Öppet hus i Pargas onsdagen 6.2 kl. 16-19.30!

Vi har öppet kl. 16-19.30 onsdagen 6.2 på Vapparvägen 4!

Bekanta dig med verksamheten på Axxell i Pargas. Rundvandring kring de olika linjerna.

Hos husbyggarna får du se arbetsdemonstrationer. Behöver du tak till ditt avfallskärl, kan du passa på att köpa ett som de studerande byggt.

Vidare till elverkstaden där elektrikerstuderande arbetar med installationer. Har du en mindre elapparat som behöver ny sladd eller annars repareras, ta med den. Kanske hinner de fixa den under ditt besök.

Kosmetologerna har drop-in skönhetssalong, så passa på att få manikyr, eller kanske ögonfransarna eller ögonbrynen uppiffade.

Kika in i maskinlabben där sjöfartens blivande maskinmästare lär sig skruva på fartygsmaskinerna och dessutom får de full behörighet att jobba inom metallbranschen på landbacken.

I övningsrestaurang Kök och Sal serveras a´la carte. Matbeställningar tas emot kl. 16-18. Ingen brådska, njut av maten! Restaurangen är öppen till 19:30 . Boka gärna bord på telefon : 029 0017943 (vi svarar onsdagar och torsdagar).

I skolans matsal kan man köpa bakverk (så långt det räcker) eller njuta av en kopp kaffe med dopp.

Närvårdarlärare berättar om utbildningen samtidigt som du får ditt blodtryck mätt. Andra lärare är beredda att berätta om sina specialområden, som internationellt samarbete, vuxenstudier och läroavtal. Speciallärarna berättar om vilka möjligheter vi har att ge extra stöd åt de studerande som behöver.

Axxell i Åbolands skärgård

Axxell i Pargas erbjuder utbildning för unga, vuxna, företag och samfund. Vi beaktar näringslivets behov och bedriver sådan verksamhet som gagnar utvecklingen i vår region.

Axxell i Pargas har verksamhet på Vapparvägen 4 (fd Åbolands Yrkesinstitut). Vi är den rätta platsen om du vill skaffa dig ett mångsidigt och intressant yrke inom följande branscher: arkitektur och byggande, el- och automationsteknik, inkvartering och kosthåll, maskin-, metall- och energiteknik, skönhetsområdet och social- och hälsoområdet. Studiemöjligheterna är många och arbetsmarknaden väntar på dig.

Som vuxen kan du även på ett flexibelt sätt avlägga en examen vid sidan av ditt arbete eller delta i en läroavtalsutbildning.

Inom den fria bildningen vid Axxell i Pargas kan du delta i olika kortkurser.

Välkommen till Axxell i Pargas! 

test
tryck på bild för att öppna galleri
 

Axxell i Pargas finns på

Vapparvägen 4

21600 Pargas
tel: 0290 01 7220
pargas@axxell.fi

Personalens kontaktuppgifter

Övningsrestaurangen Kök & Sal
tel: 0290 01 7943

Övningssalong Esthetica
tel: 0290 01 7942

Skolhälsovårdens kontaktuppgifter hittar du på studerande.axxell.fi

Studier för unga

Grundexamen ger dig många möjligheter på arbetsmarknaden och är samtidigt en bra grund för fortsatta studier. I Pargas kan du som ung studera till elmontör, automationsmontör, kosmetolog, kock och husbyggare.

Ungdomsutbildningarna i Pargas

Studier för vuxna

I Pargas kan du som vuxen studera till närvårdare och merkonom på svenska och finska. Du kan också studera till turisttjänsteman samt avlägga följande yrkesexamina: guide, servitör, hotellreceptionist och arbete bland missbrukare. Vi ordnar effektiva kortkurser i språk, IT, presentationsteknik, m.m. För grupper och företag kan vi skräddarsy kurser enligt önskemål och behov.

Vuxenutbildningarna i Pargas

Tjänster

Våra studerande står till din tjänst! I Pargas finns övningsrestaurang Kök och Sal där blivande kockar och servitörer får övning i att tillreda och servera mat och övningssalong Esthetica där blivande kosmetologer får öva sig i att göra skönhetsbehandlingar. Våra studerande ger yrkesskicklig och vänlig service och tar väl hand om er. Välkommen!

Skönhetssalong Esthetica

Övningssalongen vid Axxell Pargas, Vapparvägen är en trivsam liten salong där blivande kosmetologer utför bland annat manikyr, ansiktsbehandlingar, fotvård, massage och festmakeup. Beställ tid på tfn 0290 01 7942 och skäm bort dig själv med en avslappnade skönhets- eller må bra-behandling

Mera om skönhetssalong Esthetica

Kök & sal

Axxells övningsrestaurang i Pargas, tfn 0290 01 7943

Kom och njut av smakupplevelser och god service till vår övningsrestaurang i en trevlig och avslappnad miljö. Blivande servitörer och kockar övar under professionell handledning för att bli helt PRO!

Mera om övningsrestraung Kök & Sal

Studier

I Pargas kan du studera både som ung och som vuxen. Grundexamen ger dig många möjligheter på arbetsmarknaden och är samtidigt en bra grund för fortsatta studier.  Studietiden för unga är tre år, om du är student eller har en tidigare yrkesutbildning tar det ca två år. Vill du kombinera yrkesutbildning med gymnasiestudier kan du räkna med fyra år. Utbildning, mat och logi på skolans internat är gratis, men du betalar själv för studiematerial och resor.

Allmän information om studierna i Axxell och mera specifik information om studierna i Pargas hittar du på adressen studerande.axxell.fi.

Som vuxen kan gå en förberedande utbildning för fristående examen eller direkt gå till examen utan utbildning om du redan har de kunskaper som krävs. Du kan också välja att gå korta folkhögskolekurser.

 

Boende

På skolans område på Vapparvägen finns två moderna och trivsamma internat där vi kan inkvartera 69 studerande. De som har lång skolväg kan få plats på internaten. Man bor i dubbelrum. Vanligen delar 4 dubbelrum på två duschutrymmen och toaletter. Det finns också tillgång till kök. I båda internaten finns dessutom bastu och tvättutrymmen. Man kan använda dator på internatet, eftersom det finns tillgång till bredband. Det finns ett flertal gemensamma utrymmen där man kan syssla med fritidsaktiviteter: Gym, motionssal, biljardrum och ett hobbyrum, kallat "garaget", med diverse verktyg. Dessutom erbjuder vi organiserad musikverksamhet på fritiden.

Mera information om internatet i Pargas och internatguiden hittar du på Studerandeportalen, studerande.axxell.fi

Videopresentation av ungdomsutbildningarna