Asiantuntijapalvelut

Maahanmuuttajien osaamisen tunnistamisen asiantuntija


"En sano, mitä rakennusmiehen pitää tehdä, vaan mitä kaikkea maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseen kuuluu ja miksi siihen ei ole yhtä ainoaa vastausta."

 

Virva Muotka on maahanmuuttajien osaamisen tunnistamisen asiantuntija, joka on ollut kehittämässä osaamisen tunnistamista alusta saakka. Hankkeissa kehitetään osaamisen tunnistamisen malleja, joiden tavoitteena on edistää maahanmuuttajien työllistymistä. Viime vuosina on tehty mm. kuviin perustuvia testejä (Osama, Fast Track).

Muotkalla on syvä tuntemus Pohjoismaiden käytännöistä ja on verkostoitunut laajalti Euroopassa. Hänet kutsutaan erilaisiin hankkeisiin asiantuntijaksi ja seminaareihin puhumaan aikuisten maahanmuuttajien perustaidoista, osaamisen tunnistamisesta ja sen prosessista. 

Jos hankkeesi tai toimintasi tarvitsee asiantuntijuutta maahanmuuttajien osaamisen tunnistamisessa ja kielitaitokysymyksistä, ota yhteyttä: virva.muotka@axxell.fi tai 044 739 7838.

 

 

Testipiste

Testipiste on aikuisten maahanmuuttajien kielitaidon arviointikeskus. Testipisteessä järjestetään suomen kielen lähtötason arviointia, jotta asiakas voidaan ohjata sopivaan kotoutumiskoulutukseen. Lisäksi Testipiste järjestää kielitaidon arviointikoulutuksia kieltenopettajille.

Lähtötason arviointipalvelua tarjotaan neljän pääkaupunkiseudun aikuisoppilaitoksen yhteistyönä. Koordinaattorina on Axxell Monikulttuurisuuskeskus ja kumppaneina Amiedu, Edupoli ja Eiran aikuislukio.

Lue lisää Testipisteestä tästä.

Kielitaidon arvioijien ajatuksia voit lukea Testipisteen blogista