Morsdagbuffé i Restaurang Axxell i Karis

Välkommen på morsdagsbuffé till Restaurang Axxell, kockutbildningens restaurang i Karis!

OBS! Dukningen kl. 14 är fullbokad - ännu några lediga platser till dukningen kl. 12!

På morsdagen, söndagen 12.5 serverar kockstuderande i Axxell i Karis morsdagsbuffé. Under dagen ordnas två dukningar, kl. 12 och kl. 14. Menyn består av ett digert kallrättsbord med smaker från Medelhavet och Asien. Varmrättsbordet innehåller gösfilé med beurreblachsås och fylld nötyttrefilé med rökt ren och cheddarost, portvinssås. För veganer finns också alternativ. Till dessert ett digert bord med bl.a. moussetårta, créme bruleé, jordgubbar och glass. Bufféns pris är 27€/person. Drycker (även alkoholhaltiga) beställs och debiteras skilt. För barn upp til 12 år pris enligt ålder. Boka bord på nummer 044-739 7550, vardagar kl. 9-16 eller per e-post johanna.ahlfors@axxell.fi.

Axxells vuxenstuderande tillreder maten och serverar och Micke Björklund deltar också.

Välkommen!

Axxells samarbete med toppkocken Michael Björklund kan du läsa mera om här. Vi informerar mera om vilka evenemang som planeras under våren.

tryck på bild för att öppna galleri

Meny för morsdasbuffén

Kallrättsbord

Fisk och skaldjur
Matjessilltårta
Halstrad lax med mango och limedressing
Grillad tonfisk med syltad ingefära och misosås
Crabcakes med rökt aíoli

Kött
Nötcarpaccio med olivsås
Lufttorkad grisnacke med galliano melon
Asiatisk biffsallad

Sallader
Mixsallad
Ceasarsallad naturell
Capresesallad med buffalomozzarella
Västkustsallad
Blomkålstzatziki
Foccacia
Kokt färskpotatis

Varmrätter

Sparrsifyllda gösrullader med nässel beurreblanchsås
Kalvfilé fylld med cheddarost och rökt ren, madeirasås
Potatisgratäng

Dessert

Mynta och limemarinerade jordgubbar med vaniljglass
Rabarber créme bruleé
Chokladmoussetårta
Fruktsallad Gino
Ostbricka, fikonmarmelad

Barnbuffé

Köttbullar och knackisar
Fransk potatis
Gurka, tomat och sallad

 

 

Lunch vecka 21

(för studerande och personal)

Måndag

Viltskav, mos

Tisdag

Koskenlaskijaaströmming, potatis

Onsdag

Tonfiskpasta

Torsdag

Siskonkorvsoppa

Fredag

Broilerfilé