Axxell i Pargas

Axxell i Pargas erbjuder utbildning för unga, vuxna, företag och samfund. Vi beaktar näringslivets behov och bedriver sådan verksamhet som gagnar utvecklingen i vår region.

Axxell i Pargas har verksamhet på Vapparvägen 4. Vi är den rätta platsen om du vill skaffa dig ett mångsidigt och intressant yrke inom el- och automationsbranschen, byggbranschen, inkvartering och kosthåll, skönhet och social- och hälsovård. Studiemöjligheterna är många och arbetsmarknaden väntar på dig.

Som vuxen kan du även på ett flexibelt sätt avlägga en examen vid sidan av ditt arbete eller delta i en läroavtalsutbildning.

Välkommen till Axxell i Pargas! 

test
tryck på bild för att öppna galleri
 

Axxell i Pargas finns på

Vapparvägen 4

21600 Pargas
tel: 0290 01 7220
pargas@axxell.fi

Personalens kontaktuppgifter

Övningsrestaurangen Kök & Sal
tel: 0290 01 7943

Övningssalong Esthetica
tel: 0290 01 7942

Skolhälsovårdens kontaktuppgifter hittar du på studerande.axxell.fi

Gemensam ansökan (för unga)

Grundexamen ger dig många möjligheter på arbetsmarknaden och är samtidigt en bra grund för fortsatta studier. I Pargas kan du som ung studera till elmontör, automationsmontör, kosmetolog, kock och husbyggare.

Utbildningarna i gemensam ansökan i Pargas

Grundexamen

I Pargas kan du som vuxen studera till närvårdare på svenska. Vi ordnar även en utbildning för dig som sökt jobb inom restaurangbranschen och behöver få mera färdigheter för ditt jobb! Utbildningarna ordnas ofta i flerform och du kan t.ex. ofta jobba vid sidan av studierna. För grupper och företag kan vi skräddarsy kurser enligt önskemål och behov.

Grundexamenutbildningarna i Pargas

Kurser

Vi ordnar också korta kurser i

  • Hygienpass
  • Serveringspass

Korta kurser i Pargas

Tjänster

Våra studerande står till din tjänst! I Pargas finns övningsrestaurang Kök och Sal där blivande kockar och servitörer får övning i att tillreda och servera mat och övningssalong Esthetica där blivande kosmetologer får öva sig i att göra skönhetsbehandlingar. Våra studerande ger yrkesskicklig och vänlig service och tar väl hand om er. Välkommen!

Skönhetssalong Esthetica

Övningssalongen vid Axxell Pargas, Vapparvägen är en trivsam liten salong där blivande kosmetologer utför bland annat manikyr, ansiktsbehandlingar, fotvård, massage och festmakeup. Beställ tid på tfn 0290 01 7942 och skäm bort dig själv med en avslappnade skönhets- eller må bra-behandling

Mera om skönhetssalong Esthetica

Kök & sal

Axxells övningsrestaurang i Pargas, tfn 0290 01 7943

Kom och njut av smakupplevelser och god service till vår övningsrestaurang i en trevlig och avslappnad miljö. Blivande servitörer och kockar övar under professionell handledning för att bli helt PRO!

Mera om övningsrestraung Kök & Sal

Studier

I Pargas kan du studera både som ung och som vuxen. Grundexamen ger dig många möjligheter på arbetsmarknaden och är samtidigt en bra grund för fortsatta studier.  Studietiden för unga är tre år, om du är student eller har en tidigare yrkesutbildning tar det ca två år. Vill du kombinera yrkesutbildning med gymnasiestudier kan du räkna med fyra år. Utbildning, mat och logi på skolans internat är gratis, men du betalar själv för studiematerial och resor.

Allmän information om studierna i Axxell och mera specifik information om studierna i Pargas hittar du på adressen studerande.axxell.fi.

Som vuxen kan gå en förberedande utbildning för fristående examen eller direkt gå till examen utan utbildning om du redan har de kunskaper som krävs. Du kan också välja att gå korta folkhögskolekurser.

 

Boende

På skolans område på Vapparvägen finns två moderna och trivsamma internat där vi kan inkvartera 69 studerande. De som har lång skolväg kan få plats på internaten. Man bor i dubbelrum. Vanligen delar 4 dubbelrum på två duschutrymmen och toaletter. Det finns också tillgång till kök. I båda internaten finns dessutom bastu och tvättutrymmen. Man kan använda dator på internatet, eftersom det finns tillgång till bredband. Det finns ett flertal gemensamma utrymmen där man kan syssla med fritidsaktiviteter: Gym, motionssal, biljardrum och ett hobbyrum, kallat "garaget", med diverse verktyg. Dessutom erbjuder vi organiserad musikverksamhet på fritiden.

Mera information om internatet i Pargas och internatguiden hittar du på Studerandeportalen, studerande.axxell.fi

Videopresentation av ungdomsutbildningarna