Restaurang Axxell

Välkommen till Restaurang Axxell, kockutbildningens restaurang i Karis!

Vi ordnar en påsksupé vecka 13! Onsdag och torsdagkväll, 28.3 och 29.3 kl. 17- (anländ senast kl. 18). Menyn ser du nedan och platser kan du boka på telefon 044-739 7540, vardagar kl. 8-11 (husmor Jessica Nybacka). Kockgrupperna 16 och 17 sköter både köket och serveringen. På plats och hjälper de studerande finns också Micke Björklund - kom och säg hej till honom! Påskuspéns pris är 30€/person.

Axxells samarbete med toppkocken Michael Björklund kan du läsa mera om här. Vi informerar mera om vilka evenemang som planeras under våren.

tryck på bild för att öppna galleri

Meny för påsksupén

Stående kall buffé

3 olika sorters strömming
3 olika sorters sill
Gravad lax
Gravad sik
Hovmästarsås
Pocherade ägg
Fyllda kokta ägg
Ekologiskt rökt lamm från Brusaby
Lammcarpaccio med tillbehör
Laxröra
Bondböna-kikärts puck med hummus (vegan)
Blomkålssallad (vegan)
Rödbets-morots sallad med chilivinägrett (vegan)
Kokt potatis, påsklimpa, smör, ost.

Varmrätt , valbart kött / fisk eller vegan från köket

Lammkotlett med vispat vitlökssmör, rostade rotfrukter, balsamicosirap och potatispuré
Örtbakad lax på grönsaksbädd, dillsås och putatispuré
Fyllda champinjoner med mixad tomat-olivsås (vegan)

Dessertbuffé, stående

Memma, Pascha, chokladfondant och påskbakelse
Kaffe/te

Lunch vecka 7

Onsdag

Ratatouille

Torsdag

Strömmingsflundror, mos

Fredag

Kassler, potatisgratäng