Restaurang Axxell i Karis

Välkommen till Restaurang Axxell, kockutbildningens restaurang i Karis!

Det är åter dags för vårt populära kvällsöppet, då våra studerande, både unga och vuxna, tillreder a'la carte. Under veckorna 44 till 48 (29.10-29.11) har vi öppet onsdagar och torsdagar kvällstid (anländ mellan kl. 17 och 19). Menyn har de studerande och Micke Björklund planerat tillsammans. Micke kommer också att vara på plats flera kvällar under den här tiden. Bord kan du redan nu reservera på nummer 044-739 7550, vardagar kl. 9-12 (Johanna Ahlfors).

Välkommen!

Axxells samarbete med toppkocken Michael Björklund kan du läsa mera om här. Vi informerar mera om vilka evenemang som planeras under våren.

tryck på bild för att öppna galleri

a´la carte meny hösten 2018

Förrätt

Skummig skaldjurssoppa med dillcrème och örttoast 6€
Laxtartar med syrad grädde och picklad rödlök. (L) 6€
Lammcarpaccio med getost, olivkräm, honungs, -och vinägersirap och krisp (L, G) 6€
Pumpasoppa med örtolja och rostade pumpafrön, och cheddartoast. (L, V) 5€

Varmrätt

Krämig emmerotto med svamp och örtskum (L, V) 15€
Dagens fångst. Smörstekt gös eller sik med skaldjurskaka, blåmusselsås och potatiskompott. (L) 17,50€
Grillad nötyttrefilé med rostade grönsaker och bearnaisesås. (L, G) 17€
Lamm på två sätt med fyllda champinjoner, sås gjord på rostad vitlök, bön- och baconrulle samt potatiskompott. (L, G) 18€

Efterrätt

Crème brûlée med skogsbärssorbet. (L, G) 5€
Lättfrusen chokladmousse med yoghurtsorbet, hallon och kinuskisås. (L, G) 5€
Knäckig äppel- och havrefrestelse med vaniljsås och glass (L) 5€
Smått och gott till kaffet. Snickerskaka och kokosbollar (L) 5€
Marängswiss. Veganska maränger med bärsorbet och kokosgrädde (L, G, V) 5€

Barnmeny

Stekt lax med mos och grönsaker (L, G) 6€
Lövbiff med franskisar (L, G) 6€
Glassportion (L, G) 3€

L=Laktosfri          V=Vegetarisk          G=Glutenfri          M=Mjölkfri

 

Lunch vecka 46

(för studerande och personal)

Måndag

Wok i sötsur sås, ris

Tisdag

Makaronilåda

Onsdag

Panerad fisk, mos

Torsdag

Kycklingsoppa

Fredag

Gris ytterfilé