Axxell Brusaby Kemiössä

Sivujen suomenkielinen käännös julkaistaan pian

Brusaby är naturbruksenheten på Kimitoön i Åbolands skärgård. På Brusaby finns smådjurshus med ett stort sortiment av djur, smådjursklinik, hittedjursmottagning och assistenthundar, undervisningsstall, lantbruk med mjölkkor samt tillgång till stor skogsareal.

Naturbruksutbildningar för varje smak

För ungdomar erbjuds grundexamensutbildningar till hästskötare, djurskötare, landsbygdsföretagare och skogsarbetare/ skogsserviceproducent.

Vuxenstuderande kan välja mellan kortkurser och utbildningar som förbereder till hela eller delar av examen. Vi har förberedande utbildningar för grundexamina, yrkesexamina och specialyrkesexamina. Utbildningarna varierar från heltidsstudier på Brusaby till flerformsstudier, vilka förverkligas som närstudier på Kimito eller på annan lämplig ort, som distansuppgifter samt som inlärning i arbete.

tryck på bild för att öppna galleri


Vuxenutbildning

Axxell Brusaby erbjuder dig flera olika utbildningar inom naturbruks- och friluftsområdet. Utbildningarna varierar från några veckors kurser till fleråriga utbildningar som förbereder för examen. Det flesta utbildningarna är anpassade för dig som arbetar eller studerar vid sidan om så att utbildningarna bedrivs som deltidsstudier med betoning på närstudier under veckoslut. Frilufts- och naturfotografiutbildningarna anordnas med hela Norden som kursplats och för deltagarna fungerar studierna oftast bra oavsett bostadsort. NYHET! Yrkesexamen i hästhushållning, mera information om den inom kort.

Vuxenutbildning i Kimito

Ungdomsutbildning

I Brusaby kan du som ung studera olika grundutbildningar inom naturbruksområdet. Du kan studera till hästskötare, djurskötare, landsbygdsföretagare eller skogsarbetare-skogsserviceproducent. Studietiden är normalt tre år. Alla ungdomsstuderande har möjlighet att bo på vårt internat kostnadsfritt och du får också tre mål mat om dagen utan kostnad.

Ungdomsutbildning i Kimito

Folkhögskoleutbildning

Axxell Brusaby erbjuder folkhögskolekurser inom en mängd naturnära ämnesområden, t ex har vi kurser om traditionella naturvänliga garvningsmetoder. Kurserna ordnas med några få undantag med Brusaby i Kimito som bas. Brusaby erbjuder en lugn och vacker miljö med inkvarterings- och matmöjligheter.

 

Folkhögskoleutbildning i Kimito

Campus Brusaby

Visste du att boende och mat är gratis på Brusaby för ungdomar? Vill du läsa vår studieguide? Vill du veta mera om möjligheten till kombistudier? Hur arbetar vi inom studerandehälsan och vem är skolkurator? Klicka på Läs mer för mera information.

Läs mera

Anläggningar

Förutom skolhusen är stallet, djurhusen, maskinhallen och verkstäderna dagliga undervisningsmiljöer. Brusaby gård drivs av Axxell och har, förutom spannmålsodling också mjölkkor och får. Gårdsbruket omfattar ca 300 ha av vilka 120 ha är skog.

Läs mera

Djuren i Brusaby

På Brusaby finns det en hel del djur. I det nyrenoverade stallet finns plats för 36 hästar. I ladugården, som ligger ca 1,5 km från campus, finns ca 50 mjölkkor samt ett femtiotal fårtackor med lamm. Närmast skolan finns smådjurshuset och lilla djurhuset med små produktionsdjur som hönor och kaniner men också mer exotiska arter av fåglar, reptiler, gnagare, fiskar och andra sällskapsdjur.

Läs mera

Löytöeläintoiminta Brusabyssä

Axxell Brusaby hoitaa Salon ja Kemiönsaaren löytöeläimet. Kunta ja kaupunki tiedottaa asiakkailleen miten löytöeläinten asiat hoidetaan.

Jos kissasi tai koirasi on kadoksissa, ota yhteyttä (arkisin klo 8-16) numeroon 044 739 7118.

Lue lisää

Hostel Brusaby

Hostel Brusaby erbjuder inkvartering för grupper över 10 personer under sommaren 1.5-31.8. Beroende på studerandesituationen har vi också möjlighet att ta emot grupper under andra tider på året. Inkvartering sker i lägenheter med tre eller fyra tvåpersoners rum per lägenhet. I alla lägenheter finns toalett, dusch, allrum med TV och kokvrå.

Läs mera

 

Hundskolning

Brusaby är det enda stället i Finland var det skolas assistenthundar. Skolningsmetoden går ut på positiv förstärkning genom klickerträning. En blivande assistenthund börjar skolningen redan som valp och vid ca 2 års ålder tar de sitt steg ut i arbetslivet. Studerande deltar i skötsel och träning av assistenthundarna som en del av sina studier.

Läs mera

Smådjurskliniken

Skolan har en egen välutrustad djurklinik, som går under namnet Brusaby Smådjursklinik. Kommunalveterinären har mottagning på kliniken måndag till fredag. Studerande deltar i det varierande arbetet under handledning av både veterinär och lärare.

Läs mera

Brusaby Trim

Vi erbjuder vardagstrimningar (inte utställningstrimningar) och kloklippning för hundar och kloklippning för gnagare. Trimningarna/kloklippningarna görs av ungdomar och vuxna som studerar till djurskötare, därför skall djuren gå att hantera utan nedsövning.

Läs mera

Kontaktuppgifter

Brusabyvägen 2
25700 Kimito
tfn 0290 01 7275
brusaby@axxell.fi

Hittedjursmottagningen, tfn 044 739 7118

Smådjurskliniken, tfn 0290 01 7915 (måndag-torsdag kl. 12.30-15.00)

Brusaby Trim, tfn 0290 01 7919

Personalens kontaktuppgifter


Videopresentation av ungdomsutbildningarna