Course:
Kock, delexamen - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (arbetskraftsutbildning, delexamen)
Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen, delexamen som arbetskraftsutbildning
Utbildningen är för dig som vill arbeta inom en bransch med många möjligheter - köksbranschen. Köksbranschen passar dig som vill vara kreativ, arbeta med händerna i ett praktiskt yrke och i ett högt tempo.
Du lär dig grunderna för att arbeta i olika typer av kök. Närstudierna är till största delen praktisk matlagning medan du läser teori delarna på egen hand. Teorin som ingår i studierna är alltid kopplad till matlagning och kundservice så att du ser helheten.
Studierna
Under utbildningen avlägger du examensdelarna "Att arbeta inom restaurangverksamhet" och "Tillredning av lunchrätter".
Baskunskapen för att arbeta i kök får du i de olika examensdelarna. I den första examensdelen att arbeta i restaurangbranschen lär du dig grunden för att arbeta inom branschen. I examensdelen tillredning av lunchrätter lär du dig förbereda och tillreda lunch enligt olika inriktningar och metoder.
Närstudier, distansstudier och arbetsplatsförlagd utbildning
Antalet närstudiedagar är 2-4 per vecka/examensdel. Det kan också förekomma undervisning kvällstid.
I utbildningen ingår distansstudiedagar (1-3 dagar/vecka). Då du har distansstudiedagar arbetar du med olika typer av uppgifter beroende på examensdelen. Uppgifterna kan t.ex. vara att ta reda på, lösa uppgifter, läsa om olika råvaror eller att förbereda dig teoretiskt på termer, matlagning eller recept.
I examensdelarna ingår arbetsplatsförlagd utbildning, sammanlagt 15 veckor, vilket innebär att en del av kunskapen du behöver får du lära dig på en arbetsplats.
Detailed information
Course name
Kock, delexamen - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (arbetskraftsutbildning, delexamen)
Location
Bangatan 75
10300 Karis
Course Type
Labour policy education
Course language
Swedish
Start Date
15 Aug 2022
End Date
22 Jun 2023
Last day to apply
19 Jun 2022
Contact
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Miscellaneous
Sommarpaus i juli
Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.
Course name
Kock, delexamen - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (arbetskraftsutbildning, delexamen)
Location
Axxell i
10300 Karis<()
Course Type
Labour policy education
Course language
Swedish
Scope
Start Date
15 Aug 2022
End Date
22 Jun 2023
Last day to apply
19 Jun 2022
Contactperson
Belinda Rehn
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Miscellaneous
Sommarpaus i juli
Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.
Course name
Kock, delexamen - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (arbetskraftsutbildning, delexamen)
Location
Bangatan 75
10300 Karis
Course Type
Labour policy education
Course language
Swedish
Scope
Start Date
15 Aug 2022
End Date
22 Jun 2023
Last day to apply
19 Jun 2022
Contactperson
Belinda Rehn
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Miscellaneous
Sommarpaus i juli
Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.