Course:
Servitör (Pargas) - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, kompetensområdet för kundservice

Utbildning

NYHET! Bli servitör i Pargas! Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, kompetensområdet för kundservice.

Utbildningen passar dig som vill arbeta med olika människor – såväl kunder som arbetsteam.  Efter utbildningen kan du arbeta i olika typer av restauranger och på ett kundorienterat sätt.

Studiernas uppbyggnad

Utbildningen består av olika examensdelar, obligatorisk och valbara.

De obligatoriska examensdelarna är:

  • Att arbeta inom restaurangverksamheten
  • Kundservice och försäljning
  • Servering av mat i portioner och dryck.

I den första examensdelen, som är gemensam för både kock och servitör, lär du dig de mest grundläggande kunskaperna som behövs för att kunna servera, bärteknik, använda kassa och att tillreda mat. I kundservice och försäljning lär du dig försäljningteknik, om drycker, olika serveringsmetoder och att ha salen som arbetsplats. I servering av mat i portioner och drycker fördjupar du dig i hur man kombinerar mat och dryck samt alternativa serveringsmetoder.

Efter den obligatoriska delen kan du inrikta ditt kunnande helt efter ditt eget intresse. De valbara examensdelarna är t.ex.:

  • À la carte-servering
  • Försäljning och servering av drycker
  • Caféservice
  • Gatu- och snabbmatsservice
  • Beställnings- och festservering

Utbildningen är teori varvat med praktiska övningar och arbetsuppgifter, alltid med kunden i fokus.

Närstudier, distansstudier och arbetsplatsförlagd utbildning

Utbildningen förverkligas som närstudier (1-2 kvällar/vecka) och distansstudier samt arbetsplatsförlagd utbildning.

I distansstudiedagarna ingår olika typer av uppgifter som du gör på vår inlärningsplattform. Grundläggande IT – kunskaper och tillgång till en dator är nödvändigt.

I examensdelarna ingår arbetsplatsförlagd utbildning, vilket innebär att en del av kunskapen du behöver, får du lära dig på en arbetsplats. Perioderna varierar beroende på examensdel. Det finns examensdelar som kan avläggas t.ex. på egen arbetsplats, på ett fartyg eller utomlands.

Det är möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsbyrån vid Axxell, Anders Levin, tfn 044 739 7782eller anders.levin@axxell.fi.

Examensgrunderna hittar du här https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/esitys/4221360/reformi/tiedot


Detailed information

Course name

Servitör (Pargas) - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, kompetensområdet för kundservice

Location

Vapparvägen 4
21600 Pargas

Course Type

Vocational upper secondary qualification

Course language

Swedish

Start Date

02 Sep 2019

End Date

11 Jun 2021

Last day to apply

10 Aug 2019

Contact

Belinda Rehn

044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi

Charge

Undervisningen är gratis men olika myndighetsavgifter och avgifter för studiematerial kan tillkomma.

Course name

Servitör (Pargas) - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, kompetensområdet för kundservice

Location

Axxell i
Axxell i

Vapparvägen 4
21600 Pargas<()

Course Type

Vocational upper secondary qualification

Course language

Swedish

Scope

Start Date

02 Sep 2019

End Date

11 Jun 2021

Last day to apply

10 Aug 2019

Contactperson

Belinda Rehn

044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi

Förklaring

Undervisningen är gratis men olika myndighetsavgifter och avgifter för studiematerial kan tillkomma.

Course name

Servitör (Pargas) - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, kompetensområdet för kundservice

Location

Vapparvägen 4
21600 Pargas

Course Type

Vocational upper secondary qualification

Course language

Swedish

Scope

Start Date

02 Sep 2019

End Date

11 Jun 2021

Last day to apply

10 Aug 2019

Contactperson

Belinda Rehn

044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi

Charge

Undervisningen är gratis men olika myndighetsavgifter och avgifter för studiematerial kan tillkomma.



Contact

Belinda Rehn

044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi


Application process

Fyll i den elektroniska blanketten nedan för att söka till utbildningen. Alla sökande kallas till personlig intervju.