Bli kock i Axxell

Axxell och Micke Björklund har inlett ett längre samarbete för ge kockyrket ett lyft. Micke är involverad i Karis med alla årskurser i köket och hjälper till och utvecklar utbildningen. Det råder brist på kockar inte bara i Finland, utan också i Norden och Europa. Jobb finns hur mycket som helst, men inte utbildade kockar och det skall vi nu tillsammans råda bot på. Samtidigt som mängden kockar ökar finns det också möjlighet att ge matkulturen i Finland ett lyft. Tillsammans gör vi spännande saker i utbildningen så att intresset för yrket vaknar. Trivseln är viktig för resultatet och vi ser till att alla trivs!

Har du frågor om projektet eller om utbildningarna? Kontakta utbildningsledare Belinda Rehn, tfn 044-739 7803. Här hittar du mera information om kockutbildningarna i Karis och Pargas:

Kockutbildningar i Axxell

Utbildning för unga med närstudier

Pargas

Utbildningar i flerform

Kock, Karis - NY kvällsutbildning (grundexamen inom restaurang- och cateringbranschen)
Kock (grundexamen) i Karis - för unga och vuxna

För dig som sökt jobb inom restaurangbranschen:

Kundservice och försäljning i Karis

gallery pic 0
gallery pic 1
gallery pic 2
gallery pic 3
gallery pic 4
gallery pic 5
gallery pic 6
gallery pic 7
gallery pic 8
gallery pic 9
gallery pic 10
gallery pic 11
tryck på bild för att öppna galleri

Dokumentär - Förberedelse inför kvällsöppet (3 delar, spellista)

Bli en köksninja - tips med Micke och Mia (6 delar, spellista)

Evenemang 2019-2020

5-6.10 Slow Food i Fiskars

November Kvällsöppet i restaurangen i Karis, närmare info och meny i oktober på  www.axxell.fi/restaurang-axxell

Om Michael Björklund

För den stora publiken är Michael ett känt ansikte från flera populära tv-program och kokböcker. Michael Björklund är en kock som inte kräver introduktion i Norden. Sedan unga år har han varit ett bekant ansikte på de stora kockscenerna. Han har satsat på att lyfta fram den åländska maten, råvarorna och producenterna. I bakfickan har Michael titlar som Årets kock i både Sverige och Finland, en femteplats i kocktävlingen Bocuse d’Or och finländsk Matambassadör i Ny Nordisk Mat. För den stora publiken är Michael ett känt ansikte från flera populära tv-program och kokböcker. Hemma på Åland känner ortsborna och tusentals sommargäster Michael Björklund bäst som Micke, gästfri kock och krögare.