&nsbp;

Bli kock i Axxell

Axxell och Micke Björklund har inlett ett längre samarbete för ge kockyrket ett lyft. Micke är involverad med alla årskurser i köket och hjälper till och utvecklar utbildningen. Det råder brist på kockar inte bara i Finland, utan också i Norden och Europa. Jobb finns hur mycket som helst, men inte utbildade kockar och det skall vi nu tillsammans råda bot på. Samtidigt som mängden kockar ökar finns det också möjlighet att ge matkulturen i Finland ett lyft. Tillsammans gör vi spännande saker i utbildningen så att intresset för yrket vaknar. Trivseln är viktig för resultatet och vi ser till att alla trivs!

På de här sidorna samlar vi information om allt som händer i kockutbildningen och alla spännande saker som de studerande får lära sig under utbildningens gång. Här kommer att finnas studerandes röst, intervju med Micke, videosnuttar och annat spännande. Häng med i de blivande kockarnas vardag!

Har du frågor om projektet? Kontakta utbildningsledare Belinda Rehn, tfn 044-739 7803. Här hittar du mera information om kockutbildningarna i Karis och Pargas:

Kockutbildningen i Karis
Kockutbildningen i Pargas

 

tryck på bild för att öppna galleri

Evenemang

Våren Micke åker runt i skolor och berättar om kockyrket

28-29.3 Påsksupé. Meny och info om bordsbokning uppdateras i början av mars på www.axxell.fi/restaurang-axxell

Om Michael Björklund

För den stora publiken är Michael ett känt ansikte från flera populära tv-program och kokböcker. Michael Björklund är en kock som inte kräver introduktion i Norden. Sedan unga år har han varit ett bekant ansikte på de stora kockscenerna. Han har satsat på att lyfta fram den åländska maten, råvarorna och producenterna. I bakfickan har Michael titlar som Årets kock i både Sverige och Finland, en femteplats i kocktävlingen Bocuse d’Or och finländsk Matambassadör i Ny Nordisk Mat. För den stora publiken är Michael ett känt ansikte från flera populära tv-program och kokböcker. Hemma på Åland känner ortsborna och tusentals sommargäster Michael Björklund bäst som Micke, gästfri kock och krögare.