösten 2021 - närmare information senare under våren. Du kan också läsa mera om den flerformsutbildning som startar i augusti på www.axxell.fi/kock-karis
Vi behöver fylla köken med kunniga och engagerade kockar. Har Du motivationen – då har vi utbildningen!
Grundexamen i restaurang- och cateringbranschen - Kock
För vem
Utbildningen är för dig som vill arbeta som kock i restaurang eller storkök. Köksbranschen passar dig som vill vara kreativ, arbeta med händerna i ett praktiskt yrke och i ett högt tempo. Du får nya smakupplevelser i och med att du lär dig kombinera olika smaker och råvaror med varandra.
Köksbranschen är full av möjligheter och som utbildad kock kan du arbeta i många olika typer av kök. Som kock har du ett yrke som du kan arbeta med i hela världen.
Utbildning
Utbildningen är till största delen praktisk matlagning med en bred baskunskap för att du skall kunna arbeta i olika kök. Den teori som ingår i studierna är alltid kopplad till matlagning och kundservice så att du ser helheten.
Du lär dig allt från grunder och fördjupning i kokkonst till maskin och redskapshantering men även hur du på bästa sätt skapar smakfulla och näringsrika maträtter och menyer.
Studiernas uppbyggnad
Baskunskapen för att arbeta i kök får du i de första och obligatoriska examensdelarna. I den första examensdelen att arbeta i restaurangbranschen lär du dig grunden för att arbeta inom branschen. I examensdelen tillredning av lunchrätter lär du dig förbereda och tillreda lunch enligt olika inriktningar och metoder. I examensdelen tillredning av mat i portioner lär du dig bygga upp maträtter enligt dagens trender.
Du har många valbara examensdelar att välja emellan och här kan du välja inriktning mot restaurang eller storkök. Vi vill fördjupa ditt kunnande i en av de valbara examensdelarna, tillredning av a´la carte rätter. Du lär dig mera om olika råvaror, om olika smaker och hur man kombinerar dessa till en högklassig a´la carte portion.
Du kan också välja Planering av företagsverksamhet om du vill starta en egen restaurang eller så kan du välja examensdelar som handlar om servering.
Närstudier, distansstudier och arbetsplatsförlagd utbildning
Antalet närstudiekvällar är 2-3 per vecka/examensdel. I regel är närstudierna förlagda vardagar och kvällstid men lördag (dagtid) kan förekomma undantagsvis. Antalet närstudiedagar är beroende på ditt tidigare kunnande och hur snabbt du lär dig.
I utbildningen ingår distansstudiedagar. Då du har distansstudiedagar arbetar du med olika typer av uppgifter beroende på examensdelen. Uppgifterna kan t.ex. vara att ta reda på, lösa uppgifter, läsa om olika råvaror eller att förbereda dig teoretiskt på termer, matlagning eller recept. Du behöver ha tillgång till en dator för att kunna ta del av distansuppgifterna.
I examensdelarna ingår arbetsplatsförlagd utbildning, vilket innebär att en del av kunskapen du behöver får du lära dig på en arbetsplats. Perioderna varierar beroende på examensdel. Det finns examensdelar som kan avläggas t.ex. på sommarjobbet eller utomlands.
Som mentor och inspirationskälla för utbildningen, läraren och för dig, fungerar Micke Björklund.
Hel- eller delexamen
Det finns två alternativ för studierna. Du kan välja delexamen och då avlägger du enbart yrkesinriktade examensdelar och får ett delexamensbetyg. Vill du ha en hel examen avlägger du även gemensamma ämnen.
Examens uppbyggnad för kock hittar du här https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/esitys/4221360/reformi/tiedot
Vi hälsar dig varmt välkommen!
Detailed information
Course name
Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (Karis, flerform, kvällstid)
Location
Bangatan 75
10300 Karis
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Start Date
Hösten 2021
Contact
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Charge
Utbildningen är gratis för den studerande men den studerande behöver ha egna arbetskläder. Även andra avgifter kan tillkomma.
Miscellaneous
Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.
Course name
Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (Karis, flerform, kvällstid)
Location
Axxell i
10300 Karis<()
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Scope
Start Date
Hösten 2021
Contactperson
Belinda Rehn
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Förklaring
Utbildningen är gratis för den studerande men den studerande behöver ha egna arbetskläder. Även andra avgifter kan tillkomma.
Miscellaneous
Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.
Course name
Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (Karis, flerform, kvällstid)
Location
Bangatan 75
10300 Karis
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Scope
Start Date
Hösten 2021
Contactperson
Belinda Rehn
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Charge
Utbildningen är gratis för den studerande men den studerande behöver ha egna arbetskläder. Även andra avgifter kan tillkomma.
Miscellaneous
Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.
Contact
Belinda Rehn
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Application process
Ny utbildning planeras starta hösten 2021 - närmare information senare under våren. Du kan också läsa mera om den flerformsutbildning som startar i augusti på www.axxell.fi/kock-karis
Fyll i den elektroniska ansökningsblanketten nedan för att söka till utbildningen. Alla sökande kallas till en personlig intervju.