Course:
Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (flerform, Pargas)
Bli kock i Pargas i flerform! Ny utbildning för grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen!
För vem
Utbildningen är för dig som vill arbeta som kock i restaurang eller storkök. Köksbranschen passar dig som vill vara kreativ, arbeta med händerna i ett praktiskt yrke och i ett högt tempo. Du får nya smakupplevelser i och med att du lär dig kombinera olika smaker och råvaror med varandra.
Köksbranschen är full av möjligheter och som utbildad kock kan du arbeta i många olika typer av kök. Som kock har du ett yrke som du kan arbeta med i hela världen.
Utbildning
Utbildningen är till största delen praktisk matlagning med en bred baskunskap för att du skall kunna arbeta i olika kök. Den teori som ingår i studierna är alltid kopplad till matlagning och kundservice så att du ser helheten.
Du lär dig allt från grunder och fördjupning i kokkonst till maskin och redskapshantering men även hur du på bästa sätt skapar smakfulla och näringsrika maträtter och menyer.
Studiernas uppbyggnad
Baskunskapen för att arbeta i kök får du i de första och obligatoriska examensdelarna. Den första examensdelen att arbeta i restaurangbranschen lär du dig basen för att arbeta inom branschen. I examensdelen tillredning av lunchrätter lär du dig förbereda och tillreda lunch enligt olika inriktningar och metoder. I examensdelen tillredning av mat i portioner lär du dig göra lättare A’la carte rätter som du tillreder efter gästens beställning.
Du har många valbara examensdelar att välja emellan och här kan du välja inriktning mot restaurang eller storkök. Vi vill fördjupa ditt kunnande i en av de valbara examensdelarna, tillredning av A’la carte rätter. Du lär dig mera om olika råvaror, om olika smaker och hur man kombinerar dessa till en högklassig A’la carte portion.
Du kan också välja Planering av företagsverksamhet om du vill starta en egen restaurang eller så kan du välja examensdelar som handlar om servering.
Närstudier, distansstudier och arbetsplatsförlagd utbildning
Antalet närstudiedagar är 2–5 närstudiedagar per vecka/examensdel. Närstudiedagarna kan ske dagtid, kvällstid och även veckoslut. Antalet närstudiedagar är beroende på ditt tidigare kunnande och hur snabbt du lär dig.
I utbildningen ingår distansstudiedagar. Då du har distansstudiedagar arbetar du med olika typer av uppgifter beroende på examensdelen. Uppgifterna kan t.ex. vara att ta reda på, lösa uppgifter, läsa om olika råvaror eller att förbereda dig teoretiskt på termer, matlagning eller recept. Du behöver ha tillgång till en dator för att kunna ta del av distansuppgifterna.
I examensdelarna ingår arbetsplatsförlagd utbildning, vilket innebär att en del av kunskapen du behöver, får du lära dig på en arbetsplats. Perioderna varierar beroende på examensdel. Det finns examensdelar som kan avläggas t.ex. på sommarjobbet eller utomlands.
Du kan också studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsplanerare Anders Levin, tfn 044-739 7782 eller anders.levin@axxell.fi.
Alla sökande kallas till intervju.
Vi hälsar dig varmt välkommen!
Examensgrunderna hittar du här https://eperusteet.opintopolku.fi/#/sv/esitys/4221360/reformi/tiedot
Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.
Detailed information
Course name
Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (flerform, Pargas)
Location
Vapparvägen 4
21600 Pargas
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Start Date
10 Aug 2021
End Date
22 Mar 2024
Last day to apply
06 Jun 2021
Contact
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Charge
Utbildningen är gratis, men myndighetsvagifter och avgifter för material kan tillkomma
Course name
Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (flerform, Pargas)
Location
Axxell i
21600 Pargas<()
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Scope
Start Date
10 Aug 2021
End Date
22 Mar 2024
Last day to apply
06 Jun 2021
Contactperson
Belinda Rehn
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Förklaring
Utbildningen är gratis, men myndighetsvagifter och avgifter för material kan tillkomma
Course name
Kock - Grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen (flerform, Pargas)
Location
Vapparvägen 4
21600 Pargas
Course Type
Vocational upper secondary qualification
Course language
Swedish
Scope
Start Date
10 Aug 2021
End Date
22 Mar 2024
Last day to apply
06 Jun 2021
Contactperson
Belinda Rehn
044-739 7803
belinda.rehn@axxell.fi
Charge
Utbildningen är gratis, men myndighetsvagifter och avgifter för material kan tillkomma