Back

Fina framgångar för Axxells studerande i Taitaja!

Essi Joronen vann hästskötargrenen i TaitajaMästare finalen i Lahtis som avgjordes 8-10.4! Pia Tötterman kom på en fin fjärde plats i Lahtis idag. Närvårdarstuderande Anna Grönberg och Jennifer Lindegren kom på en fin femte plats.

Hästskötarnas uppgifter under den tredje och sista tävlingsdagen var att förbereda och utrusta hästen med utrustning, ändamålsenlig för transportering och dessutom svara på frågor gällande transportering av häst. Dessutom skulle de städa grenens uteområde och städa passhästens box och lasta utrustningen in i bilar. Essi Joronen vann tävlingen med 549 poäng. Pia Tötterman fick fina 502 poäng.

Närvårdarstuderande Anna Grönberg och Jennifer Lindegren placerade sig på en fin femte plats bland de 8 närvårdarfinalisterna. Sista dagens tävlingar för närvårdarna bestod av fyra små deltävlingar. Den första handlade om läkemedelshantering och -räkning, den andra handlade om anatomi och fysiologi, den tredje var en överraskningsuppgift som handlade om att känna igen hjälpmedel och den sista handlade om nutrition.

Under den sista dagen meddelade daghemsföreståndaren från Folkhälsans daghem i Lahtis att de valt Annas och Jennifers temavecka (första dagens uppgift var att planera en temavecka i hållbar utveckling för daisbarnen) som de kommer att förverkliga i maj! En väldigt fin utmärkelse för flickorna!

Stort grattis till alla fyra för en ypperlig prestation i tävlingen!

På bilderna: Essi Joronen får sitt pris och Anna Grönberg och Jennifer Lindeberg tillsammans med daghemsföreståndaren Anna Moberg-Jokinen