Kvällsöppet igen i Restaurang Axxell i Karis

Välkommen på vårt populära kvällsöppet i Restaurang Axxell, kockutbildningens restaurang i Karis!

Under veckorn 44-47 är restaurangen öppen! Kom och avnjut en god middag tillredd och serverad av våra studerande! I år har ett helt nytt koncept utarbetats enligt Food Garden. Det betyder att vi serverar närproducerad mat där förrätter och dessert är som buffè med stort antal rätter, varmrätten väljs mellan 3 alternativ som serveras på tallrik från köket. Priset är 25€ för vuxna och 7€ för barn under 12 år. Barnen har en egen liten varmrättsbuffé.

Restaurangen är öppen onsdagar och torsdagar enligt följande:

28.10
29.10
4.11
5.11
11.11
12.11
18.11
19.11

Anländ mellan kl. 18 och 18.30. Menyn publiceras senare.

Boka bord på nummer 044-739 7540, vardagar kl. 8-15 eller per e-post jonas.wasiljeff@axxell.fi. Observera att under tiden 15-16.10 går det inte att boka bord per telefon, endast per e-post!

Välkommen!

Axxells samarbete med toppkocken Michael Björklund kan du läsa mera om här. Vi informerar mera om vilka evenemang som planeras under våren.

Länk till Oiva rapport

Meny för kvällsöppet

Förrättsbuffé

Fisk och skaldjur
Böcklingpaté
Skagenröra på stekt brioché
Sikchevice
Kallrökt laxrulle fylld med pepparrotsost

Kött och charkuteri
Hemgjord viltkorv
Liten tartarbiff
Kyckling ballotine med lagrad ost-dressing

Sallader
Äppel- och fänkålssallad
Grönsallad
Speltsallad
Rödbetscarpaccio med lagrad Tenalaost

Pumpasoppa, kall

Varmrätter - serveras från köket, välj ett alternativ

Fisk Wallenbergare med beurreblanchsås och potatismuffins

Marmorerad nötyttrefilé med lakritssås och vaniljrostade rotsaker

Pumpabiffar, rostad rödbetsquinioa,mangold verde och friterad grönkål

Dessertbuffé

Rödbetschokladkaka med karamelliserad bacon
Kryddäppel med sabayuonnesås
Tranbär och tjinuskitårta
Hjortronshot
Tenalaostar med aroniasylt

Barnbuffé

Lax med dillsås och potatismos
Maletköttsås med djurpasta

 

 

gallery pic 0
gallery pic 1
gallery pic 2
gallery pic 3
gallery pic 4
gallery pic 5
tryck på bild för att öppna galleri

Lunch vecka 48

(för studerande och personal)

Måndag

Broiler, currysås, ris

Tisdag

Stekt fisk, kall sås, dillmos

Onsdag

Soppa (olika)

Torsdag

Maletköttsås, pasta

Fredag

Risgrynsgröt