&nsbp;

Bli kock i Axxell

Axxell och Micke Björklund har inlett ett längre samarbete för ge kockyrket ett lyft. Micke är involverad med alla årskurser i köket och hjälper till och utvecklar utbildningen. Det råder brist på kockar inte bara i Finland, utan också i Norden och Europa. Jobb finns hur mycket som helst, men inte utbildade kockar och det skall vi nu tillsammans råda bot på. Samtidigt som mängden kockar ökar finns det också möjlighet att ge matkulturen i Finland ett lyft. Tillsammans gör vi spännande saker i utbildningen så att intresset för yrket vaknar. Trivseln är viktig för resultatet och vi ser till att alla trivs!

På de här sidorna samlar vi information om allt som händer i kockutbildningen och alla spännande saker som de studerande får lära sig under utbildningens gång. Här kommer att finnas studerandes röst, intervju med Micke, videosnuttar och annat spännande. Häng med i de blivande kockarnas vardag!

Kockutbildningen i Karis
Kockutbildningen i Pargas

 

tryck på bild för att öppna galleri

Evenemang

5-6.10 Kockstuderande samarbetar med 7 köksmästare. Studerande är med och hjälper köksmästarna med att förbereda och genomföra middagen som ordnas i Fiskars i samband med FM i mathantverk (4-6.10 i Ekenäs)

5-6.10 Vuxenstuderande (kock) deltar i FM i mathantverk som hjälpkockar samt ansvarar för café och lunchserveringen på Smakis i Ekenäs.

7-8.10 Axxell och Micke på Slow Food mässan. Vuxenstuderande deltar

v. 41 börjar delmålet ”från nos till svans” då studerande lär sig stycka lamm som kommer från Axxells naturbruksenhet Axxell Brusaby i Kimito

v. 44-47 Kvällsöppet onsdagar och torsdagar. Meny och info om bordsbokning www.axxell.fi/restaurang-axxell

Om Michael Björklund

För den stora publiken är Michael ett känt ansikte från flera populära tv-program och kokböcker. Michael Björklund är en kock som inte kräver introduktion i Norden. Sedan unga år har han varit ett bekant ansikte på de stora kockscenerna. Han har satsat på att lyfta fram den åländska maten, råvarorna och producenterna. I bakfickan har Michael titlar som Årets kock i både Sverige och Finland, en femteplats i kocktävlingen Bocuse d’Or och finländsk Matambassadör i Ny Nordisk Mat. För den stora publiken är Michael ett känt ansikte från flera populära tv-program och kokböcker. Hemma på Åland känner ortsborna och tusentals sommargäster Michael Björklund bäst som Micke, gästfri kock och krögare.