Restaurang Axxell

Välkommen till Restaurang Axxell, kockutbildningens restaurang i Karis!

Vi har kvällsöppet igen veckorna 44-47, onsdag och torsdag alla veckor kl. 17-20 (anländ senast kl. 19). Menyn hittar du redan här nere, bord kan du boka vardagar kl. 8-11 på tfn 044-739 7540. På plats och hjälper de studerande finns också Micke Björklund - kom och säg hej till honom! Han är på plats de flesta kvällar förutom onsdag vecka 46 och 47. Observera att vi kommer att ha ett filmteam på plats under kvällsöppet onsdag vecka 44 (1.11), vi kommer att följa med de studerande då de gör maten och även filma i salen, dock så att det skall störa övriga gäster så lite som möjligt.

Axxells samarbete med toppkocken Michael Björklund kan du läsa mera om här. Vi informerar mera om vilka evenemang som planeras under hösten.

Förrätter

Skummig jordärtskocka soppa med mörkkokt rökt lammtunga och tomatfiléer  (L, G) 4,50€
Siktartar med sikrom, picklad rödlök och syrad grädde (L) 5,50€
Lammcarpaccio med lingonsirap och potatischips (L, G) 5,00€

Varmrätter

Lamm på 2 sätt med fyllda champinjoner, rostad vitlökssås, bön- och baconrulle samt potatiskompott (L, G) 18€
Smörstekta aborrfiléer med potatisbakelse, blåmusselsås och pankofriterad havskräfta (L) 17€
Svamp och getostrulle med honungsglacerade rödbetor och örtsås samt potatisbakelse 15€

Desserter

Creme brule med blåbärssorbet (L, G) 4,50€
Lättfrusen chokladmousse med yoghurtsorbet, hallon och kinuskisås 5,00€

Barnmeny

Stekt lax med mos och grönsaker (L, G) 6,00€
Lövbiff med hemgjord pommes frites (L, G) 6,00€
Glassportion (L, G) 3,00€

 

tryck på bild för att öppna galleri

Lunch vecka 50

Måndag

Grönsaksbiffar, mos

Tisdag

Rosmarinkyckling, ris

Onsdag

Julbord

Torsdag

Fisksoppa + övrig soppa

Fredag

Köttsås med rotmos