Ikäihmiset ja maahanmuuttajat yhdessä

Tänä syksynä käynnistyi Yhdessä -toiminta, joka tarjoaa kohtaamispaikkoja ikäihmisille ja maahanmuuttajille. Suomen kieltä opiskelevat maahanmuuttajat pääsevät puhumaan suomea ja saavat kielikontakteja sekä tutustuvat vapaaehtoistoimintaan ja hoitoalan työelämään. Vastaavasti vantaalaisen palvelukoti Hopean ikäihmiset saavat seuraa ja juttukavereita kummiryhmänsä opiskelijoista. Axxellista on ollut toiminnassa mukana yksi 22 opiskelijan ryhmä, joka on käynyt tutustumassa ikäihmisiin, ja vielä ennen joulua vietetään pikkujoulua yhdessä.

Toiminnassa ovat mukana Axxell MKK, Vanhus- ja lähimmäispalveluliitto Valli ry, palvelukoti Hopea ja Selkokeskus.


Axxell MKK järjestää suomen kielen opetusta yrityksien vieraskielisille työntekijöille

Axxell MKK voitti Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen kilpailuttaman tuetun suomen kielen opetuksen yrityksille ja yrittäjille, joiden vieraskieliset työntekijät tarvitsevat vahvistusta erityisesti työpaikalla käytettävän ammatillisen suomen kielen käytössä. Useat yritykset ja organisaatiot ovat tarttuneet tilaisuuteen ja ostaneet Axxell MKK:lta työpaikka suomi opetusta. Koulutuksia ovat tilanneet mm. Espoon kaupunki useille eri ammattiryhmille mm. hoito- ja kirjastoalan vieraskielisille työntekijöilleen. Samoin asiakkaana on ravintoloita kuten Georgian House ravintolan työntekijät. Kirjanpitoon liittyvää sanastoa olemme opettaneet HR-tilipalvelun työntekijöille ja uusia asiakkaita tulee lisää kuukausittain. Kokemusta on siis kertynyt useasta eri ammattialasta ja uusien asiakkaiden myötä eri ammattialojen osaaminen karttuu entisestään.

Lue lisää koulutuksista tästä


Axxell MKK on mukana rakentamassa Kansallismuseon joulukuusimetsää

Mene joulukuusimetsään!

Kansallismuseon puisto Helsingissä muuttuu jälleen joulukuusimetsäksi, kun vapaaehtoiset koristelevat kuuset jouluiseen asuun. Jo usean vuoden ajan Kansallismuseon joulukuusimetsän koristeet ovat välittäneet joulun sanomaa, muistaneet muualla asuvia ja tiedottaneet erityisasemassa olevien oikeuksista.

Kansallismuseon joulukuusimetsää on jälleen tänä vuonna rakentamassa eri yhteisöjä, esimerkiksi päiväkoteja, koululuokkia ja harrastuspiirejä. Myös Axxell MKK:n opiskelijoita on mukana koristelutalkoissa.

Tänä vuonna koristelussa on teemana yhdessäolo, kaipuu ja joulunajan matkat. Näiden teemojen herättämiä ajatuksia ja tunteita ryhmät kuvittavat koristeiksi kuusiin.

Joulukuusimetsän avajaiset pidetään perjantaina 15.12. klo 16. Kuuset ovat kaupunkilaisten ihasteltavana 7.1.2018 asti.