Medieutbildning på Folkhögskolan Axxell

Folkhögskolan Axxell har dragit medie- och filmutbildningar de senaste 15 åren. Många av våra tidigare studerande är aktiva i branschen. Om du är nyfiken och vill pröva på vad det innebär i praktiken att arbeta med media och film så är våra kurser någonting för dig.

Läsåret 2016 erbjuder vi följande kurser: Mångmedial Reporter, Indiefilmlinjen and documentary filmmaking in English - Tveka inte att ansöka till dem redan nu!

Indiefilmlinjen

En folkhögskoleutbildning där man lär sig att förverkliga lågbudget dokumentär- och spelfilm tillsammans i ett litet kreativt produktionsteam utan konventionellt filmstöd. Drömmer du om att regissera och producera film eller är du mera intresserad av att arbeta bakom kameran och med klippet eller är det kanske ljudet som attraherar dig. Allt detta lär du dig genom de praktiska projekt som du arbetar med under läsåret.

Läs mera

Mångmedial Reporter

Allt större del av dagspressen flyttas till webben och därmed förändras också innehålls produktionen så att en redaktör ofta gör material för webben/tidning, tv och radio samtidigt. Lär dig verktygen som den moderna reportern behöver för att frodas i en bransch under förändring.

Läs mera

tryck på bild för att öppna galleri

Tveka inte - ansök nu!

Ansök till utbildningarna som startar i augusti 2016 fram till den 30.5.2016. Klicka på "Läs mera" för ansökningsblanketten. Medielinjerna startar 21.8.2016 på Axxell Överby, i Esbo. Sista ansökningsdagen är 30.5.2016, men därefter kan vi ännu ta emot ansökningar ifall det finns lediga studieplatser . Möjlighet finns att bo på skolans internat!
tryck på bild för att öppna galleri