Välkommen till Överby Trädgård 

Närproducerat i huvudstadsregionen

Om oss

Överby Trädgård ligger i norra Esbo på ett naturskönt område i en gammal herrgårdsmiljö i Margretebergsparken. På området finns en trädgårdsbutik samt våra egna växthus där vi odlar växter enligt säsong.

Trädgårdsbutiken Överby Trädgård

I vårt sortiment i trädgårdsbutiken hittar du främst våra egna växter från växthusen som vårblommor, sommarblommor, örter, nyttoväxter och perenner. Vi har även olika sorters krukor, grönväxter, snittblommor och ett utbud av hantverk och presentartiklar.

Butiken hittar du på adressen Inspektorsgränd 4C i Esbo. Butiken drivs av Axxell och bakom disken hittar du ibland ivriga och kunniga studerande samt en fast personal. Vi strävar till att betjäna våra kunder på bästa sätt och sätter stort värde i att förmedla den kunskap vi besitter.

Vi ordnar också korta kurser, work-shoppar och erbjuder gärna skräddarsydda paket. Kontakta oss på overbybutik@axxell för mera info.

Följ oss gärna på våra andra kanaler:

FB: Överby Trädgård

Instagram:overbytradgard_esbo

Öppethållning

Vi öppnar butiken 1.3 och öppnar upp gården direkt då vädret tillåter. Varmt välkommen till oss!

Trädgårdsbutiken är öppen under våren / sommaren 2024 enligt följande:

Mars: onsdag – fredag kl 11.00 – 17.00

April: tisdag – lördag
Maj: tisdag – lördag
Juni: fram till midsommar, ti – lö

Öppet vardagar: 11.00 – 18.00
Öppet lördagar: 10.00 – 15.00

Du når oss på e-post: overbybutik@axxell.fi

Växthusen

Vår ambition är att producera prydnadsväxter och örter till blomsteraffärer och trädgårdsbutiker som ger största möjliga upplevelse och hållbarhet för våra kunder. Tradition är viktig samtidigt som vi odlar med moderna metoder på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt.                                                                     

För oss är miljöarbetet av stor vikt och våra plantor produceras i stor utsträckning med biologiska odlingsmetoder med största möjliga hänsyn till vår närmiljö.

Våra växthus är på drygt 3000 m2 samt utomhus en mindre containerodling främst med perenner.

På trädgården är vi tre fastanställda som förutom det vanliga arbetet lägger stor vikt på att utbilda trädgårdsstuderande i moderna och hållbara odlingsmetoder.

Våra odlingar finns i norra Esbo på gården Margreteberg invid ring 3 vilket ger oss möjlighet att snabbt leverera närproducerade växter.

..

Våren

Ett varierande sortiment av bienna växter där de första är olika Primula-sorter som börjar finnas till salu redan i början av februari. När våren framskrider kommer bl.a. Bellis, Myosotis, Gyllenlack och Violer både i kruka och ampel. Under våren finns även ett intressant sortiment av olika vårlökväxter i kruka. Dessa kan sättas ut redan innan nattemperaturerna är på plussidan.

På påsken brukar vi ha Begonior i påskens färger, Primulor samt Narcisser både i kruka och snitt.

Sommarblommor

Detta är vår viktigaste och intensivaste säsong där en del av produktionen startar redan i februari och försäljningen kommer igång i slutet av april.

Vi har ett stort sortiment av de vanligaste sommarblommorna både i kruka och ampel där Pelargon är nummer ett. Vi har också ett brett utbud av lite ovanliga specialiteter samt många olika strukturväxter att blanda med. Varje år försöker vi överraska med någon nyhet i sortimentet.

På senvåren och försommaren finns olika fleråriga örter i kruka för utplantering eller att äta upp direkt.

Perenner sommar och höst

Överbys XL-perenner ger snabbt en färdig plantering. Sedan flera år tillbaka har vi utvecklat ett sortiment av extra stora perenner i 2 - 3,5 liters krukor. XL-perenner lämpar sig för garden centers som en exklusiv produkt med ett högt prydnadsvärde samt även för trädgårdsanläggare då man vill uppnå ett färdigt resultat på kort tid. Ett flertal perenner, bl.a. marktäckare, finns dessutom i vanliga 9 cm krukor.

Julen

Redan på sensommaren börjar uppodlingen av många av våra julblommor. Överby erbjuder både ett traditionellt och ett lite speciellt sortiment från våra egna odlingar. Vi har julstjärnor i många olika storlekar och färger. Våra leveranser börjar redan i november med Helleborus, Princettia och ministjärnor och därefter följer större julstjärnor samt Hyacinter och Amaryllis.

Ta kontakt

Överby trädgård

Inspektorsgränd 3, 02940 Esbo Finland
Fredrik +358 44 7397654
Cecilia +358 40 5347955
Mats +358 50 5247587

Öppet

Vardagar 8-16
Lördag enligt överenskommelse