Kvällsöppet igen i Restaurang Axxell i Karis

Välkommen på vårt populära kvällsöppet i Restaurang Axxell, kockutbildningens restaurang i Karis!

Under veckorn 44-47 är restaurangen öppen! Kom och avnjut en god a'la carte middag tillredd och serverad av våra studerande! Restaurangen är öppen onsdagar och torsdagar enligt följande:

30.10
31.10
6.11
7.11
13.11
14.11
20.11
21.11

Anländ mellan kl. 17 och 19. Menyn hittar du nedan.

Observera att grupper på mera än 10 personer ombeds beställa maten i förväg för att alla i gruppen skall få maten snabbare och underlätta för köket.

Boka bord på nummer 044-739 7550, vardagar kl. 9-16 eller per e-post johanna.ahlfors@axxell.fi.

Välkommen!

Axxells samarbete med toppkocken Michael Björklund kan du läsa mera om här. Vi informerar mera om vilka evenemang som planeras under våren.

tryck på bild för att öppna galleri

a´la carte meny hösten 2019

Förrätt

Skummig skaldjurssoppa med dillcrème och örttoast 6€
Laxtartar med syrad grädde och picklad rödlök. (L) 6€
Lammcarpaccio med getost, olivkräm, honungs, -och vinägersirap och krisp (L, G) 6€
Tomatsoppa med tryffelcréme och krutonger. (L, V) 5€

Varmrätt

Krämig speltotto med svamp och örtskum (L) 15€
Dagens fångst. Smörstekt gös eller sik med skaldjurskaka, blåmusselsås och potatiskompott. (L) 17,50€
Grillad nötyttrefilé med rostade grönsaker och bearnaisesås. (L, G) 17€
Lamm på två sätt med fyllda champinjoner, sås gjord på rostad vitlök, bön- och baconrulle samt potatiskompott. (L, G) 18€

Efterrätt

Crème brûlée med skogsbärssorbet. (L, G) 5€
Lättfrusen chokladmousse med yoghurtsorbet, hallon och kinuskisås. (L, G) 5€
Knäckig äppel- och havrefrestelse med vaniljsås och glass (L) 5€
Citronposset med hallon och chokladkaka 5€

Barnmeny

Stekt lax med mos och grönsaker (L, G) 6€
Lövbiff med franskisar (L, G) 6€
Glassportion (L, G) 3€

L=Laktosfri          V=Vegetarisk          G=Glutenfri          M=Mjölkfri

 

Lunch vecka 46

(för studerande och personal)

Måndag

Kebab, ris

Tisdag

Köttsås, potatis

Onsdag

Snålsoppa, efterrätt

Torsdag

Pyttipanna, stekt ägg

Fredag

Fisk, mos