ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Bli kock i Axxell

Axxell och Micke Björklund har inlett ett längre samarbete för ge kockyrket ett lyft. Micke är involverad i Karis med alla årskurser i köket och hjälper till och utvecklar utbildningen. Det råder brist på kockar inte bara i Finland, utan också i Norden och Europa. Jobb finns hur mycket som helst, men inte utbildade kockar och det skall vi nu tillsammans råda bot på. Samtidigt som mängden kockar ökar finns det också möjlighet att ge matkulturen i Finland ett lyft. Tillsammans gör vi spännande saker i utbildningen så att intresset för yrket vaknar. Trivseln är viktig för resultatet och vi ser till att alla trivs!

Våra tre grundpelare är kock, konditori och matsal, där vårt uppdrag är att förse branschen med kompetenta yrkesmänniskor genom en grundexamen eller en yrkesexamen. Du är en person som vill jobba med händerna i praktiskt yrke och ser din framtid i ett jobb på någon restaurang, konitori-bageri eller i ett storhushåll? Vi erbjuder utbildningar för såväl unga som vuxna.

Kockutbildningar i Axxell

Utbildning för unga med närstudier

Kock, Pargas

Utbildningar i flerform

Kock, Karis - kvällsutbildning (grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen)
Kock- för unga och vuxna (grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen) i Karis
Bagare-konditor (grundexamen inom livsmedelsbranschen)
Restaurangkock (yrkesexamen inom matservice)

För dig som sökt jobb inom restaurangbranschen:

Kundservice och försäljning i Karis

Kortkurser

Vi vill också erbjuda en kurs för de som vill umgås,äta gott och slipa på sina matlagningstekniker. Är du en person som är intresserad av mat och dryck skall du söka till någon av våra kortkurser. Här erbjuder vi en välsmakande palett av olika kurser.

Vill du gör nånting extra för din personal?

Kanske ett företagsevent är det rätta. Här erbjuder vi en kväll där ni skapar en tre rätters meny som ni sedan avnjuter tillsammans. Vårt utbildningskök rymmer 16 personer. Ni kan också kombinera er matlagningsaktivitet med en konferens i någon av våra föreläsningssalar.

Har du frågor om projektet eller om utbildningarna? Kontakta utbildningsledare Belinda Rehn, tfn 044-739 7803.

gallery pic 0
gallery pic 1
gallery pic 2
gallery pic 3
gallery pic 4
gallery pic 5
gallery pic 6
gallery pic 7
gallery pic 8
gallery pic 9
gallery pic 10
gallery pic 11
tryck på bild för att öppna galleri

Dokumentär - Förberedelse inför kvällsöppet (3 delar, spellista)

Bli en köksninja - tips med Micke och Mia (6 delar, spellista)

Om Michael Björklund

För den stora publiken är Michael ett känt ansikte från flera populära tv-program och kokböcker. Michael Björklund är en kock som inte kräver introduktion i Norden. Sedan unga år har han varit ett bekant ansikte på de stora kockscenerna. Han har satsat på att lyfta fram den åländska maten, råvarorna och producenterna. I bakfickan har Michael titlar som Årets kock i både Sverige och Finland, en femteplats i kocktävlingen Bocuse d’Or och finländsk Matambassadör i Ny Nordisk Mat. För den stora publiken är Michael ett känt ansikte från flera populära tv-program och kokböcker. Hemma på Åland känner ortsborna och tusentals sommargäster Michael Björklund bäst som Micke, gästfri kock och krögare.