Överbyn puutarha

Lähiviljelyä pääkaupunkiseudulla

Tietoa meistä

Tavoitteemme on viljellä kukkakaupoille ja puutarhamyymälöille sellaisia koristekasveja ja yrttejä, jotka tuottavat suurimpia mahdollisia elämyksiä asiakkaalle ja ovat kestäviä ja laadukkaita. Perinteet ovat meille tärkeitä samalla kun viljelymenetelmämme ovat moderneja ja kustannustehokkaita.

Ympäristöystävällisyys on meille tärkeää. Kasvimme tuotetaan pääosin biologisia torjuntamenetelmiä käyttäen ja lähiympäristöä suojellen.

Kasvihuonepinta-alamme on noin 3000 m2. Lisäksi viljelemme perennoja ulkona astiataimina.

Puutarhallamme on kolme vakituista työntekijää. Viljelyn lisäksi tärkeänä tehtävänämme on kouluttaa puutarhuriopiskelijoita ja opettaa heille moderneja ja kestäviä viljelymenetelmiä.

Viljelmämme sijaitsee Pohjois-Espoossa Margretebergin tilalla Kehä III:n varrella. Edullisen sijaintimme ansiosta voimme toimittaa nopeasti lähiviljeltyjä kasveja pääkaupunkiseudulle.

..

Kevät

Vaihteleva valikoima kaksivuotisia kasveja, joista ensimmäisenä myyntiin valmistuvat helmikuun alkupuolella monenlaiset esikot (Primula). Kevään edetessä valmistuvat Bellikset, lemmikit, kultalakat ja orvokit sekä ruukuissa että amppeleissa. Kevään tarjontaan kuuluu myös mielenkiintoinen valikoima sipulikukkia ruukussa. Nämä voidaan istuttaa ulos jo varhain, sillä hallayöt eivät niitä vahingoita.

Pääsiäisenä meillä on begonioita pääsiäisen väreissä, esikkoja sekä narsisseja niin ruukkukasveina kuin leikkokukkina.

Kesäkukat

Tämä on tärkein ja intensiivisin sesonkimme. Kesäkukkien tuotanto käynnistyy jo helmikuussa ja myynti alkaa huhtikuun lopussa.

Meillä on suuri valikoima tavallisimpia kesäkukkia ruukuissa ja amppeleissa. Suurin tuoteryhmä on pelargonit. Tarjoamme myös monenlaisia hieman epätavallisempia erikoisuuksia sekä kesäkukkaistutuksiin yhdisteltäväksi sopivia kaunislehtisiä köynnöksiä ja viherkasveja. Pyrimme joka vuosi lisäämään valikoimaamme yllättäviä uutuuksia.

Kevään loppupuolella ja alkukesästä tarjontaamme kuuluu erilaisia monivuotisia yrttejä ruukuissa ulos istutettavaksi tai saman tien syötäväksi.

Perennoja kesällä ja syksyllä

Överbyn XL-perennoilla saadaan nopeasti valmis istutus. Olemme jo vuosien ajan kehittäneet erityisen suurten, 2 - 3,5 litran ruukuissa kasvatettujen, perennojen valikoimaa. XL-perennat soveltuvat puutarhamyymälöiden huipputuotteeksi ja viherrakentajille, jotka haluavat saavuttaa nopeasti valmiin istutuksen. Tuotamme lisäksi monia perennoja tavallisissa 9 cm:n ruukuissa.

Joulu

Aloitamme joulukukkien viljelyn jo kesän loppupuolella. Överbyn viljelmät tarjoavat sekä perinteisiä joulukukkia että erikoisuuksia. Joulutähtien koko- ja värivalikoima on suuri. Aloitamme joulukukkatoimitukset jo marraskuussa jouluruusuilla (Helleborus), Princettioilla ja minijoulutähdillä. Tämän jälkeen tulevat suuremmat joulutähdet, hyasintit ja amaryllikset.

Ota yhteyttä

Överbyn puutarha

Pehtorinkuja 3, 02940 Espoo
Fredrik +358 44 7397654
Cecilia +358 40 5347955
Mats +358 50 5247587

Avoinna

Arkisin 8-16
Lauantaisin sopimuksen mukaan