Axxell Monikulttuurisuuskeskus Espoossa

Axxell MKK:n Espoon toimipiste sijaitsee Länsi-Espoossa aivan Helsingin rajalla Leppävaaran kupeessa. Toimipisteen osoite on Kalkkipellontie 4.

Tarjoamme aikuisille maahanmuuttajille kotoutumiskoulutusta, luku- ja kirjoitustaidonkoulutusta, sekä suomen kielen YKI -testiin valmistavia iltakursseja.  Toimipisteemme tarjoaa myös liiketalouden perustutkintoon valmistavaa merkonomikoulutusta maahanmuuttajille.

Koulumme kulkuyhteydet ovat hyvät, meille pääsee sekä junalla että bussilla. Pysäköintitilaa on vain vähän, joten jos tulet omalla autolla, on lähin pysäköintipaikka Mäkkylän aseman parkkipaikalla, josta on noin 400 metrin kävelymatka toimipisteeseemme.
 

tryck på bild för att öppna galleri
 

Axxell, Monikulttuurisuuskeskus, Espoo 

Kalkkipellontie 4
02650 ESPOO

Koulutuspäällikkö Sanna Markkanen, puh. 044 739 7832

Yksikönjohtaja Kristel Kivisik, puh. 044 739 7702
Sosiaaliohjaaja Toni Autio, puh. 044 739 7840
Työelämäyhteydet, koulutuspäällikkö Virva Muotka, puh. 044 739 7838

Junayhteys:  A juna (Mäkkylän asema), E ja L (Leppävaaran asema)
Bussiyhteydet: 550 (Jokeri), 231, 248, 270 ja 290, joilla on pysäkki aivan Kalkkipellontien vieressä.

Koulutustarjonta Espoossa

Kotoutumiskoulutus

Koulutusvalikoimamme vakiintuneita kursseja ovat Kotoutumiskoulutus 1-4, luku- ja kirjoitustaidon koulutus ja yleiseen kielitutkintoon valmentava koulutus.

Kotoutumiskoulutus 

  • Suurimman osan toiminnastamme muodostaa työvoimakoulutuksena järjestettävä kotoutumiskoulutus. Koulutus on tarkoitettu työttömille aikuisille maahanmuuttajille. Sopivaan koulutukseen ohjataan valintatestin kautta. Uudet kurssit alkavat noin 60 päivän välein, jolloin on mahdollista aloittaa itselle sopivan tasoiset suomen kielen opinnot nopeasti.
  • Koulutus koostuu neljästä 60 päivän moduulista, hitaasti etenevässä koulutuksessa viimeisen moduulin pituus on 90 päivää. Jokaisen opiskelijan koulutuspolku on erilainen riippuen lähtötasosta. Koulutuksessa opiskellaan suomen kieltä, työelämätaitoja ja tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta sekä mennään kieli-ja työharjoitteluun. Koulutuksen jälkeen opiskelija hallitsee suomen kielen perusteet.
  • Koulutus järjestetään yhteistyössä te-toimiston kanssa ja se on kokopäiväopiskelua maanantaista perjantaihin klo 9 ja 15 välillä.

LUKU-koulutus

Luku- ja kirjoitustaidon kurssi on sopiva aikuiselle maahanmuuttajalle, joka

  • ei ole käynyt koulua kotimaassaan
  • on käynyt kotimaassaan vain vähän koulua
  • ei osaa lukea eikä kirjoittaa omalla äidinkielellään
  • ei tunne latinalaista kirjaimistoa

Koulutus kestää 200 päivää eli 40 viikkoa. Se koostuu kolmesta moduulista (75+75+50 päivää). Moduulissa 1 keskitytään käden motoriikan hallintaan ja suomalaisten äänteiden ja kirjainten opiskeluun sana ja lause tasolla. Moduulissa 2 pyritään lukemaan jo lyhyitä tekstejä. Moduulissa 3 vahvistetaan vasta saavutettua tai muuten heikkoa luku- ja kirjoitustaitoa.

Asiakaspalvelua suomeksi

Kiinnostaako sinua työ kaupassa? Onko sinulla suomen kieli A2.2? Jos et ole vielä löytänyt työ- tai opiskelupaikkaa suomen kielen opintojen jälkeen, Axxellissa on nyt uusi vaihtoehto - voit tulla opiskelemaan kaupan alan suomea meille.

Lue lisää

Merkonomikoulutus maahanmuuttajille

Espoo tarjoaa liiketalouden perustutkintoon valmistava merkonomikoulutus maahanmuuttajille. Kaksi vuotta kestävä koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille kaupan tai toimistoalan työstä kiinnostuneille henkilöille. Koulutus valmistaa liiketalouden perustutkintoon ja antaa hyvät valmiudet toimia esim. kaupan palvelu- ja myyntityössä tai erilaisissa toimistotyötehtävissä. Kielitaitosuositus vähintään B1.

Lue lisää

Rakennusalaa suomeksi!

Kiinnostaako sinua työ rakennusalan avustavissa tehtävissä?
Hae rakennusalan koulutukseen!

Lue lisää

Yleiset kielitutkinnot

Yleinen kielitutkinto on aikuisille tarkoitettu virallinen kielitaitotutkinto. Tutkinnossa arvioidaan kielen osaamista sellaisissa käytännön tilanteissa, joissa aikuinen joutuu puhumaan, kuuntelemaan, kirjoittamaan tai lukemaan jotakin vierasta kieltä. Sinun ei tarvitse opiskella kurssilla voidaksesi osallistua yleiseen kielitutkintoon, vaan siihen voivat tulla kaikki, jotka haluavat virallisen todistuksen kielitaidostaan. Axxell järjestää Yleisten kielitutkintojen suomen ja ruotsin kielten keskitason kokeita Vantaan ja Karjaan toimipisteissä. Lisätietoja antaa YKI-koordinaattori Elina Tuomikoski (elina.tuomikoski@axxell.fi, puh. 044 7397816 ma-pe 12-14)

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Suomen kielen YKI-testiin valmistava iltaopetus

Järjestämme monimuotokoulutuksena keskitason Yleiseen kielitutkintoon valmistavia iltakursseja. Lähiopetusta on yhtenä iltana viikossa 4 oppituntia. Lisäksi ohjelmaan kuuluu etä- ja verkko-opetusta.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Monikulttuurisuuskoulutus ja yrityskoulutus

Työyhteisöt muuttuvat kovaa vauhtia, ja muutoksissa tarvitaan erilaisia taitoja: esimerkiksi kykyä käyttää suomea selkeästi ja pärjätä muutenkin uusissa viestintätilanteissa. Kaukaa viisas työnantaja hankkii työntekijöilleen valmennusta, jonka avulla yhä monimuotoisemmat työporukat voivat keskittyä siihen tärkeimpään - työntekoon.

Suomen kielen taito on yksi niistä edellytyksistä, joka takaa ammattilaisten viihtymisen Suomessa. Mikäli palveluksessasi on ulkomaisia työntekijöitä, palkitse heitä työpanoksesta laadukkaalla kielikoulutuksella. Meidän kielikoulutukseemme kuuluu opiskelijoiden lähtötason testaus sekä tarvekartoitus. Näiden pohjalta laadimme jokaiselle asiakkaalle sopivan koulutuskokonaisuuden ja opetussuunnitelman

Lisätietoja antaa koulutuspäällikkö Virva Muotka, puh. 044-739 7838 tai virva.muotka@axxell.fi