Utbildning:
Restaurangkock - Yrkesexamen för restaurangkock (delexamen)

Utbildning

Nu kan du söka till korta kurser som är delexamen av yrkesexamen för restaurangkock! Vi erbjuder från och med mars 2014 delar av examen för var och en som är intresserad av matlagning och måltidsdrycker. Du kan vara en hemmakock eller yrkeskock som saknar examen från branschen. På de här kurserna trivs alla tillsammans.

Närstudierna hålls 2-3 kvällar/vecka samt en lördag/månad dagtid.

Målet med den förberedande utbildningen är, att avlägga delar av examen till yrkesexamen för restaurangkock eller att ge personer i hotell-, restaurang och cateringbranschen bredare kunskap och kunnande för att de skall ha större förutsättningar att sysselsättas i branschen.

Utbildningen riktar sig till dig som har ett starkt intresse för råvaror och matlagning och som vill vidareutvecklas som matlagare. Du har erfarenhet och passion för mat och råvaror och är redo att lämna hobbynivån för proffsnivån. Utbildningen ger dig redskap att avgöra kvaliteten på råvarorna och att arbeta utifrån respektive säsong.

Matlagning i restaurangkök

Detta är en obligatorisk examensdel som ingår i yrkesexamen för restaurangkock. Den här delen handlar om databehandling, informationssökning, planering av det egna arbetet, receptik och terminologi, lunchrätter, middagsrätter, supéer.

Tillagning av bankett och beställningsrätter

Detta är en valfri examensdel som kan ingå i yrkesexamen för restaurangkock. Den här delen handlar om planering av beställningsrätter, arbete i restaurangkök. Vi går igenom de tekniska finesserna som underlättar och förbättrar det dagliga arbetet i köket.

  • tillaga festmaten med de enklaste redskapen
  • från råvara till färdig maträtt 
  • välja maten efter matdrycken istället för tvärtom? Det finns viner och andra matdrycker för olika smaker och på den här kursen får vi veta hur grundsmakerna påverkar måltidsdryckerna.

Tillagning av mat som serveras kall

Detta är en valfri examensdel som ingår i yrkesexamen för restaurangkock. Den här kursen handlar om ekonomisk matlagning, kallskänkens arbete och trendiga maträtter.
- maträtter från andra länder bl.a. Skandinavien, Italien, Spanien och Grekland


Utbildningens detaljinformation

Utbildningens namn

Restaurangkock - Yrkesexamen för restaurangkock (delexamen)

Adress där utbildning ordnas

Bangatan 75
10300 Karis

Utbildningens typ

Vuxenutbildning

Utbildningsspråk

Svenska

Startdatum

10 mar 2014

Slutdatum

december 2015

Utbildningen tar emot fortlöpande ansökningar.

Kontaktperson

Thomas Landén
Bangatan 75, 10300 Karis
044 739 7629
thomas.landen@axxell.fi

Kostnad

120 €/termin samt kostnad för att delta i examenstillfälle 58 euro.

Övrigt

Utbildningsmiljö

Närstudierna förverkligas i skolans moderna undervisningsrestaurang. Distansstudierna sker via inlärningsplattformen Fronter.

Möjlighet att få jobba på inlärning i arbete på restauranger som skolan har kontakter till.

Utbildningens namn

Restaurangkock - Yrkesexamen för restaurangkock (delexamen)

Adress där utbildning ordnas

Axxell i Karis
Axxell i Karis

Bangatan 75
10300 Karis<() Karis

Utbildningens typ

Vuxenutbildning

Utbildningsspråk

Svenska

Omfattning

Startdatum

10 mar 2014

Slutdatum

december 2015

Utbildningen tar emot fortlöpande ansökningar.

Kontaktperson

Thomas Landén
Bangatan 75, 10300 Karis
044 739 7629
thomas.landen@axxell.fi

Förklaring

120 €/termin samt kostnad för att delta i examenstillfälle 58 euro.

Övrigt

Utbildningsmiljö

Närstudierna förverkligas i skolans moderna undervisningsrestaurang. Distansstudierna sker via inlärningsplattformen Fronter.

Möjlighet att få jobba på inlärning i arbete på restauranger som skolan har kontakter till.

Utbildningens namn

Restaurangkock - Yrkesexamen för restaurangkock (delexamen)

Adress där utbildning ordnas

Bangatan 75
10300 Karis

Utbildningens typ

Vuxenutbildning

Utbildningsspråk

Svenska

Omfattning

Startdatum

10 mar 2014

Slutdatum

december 2015

Utbildningen tar emot fortlöpande ansökningar.

Kontaktperson

Thomas Landén
Bangatan 75, 10300 Karis
044 739 7629
thomas.landen@axxell.fi

Kostnad

120 €/termin samt kostnad för att delta i examenstillfälle 58 euro.

Övrigt

Utbildningsmiljö

Närstudierna förverkligas i skolans moderna undervisningsrestaurang. Distansstudierna sker via inlärningsplattformen Fronter.

Möjlighet att få jobba på inlärning i arbete på restauranger som skolan har kontakter till.




Kontaktperson

Thomas Landén
Bangatan 75, 10300 Karis
044 739 7629
thomas.landen@axxell.fi


Ansökningsförfarande

Ansökningstiden har gått ut. Ta kontakt med utbildaren om du är intresserad. Alla som lämnat in ansökan kommer att kallas till intervju.

Giltigt salmonellaintyg bör uppvisas före studierna inleds.