Course:
Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (vuxenutbildning, Karis)

Utbildning

Älskar du att kocka och att skapa med hjälp av dina egna sinnen och händer? Gillar du att arbeta självständigt och kreativt?  Vill du lära dig allt om matlagning och bakning? Är du redo för nya, roliga utmaningar? Om du svarar ja på dessa frågor skall du studera till kock!

Det finns ett skriande behov av kockar idag inom restaurangbranschen, vilket innebär att det är lätt att få jobb inom branschen efter avslutade studier.

Kompetensområdet för kock

Studierna är helhetsstudier (35 h/vecka) och sker i flerform med hjälp av inlärningsplattformen itslearning. Du studerar 1-2 dagar i veckan på Axxell, då vi främst jobbar i Axxells moderna kök i Karis. Dina inlärningsuppgifter jobbar du med på distans hemifrån 3-4 dagar i veckan. Vissa delar av utbildningen kan även ske kvällstid. I utbildningen ingår även inlärning i arbete i kök som skall ge de kunskaper du behöver enligt din personliga studieplan. Utbildningen förverkligas på svenska, men en del av studierna/studiehelheterna är på svenska/finska/engelska.

Målet med studierna är att du skall kunna jobba som kock i en restaurang eller i ett storkök enligt den inriktning du själv väljer.

Grundexamen lämpar sig för dig som vill uppdatera dina kunskaper eller byta bransch och/eller har ett brinnande intresse för matlagning.

Det är möjligt att studera på läroavtal. Kontakta Klara Roos, klara.roos@axxell.fi, tfn 044 739 7359.

Innehåll i förberedande utbildning:
  • Att verka inom logi och restaurangverksamhet
  • Tillredning av lunchrätter
  • Tillredning av mat i portioner
  • A´la carte matlagning
  • Tillredning av beställnings- och festmat
  • Kaféservice

Tillsammans med den studerande gör vi upp en personlig studieplan/examensplan.
Innan studierna inleds bör den studerande uppvisa ett negativt salmonellaintyg.
Sommarpaus juli 2019 och juli 2020.

Utbildningen är gratis för den studerande men den studerande behöver ha egna arbetskläder. Även andra avgifter (t.ex. materialkostnader) kan tillkomma.

Ekonimiska förmåner

Om utbildningen intresserar dig, diskutera dina stödmöjligheter med din handledare på TE-byrån INNAN du söker till utbildningen. Utbildningsrådgivningen på Arbets- och näringsbyrån ger tilläggsinformation, tfn 0295020702 eller per e-post utbildningsradgivning@te-byran.fi.


Detailed information

Course name

Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (vuxenutbildning, Karis)

Location

Bangatan 75
10300 Karis

Course Type

Adult Education and Training

Course language

Swedish

Start Date

12 Sep 2018

End Date

11 Sep 2020

Last day to apply

10 Aug 2018

Contact

Thomas Landén

044-739 7629
thomas.landen@axxell.fi

Charge

Utbildningen är gratis för den studerande men den studerande behöver ha egna arbetskläder. Även andra avgifter kan tillkomma.

Course name

Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (vuxenutbildning, Karis)

Location

Axxell i
Axxell i

Bangatan 75
10300 Karis<()

Course Type

Adult Education and Training

Course language

Swedish

Start Date

12 Sep 2018

End Date

11 Sep 2020

Last day to apply

10 Aug 2018

Contactperson

Thomas Landén

044-739 7629
thomas.landen@axxell.fi

Förklaring

Utbildningen är gratis för den studerande men den studerande behöver ha egna arbetskläder. Även andra avgifter kan tillkomma.

Course name

Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (vuxenutbildning, Karis)

Location

Bangatan 75
10300 Karis

Course Type

Adult Education and Training

Course language

Swedish

Start Date

12 Sep 2018

End Date

11 Sep 2020

Last day to apply

10 Aug 2018

Contactperson

Thomas Landén

044-739 7629
thomas.landen@axxell.fi

Charge

Utbildningen är gratis för den studerande men den studerande behöver ha egna arbetskläder. Även andra avgifter kan tillkomma.



Contact

Thomas Landén

044-739 7629
thomas.landen@axxell.fi


Application process

Ansökningstiden har gått ut. Kontakta Thomas Landén, thomas.landen@axxell.fi eller 0447397629.