Course:
Kock, delexamen - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (delexamen)
Kock, delexamen
Utbildningen är för dig som vill arbeta inom en bransch med många möjligheter - köksbranschen. Köksbranschen passar dig som vill vara kreativ, arbeta med händerna i ett praktiskt yrke och i ett högt tempo.
Du lär dig grunderna för att arbeta i olika typer av kök. Närstudierna är till största delen praktisk matlagning medan du läser teori delarna på egen hand. Teorin som ingår i studierna är alltid kopplad till matlagning och kundservice så att du ser helheten.
Studierna
Under utbildningen avlägger du examensdelarna "Att arbeta inom restaurangverksamhet", "Tillredning av lunchrätter" och "Tillredning av mat i portion".
Baskunskapen för att arbeta i kök får du i de olika examensdelarna. I den första examensdelen att arbeta i restaurangbranschen lär du dig grunden för att arbeta inom branschen. I examensdelen tillredning av lunchrätter lär du dig förbereda och tillreda lunch enligt olika inriktningar och metoder. I examensdelen tillredning av mat i portioner lär du dig bygga upp portioner.
Närstudier, distansstudier och arbetsplatsförlagd utbildning
Antalet närstudiedagar är 3 per vecka/examensdel.
I utbildningen ingår distansstudiedagar (2 dagar/vecka). Då du har distansstudiedagar arbetar du med olika typer av uppgifter beroende på examensdelen. Uppgifterna kan t.ex. vara att ta reda på, lösa uppgifter, läsa om olika råvaror eller att förbereda dig teoretiskt på termer, matlagning eller recept. Du behöver ha tillgång till en dator för att kunna ta del av distansuppgifterna.
I examensdelarna ingår arbetsplatsförlagd utbildning, sammanlagt 20 veckor, vilket innebär att en del av kunskapen du behöver får du lära dig på en arbetsplats.
Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket (svenska), behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.
Detailed information
Course name
Kock, delexamen - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (delexamen)
Location
Bangatan 75
10300 Karis
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Start Date
12 Apr 2021
End Date
08 Apr 2022
Last day to apply
15 Mar 2021
Contact
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Course name
Kock, delexamen - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (delexamen)
Location
Axxell i
10300 Karis<()
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Scope
Start Date
12 Apr 2021
End Date
08 Apr 2022
Last day to apply
15 Mar 2021
Contactperson
Belinda Rehn
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Course name
Kock, delexamen - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (delexamen)
Location
Bangatan 75
10300 Karis
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Scope
Start Date
12 Apr 2021
End Date
08 Apr 2022
Last day to apply
15 Mar 2021
Contactperson
Belinda Rehn
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi