Utbildning:
Kock - Grundexamen inom hotell-, restaurang- och cateringbranschen (vuxenutbildning, Karis)

Utbildning

Gillar du att skapa med hjälp av dina egna sinnen och händer? Gillar du att arbeta självständigt och kreativt? Går du i tankarna att öppna en egen restaurang eller ett eget kafé? Är närproducerat och ekologiskt viktigt för dig? Vill du lära dig allt om matlagning och bakning? Om du svarar ja på dessa frågor skall du studera till kock!

Kompetensområdet för kock

Studierna är helhetsstudier (35 h/vecka) och sker i flerform med hjälp av inlärningsplattformen itslearning. Du studerar 1-2 dagar i veckan på Axxell, då vi främst jobbar i Axxells moderna kök i Karis. Dina inlärningsuppgifter jobbar du med på distans hemifrån 3-4 dagar i veckan. Vissa delar av utbildningen kan även ske kvällstid. I utbildningen ingår även inlärning i arbete i kök som skall ge de kunskaper du behöver enligt din personliga studieplan. Utbildningen förverkligas på svenska, men en del av studierna/studiehelheterna är på svenska/finska/engelska. Examen förverkligas enligt det fristående examenssystemet.

Målet med studierna är att du skall kunna jobba som kock i en restaurang eller i ett storkök enligt den inriktning du själv väljer.

Grundexamen lämpar sig för dig som vill uppdatera dina kunskaper eller byta bransch och/eller har ett brinnande intresse för matlagning.

Det är möjligt att studera på läroavtal. Kontakta Klara Roos, klara.roos@axxell.fi, tfn 044 739 7359.

Innehåll i förberedande utbildning:
  • Att verka inom logi och restaurangverksamhet
  • Tillredning av lunchrätter
  • Tillredning av mat i portioner
  • A´la carte matlagning
  • Tillredning av beställnings- och festmat
  • Kaféservice

Tillsammans med den studerande gör vi upp en personlig studieplan/examensplan.
Innan studierna inleds bör den studerande uppvisa ett negativt salmonellaintyg.
Sommarpaus juli 2018 och juli 2019.

Utbildningen är gratis för den studerande. Examensavgift 58 euro uppbärs och den studerande behöver ha egna arbetskläder.


Utbildningens detaljinformation

Utbildningens namn

Kock - Grundexamen inom hotell-, restaurang- och cateringbranschen (vuxenutbildning, Karis)

Adress där utbildning ordnas

Bangatan 75
10300 Karis

Utbildningens typ

Vuxenutbildning

Utbildningsspråk

Svenska

Startdatum

11 sep 2017

Slutdatum

09 sep 2019

Sista ansökan

17 aug 2017

Kontaktperson

Thomas Landén

044-739 7629
thomas.landen@axxell.fi

Kostnad

Utbildningen är gratis för den studerande. Examensavgift 58 euro uppbärs och den studerande behöver ha egna arbetskläder.

Utbildningens namn

Kock - Grundexamen inom hotell-, restaurang- och cateringbranschen (vuxenutbildning, Karis)

Adress där utbildning ordnas

Axxell i
Axxell i

Bangatan 75
10300 Karis<()

Utbildningens typ

Vuxenutbildning

Utbildningsspråk

Svenska

Startdatum

11 sep 2017

Slutdatum

09 sep 2019

Sista ansökan

17 aug 2017

Kontaktperson

Thomas Landén

044-739 7629
thomas.landen@axxell.fi

Förklaring

Utbildningen är gratis för den studerande. Examensavgift 58 euro uppbärs och den studerande behöver ha egna arbetskläder.

Utbildningens namn

Kock - Grundexamen inom hotell-, restaurang- och cateringbranschen (vuxenutbildning, Karis)

Adress där utbildning ordnas

Bangatan 75
10300 Karis

Utbildningens typ

Vuxenutbildning

Utbildningsspråk

Svenska

Startdatum

11 sep 2017

Slutdatum

09 sep 2019

Sista ansökan

17 aug 2017

Kontaktperson

Thomas Landén

044-739 7629
thomas.landen@axxell.fi

Kostnad

Utbildningen är gratis för den studerande. Examensavgift 58 euro uppbärs och den studerande behöver ha egna arbetskläder.



Kontaktperson

Thomas Landén

044-739 7629
thomas.landen@axxell.fi


Ansökningsförfarande

Sista ansökningsdagen är 17.8.2017.  Fyll i den elektroniska ansökningsblanketten.

Om utbildningen intresserad dig, diskutera dina stödmöjligheter med din handledare på Te-byrån INNAN du söker till utbildningen. Utbildningsrådgivningen på Arbets- och näringsbyrån ger tilläggsinformation, tfn 0295020702 eller per e-post utbildningsradgivning@te-byran.fi.