ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
&nsbp;

Mikä Axxell on?

Axxell tarjoaa monipulista koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Järjestämme yli 30 tutkintoa ja koulutamme sekä suomeksi että ruotsiksi.

Axxellin johtamisjärjestelmä on sertifioitu standardien ISO 9001, ISO 14001 ja ISO 45001 mukaan.

Axxellin visio ja strategia

Axxellin pedagoginen ohjelma

Laatu

Laatua kehitämme visualisoimalla ja dokumentoimalla työprosessejamme ja parantamalla niitä jatkuvasti. Käyttämällä sekä opiskelijoiden että henkilöstön täyttämiä arviointilomakkeita parannamme myös laatuamme.

Axxellin pyrkimyksenä on luoda positiivinen työympäristö, jossa sekä henkilökunta että opiskelijat viihtyvät. Yhdessä ylläpidämme ja kehitämme työturvallisuutta ja ennalta ehkäisevää toimintaa työpaikalla.

omoss

Axxell aloitti toimintansa elokuun 1. päivänä 2008. Axxell toimii seitsemällä paikkakunnalla: Raaseporissa (Karjaa ja Tammisaari), Espoossa, Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Paraisilla ja Kemiönsaarella. Uuden organisaation tavoitteena on turvata ruotsinkielinen toisen asteen koulutus ja varmistaa samalla vahva koulutustarjonta rannikkoseudulla muodostamalla aiempaa suurempia koulutusyksiköitä opetusministeriön suositusten mukaisesti.

Axxell on tällä hetkellä suurin ruotsinkielinen ammatillista koulutusta tarjoavista oppilaitosorganisaatioista Suomessa. Järjestämme myös suomen- ja kaksikielisiä koulutuksia. Axxellissa opiskelee noin 3000 opiskelijaa, joista noin 700 nuorta.

Axxellin toimipisteet

Hallinto

Axxellin ylläpitäjänä toimii Axxell Utbildning Ab. Yhtiötä johtaa hallitus ja toimitusjohtajana toimii Stefan Johansson. Oppilaitoksen rehtorina toimii Lena Johansson. Organisaation työllistää noin 300 henkilöä kokopäiväisesti.

Omistajat

Yhtiön suurimpina osakkeenomistajina on kaksi merkittävää ruotsinkielistä rahastoa: Svenska folkskolans vänner r.f. ja Stiftelsen Finlandssvenska Jordfonden sr. Näiden lisäksi myös Raaseporin kaupunki on osakkaana ylläpitäjäyhtiössä.

Vaalimme ympäristöä

Axxellin ympäristötyön tavoitteena on tukea opiskelijoiden kehitystä ympäristötietoisiksi kansalaisiksi. Tavoitteena on, että opiskelijat osaavat ottaa kestävän kehityksen eri näkökohdat huomioon tulevassa toiminnassaan. Henkilökunnan ympäristötietoisuuden ja tiedon lisääminen kuuluu myös ympäristötyöhömme.

Axxell Utbildning Ab:n hallitus

Yhtiökokous valitsee yhtiön hallituksen. Yhtiökokous on 23.5.2023 valinnut hallituksen jäseniksi: 

Aura Johan, puheenjohtaja, Backman Heidi, Jern Mikael, Lundberg Ulrika, Strandberg Anders, Tasanko Jaana, Walls Anders, Westerholm Anita

 

Tilinpäätös

Vuoden 2019 tilinpäätöksen löydät tästä (ruotsiksi)

Vuoden 2020 tilinpäätöksen löydät tästä (ruotsiksi)

Vuoden 2021 tilinpäätöksen löydät tästä (ruotsiksi)


Kuvia toimipisteistä

Kuva sanoo enemmäin kuin tuhat sanaa - kuvat kertovat opiskelijoiden arjesta ja mitä on opiskella Axxellissa.

Todistuskopioista perittävä maksu

Jos olet hukannut todistuksesi ja tarvitset siitä jäljennöksen, perimme maksun seuraavasti:

Koko tutkintotodistuksen jäljennöksestä 30€
Yksittäisestä todistusjäljennöksestä 10-30€.

 

If you need copies of your certificates, the fees are:

30€ for degree certificate
10-30€ for occasional certificates