Axxell monikulttuurisuuskeskus

Axxell MKK  Espoossa

Axxell MKK:n Espoon toimipiste sijaitsee Länsi-Espoossa aivan Helsingin rajalla Leppävaaran kupeessa. Toimipisteen osoite on Kalkkipellontie 4.

Koulumme kulkuyhteydet ovat hyvät, meille pääsee sekä junalla että bussilla. Pysäköintitilaa on vain vähän, joten jos tulet omalla autolla, on lähin pysäköintipaikka Mäkkylän aseman parkkipaikalla, josta on noin 400 metrin kävelymatka toimipisteeseemme.

Julkinen liikenne toimisteeseen:  A juna (Mäkkylän asema), E ja L (Leppävaaran asema). Bussilla 550 (Jokeri), 231, 248, 270 ja 290, joilla on pysäkki aivan Kalkkipellontien vieressä.

Osoite ja puhelinnumero:: Kalkkipellontie 4, 02650 Espoo. Puh. 0290 01 7685

Axxell MKK Helsingissä

Axxellin MKK:n Helsingin toimipiste sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 160. Kulkuyhteydet ovat hyvät, meille pääsee sekä raitiovaunulla että bussilla. Toivomme, että et tule autolla, koska koulun lähellä ei ole parkkipaikkoja.

Julkinen liikenne toimisteeseen: Raitiovaunulla 10, Elielinaukiolta busseilla 40, 43, 63, 315, 324, 345, 360, 362, 451, 452, Kampista busseilla 41, 42, 45

Osoite ja puhelinnumero: Mannerheimintie 160, 2. kerros, 00300 Helsinki. Puh. 0290 01 7685

Axxell MKK Vantaalla

Axxell MKK:n Vantaan toimipiste sijaitsee Tikkurilassa osoitteessa Neilikkatie 17.

Vantaan toimipisteessä on arkisin lähes 300 opiskelijaa. Koulumme kulkuyhteydet ovat hyvät; Tikkurilan matkakeskus on 10 minuutin kävelymatkan päässä. Meille pääsee siis hyvin sekä junalla että bussilla. Sen sijaan meillä on huonosti pysäköintitilaa. Tikkurilan aseman liityntäpysäköinti on lähin pysäköintialue.
 

Julkinen liikenne toimisteeseen: Tikkurilassa pysähtyvät kaikki päärataa liikennöivät paikallisjunat (I,P, K,N,T,H,R,Z). Lähimmät bussiyhteydet: 562 (Orvokkitie), 611, 575, 576 (Orvokkikuja). Tikkurilan matkakeskuksen kautta liikennöi suurin osa Vantaan bussilinjoista.

Osoite ja puhelinnumero: Neilikkatie 17, 01300 Vantaa. Puh. 0290 01 7685

 

 
 
 

Testipiste

Testipiste on aikuisten maahanmuuttajien kielitaidon arviointikeskus. Testipisteessä testataan TE-toimiston maahanmuuttaja-asiakkaiden kielitaidon lähtötaso ja opiskeluvalmiudet sopivan suomen kielen koulutuksen löytämiseksi. Testipisteessä järjestetään myös lukutaidon arviointia. Sekä alkutestejä että testausmallia kehitetään jatkuvasti. Lisäksi Testipiste järjestää S2-opettajille suunnattuja koulutuksia kielitaidon arvioinnin eri osa-alueista. Lähtötason arviointipalvelua tarjotaan neljän pääkaupunkiseudun aikuisoppilaitoksen – Axxell Monikulttuurisuuskeskus,  Amiedu, Edupoli ja Eiran aikuislukio – yhteistyönä.

Lue lisää

Kotoutumiskoulutus

Kotoutumiskoulutus on tarkoitettu työttömille aikuisille maahanmuuttajille. Sopivalle kurssille ohjataan lähtötasotestin kautta.

Opiskelija opiskelee suomen kieltä ja työelämätaitoja. Lisäksi opiskelija menee kieliharjoitteluun ja oppii tuntemaan suomalaista yhteiskuntaa. Jokaisen opiskelijan koulutuspolku on erilainen riippuen lähtötasosta, opiskeluvalmiuksista ja jatkosuunnitelmista.

Lue lisää

 

LUKU-koulutus

Luku- ja kirjoitustaidon kurssi on sopiva aikuiselle maahanmuuttajalle, joka ei ole käynyt koulua kotimaassaan tai on käynyt kotimaassaan vain vähän koulua tai ei osaa lukea eikä kirjoittaa omalla äidinkielellään tai ei tunne latinalaista kirjaimistoa.

Lue lisää

Asiakaspalvelua suomeksi

Kiinnostaako sinua työ kaupassa? Onko sinulla suomen kieli A2.2? Jos et ole vielä löytänyt työ- tai opiskelupaikkaa suomen kielen opintojen jälkeen, Axxellissa on nyt uusi vaihtoehto - voit tulla opiskelemaan kaupan alan suomea meille.

Lue lisää

 

Rakennusalaa suomeksi!

Kiinnostaako sinua työ rakennusalan avustavissa tehtävissä?
Hae rakennusalan koulutukseen!

Lue lisää

Merkonomikoulutus maahanmuuttajille

Espoo tarjoaa liiketalouden perustutkintoon valmistava merkonomikoulutus maahanmuuttajille. Kaksi vuotta kestävä koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille kaupan tai toimistoalan työstä kiinnostuneille henkilöille. Koulutus valmistaa liiketalouden perustutkintoon ja antaa hyvät valmiudet toimia esim. kaupan palvelu- ja myyntityössä tai erilaisissa toimistotyötehtävissä. Kielitaitosuositus vähintään B1

Lue lisää

Työpaikkasuomi

Onko työpaikallanne maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä? Kaipaavatko he vahvistusta suomen kielen käytössään? Työpaikkasuomi on tarkoitettu teille! Kurssilla vahvistetaan työssä tarvittavia suullisia ja kirjallisia taitoja sekä ammattikieltä. Kurssin sisältö suunnitellaan yhdessä työnantajan kanssa.

Lue lisää

Suomen kielen YKI-testiin valmistava iltaopetus

Järjestämme monimuotokoulutuksena keskitason Yleiseen kielitutkintoon valmistavia iltakursseja. Lähiopetusta on yhtenä iltana viikossa 4 oppituntia. Lisäksi ohjelmaan kuuluu etä- ja verkko-opetusta.

Lue lisää

Yleiset kielitutkinnot

Yleinen kielitutkinto on aikuisille tarkoitettu virallinen kielitaitotutkinto. Tutkinnossa arvioidaan kielen osaamista sellaisissa käytännön tilanteissa, joissa aikuinen joutuu puhumaan, kuuntelemaan, kirjoittamaan tai lukemaan jotakin vierasta kieltä. '

Lue lisää

Monikulttuurisuuskoulutus ja yrityskoulutus

Työyhteisöt muuttuvat kovaa vauhtia, ja muutoksissa tarvitaan erilaisia taitoja: esimerkiksi kykyä käyttää suomea selkeästi ja pärjätä muutenkin uusissa viestintätilanteissa. Kaukaa viisas työnantaja hankkii työntekijöilleen valmennusta, jonka avulla yhä monimuotoisemmat työporukat voivat keskittyä siihen tärkeimpään - työntekoon.

Lue lisää