ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Axxell i Pargas

Axxell i Pargas erbjuder utbildning för unga, vuxna, företag och samfund. Vi beaktar näringslivets behov och bedriver sådan verksamhet som gagnar utvecklingen i vår region.

Axxell i Pargas har verksamhet på Vapparvägen 4. Vi är den rätta platsen om du vill skaffa dig ett mångsidigt och intressant yrke inom el- och automationsbranschen, byggbranschen, restaurang- och cateringbranschen, skönhet och social- och hälsovård. Studiemöjligheterna är många och arbetsmarknaden väntar på dig.

Som vuxen kan du även på ett flexibelt sätt avlägga en examen vid sidan av ditt arbete eller delta i en läroavtalsutbildning.

Välkommen till Axxell i Pargas! 

gallery pic 0 test
gallery pic 1
gallery pic 2
gallery pic 3
gallery pic 4
gallery pic 5
gallery pic 6
gallery pic 7
gallery pic 8
tryck på bild för att öppna galleri

Våra utbildningar i Pargas

 

Axxell i Pargas finns på

Vapparvägen 4

21600 Pargas
tel: 0290 01 7220
pargas@axxell.fi

Personalens kontaktuppgifter

Övningsrestaurangen Kök & Sal
tel: 0290 01 7943

Övningssalong Esthetica
tel: 0290 01 7942

Skolhälsovårdens kontaktuppgifter hittar du på studerande.axxell.fi

Gemensam ansökan (för unga)

Grundexamen ger dig många möjligheter på arbetsmarknaden och är samtidigt en bra grund för fortsatta studier. I Pargas kan du som ung studera till elmontör, automationsmontör, kosmetolog, kock och husbyggare.

Utbildningarna i gemensam ansökan i Pargas

Grundexamen

I Pargas kan du som vuxen studera till närvårdare på svenska. Vi ordnar även en utbildning för dig som sökt jobb inom restaurangbranschen och behöver få mera färdigheter för ditt jobb! Utbildningarna ordnas ofta i flerform och du kan t.ex. ofta jobba vid sidan av studierna. För grupper och företag kan vi skräddarsy kurser enligt önskemål och behov.

Grundexamenutbildningarna i Pargas

Kurser

Vi ordnar också korta kurser i

  • Hygienpass
  • Serveringspass

Korta kurser i Pargas

Tjänster

Våra studerande står till din tjänst! I Pargas finns övningsrestaurang Kök och Sal där blivande kockar får övning i att tillreda och servera mat och övningssalong Esthetica där blivande kosmetologer får öva sig i att göra skönhetsbehandlingar. Våra studerande ger yrkesskicklig och vänlig service och tar väl hand om er. Välkommen!

Skönhetssalong Esthetica

Övningssalongen vid Axxell Pargas, Vapparvägen är en trivsam liten salong där blivande kosmetologer utför bland annat manikyr, ansiktsbehandlingar, fotvård, massage och festmakeup. Beställ tid på tfn 0290 01 7942 och skäm bort dig själv med en avslappnade skönhets- eller må bra-behandling

Mera om skönhetssalong Esthetica

Kök & sal

Axxells övningsrestaurang i Pargas, tfn 0290 01 7943

Kom och njut av smakupplevelser och god service till vår övningsrestaurang i en trevlig och avslappnad miljö. Blivande kockar övar under professionell handledning för att bli helt PRO!

Mera om övningsrestraung Kök & Sal

Studier

I Pargas kan du studera både som ung och som vuxen. Grundexamen ger dig många möjligheter på arbetsmarknaden och är samtidigt en bra grund för fortsatta studier.  Studietiden för unga är ca. 2 ½ år, om du är student eller har en tidigare yrkesutbildning tar det ca två år.

Allmän information om studierna i Axxell och mera specifik information om studierna i Pargas hittar du på adressen studerande.axxell.fi.

Boende

På skolans område på Vapparvägen finns två trivsamma internat där vi kan inkvartera 69 studerande. De som har lång skolväg kan få plats på internaten. Man bor i dubbelrum. Vanligen delar 4 dubbelrum på två duschutrymmen och toaletter. Det finns också tillgång till kök. I båda internaten finns dessutom bastu och tvättutrymmen.

Mera information om internatet i Pargas och internatguiden hittar du på Studerandeportalen, studerande.axxell.fi