Axxell Monikulttuurisuuskeskus Helsingissä

Axxellin MKK:n Helsingin toimipiste sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 160.

Tarjoamme aikuisille maahanmuuttajille kotoutumiskoulutusta, suomen kielen YKI -testiin valmistavia iltakursseja ja ammattiin painottuvaa kotoutumiskoulutusta.

Kulkuyhteydet ovat hyvät, meille pääsee sekä raitiovaunulla että bussilla. Toivomme, että et tule autolla, koska koulun lähellä ei ole parkkipaikkoja.

tryck på bild för att öppna galleri
 

Axxell, Monikulttuurisuuskeskus, Helsinki  yhteystiedot ja tulo-ohjeet

Postiosoite: Mannerheimintie 160 B
Käytiosoite: Mannerheimintie 160, 2. krs

00300 Helsinki

Koulutuspäällikkö, työelämäyhteydet Virva Muotka, puh. 044 739 7838

Yksikönjohtajan sijainen Sanna Markkanen, puh. 044 739 7832
Yksikönassistentti Camilla Olin, puh. 044 739 7720
Sosiaaliohjaaja Toni Autio, puh. 044 739 7840
 

Helsingin toimipisteeseen pääsee raitiovaunulla 10
Elielinaukiolta busseilla 40, 43, 63, 315, 324, 345, 360, 362, 451, 452
Kampista busseilla 41, 42, 45

Testipiste

Testipiste on aikuisten maahanmuuttajien kielitaidon arviointikeskus. Testipisteessä testataan TE-toimiston maahanmuuttaja-asiakkaiden kielitaidon lähtötaso ja opiskeluvalmiudet sopivan suomen kielen koulutuksen löytämiseksi. Testipisteessä järjestetään myös lukutaidon arviointia. Sekä alkutestejä että testausmallia kehitetään jatkuvasti. Lisäksi Testipiste järjestää S2-opettajille suunnattuja koulutuksia kielitaidon arvioinnin eri osa-alueista. Lähtötason arviointipalvelua tarjotaan neljän pääkaupunkiseudun aikuisoppilaitoksen – Axxell Monikulttuurisuuskeskus,  Amiedu, Edupoli ja Eiran aikuislukio – yhteistyönä.

Linkki Testipisteen sivuille: http://www.testipiste.eu/

Koulutustarjonta Helsingissä

Kotoutumiskoulutus

Koulutusvalikoimamme vakiintuneita kursseja ovat Kotoutumiskoulutus 1-4, luku- ja kirjoitustaidon koulutus ja yleiseen kielitutkintoon valmentava koulutus.

Kotoutumiskoulutus 

  • Suurimman osan toiminnastamme muodostaa työvoimakoulutuksena järjestettävä kotoutumiskoulutus. Koulutus on tarkoitettu työttömille aikuisille maahanmuuttajille. Sopivaan koulutukseen ohjataan valintatestin kautta. Uudet kurssit alkavat noin 60 päivän välein, jolloin on mahdollista aloittaa itselle sopivan tasoiset suomen kielen opinnot nopeasti.
  • Koulutus koostuu neljästä 60 päivän moduulista, hitaasti etenevässä koulutuksessa viimeisen moduulin pituus on 90 päivää. Jokaisen opiskelijan koulutuspolku on erilainen riippuen lähtötasosta. Koulutuksessa opiskellaan suomen kieltä, työelämätaitoja ja tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta sekä mennään kieli-ja työharjoitteluun. Koulutuksen jälkeen opiskelija hallitsee suomen kielen perusteet.
  • Koulutus järjestetään yhteistyössä te-toimiston kanssa ja se on kokopäiväopiskelua maanantaista perjantaihin klo 9 ja 15 välillä.

Kuljetusalan koulutus maahanmuuttajille

Koulutukseen voi hakea kuljetusalalle aikovat maahanmuuttajat, jotka tarvitsevat suomen kielen vahvistamista ja opiskelutaitoja selviytyäkseen kuljetusalan ammatillisista opinnoista. Lisäksi hakijalla pitää olla edellytykset työskennellä kuljettajan ammatissa (ajokorttiote, B-ajokortti) Kielitaitosuositus on A2.2.

Koulutuksen aikana suoritetaan D-luokan ajokortti (teoria- ja ajo-opetus) sekä Henkilöliikenteen kuljetusalan ammattipätevyys (10 ov). Koulutukseen kuuluu kuuden viikon työharjoittelu, jonka aikana on mahdollista tehdä tutkintosuorituksia

Lisätietoja

Yleiset kielitutkinnot

Yleinen kielitutkinto on aikuisille tarkoitettu virallinen kielitaitotutkinto. Tutkinnossa arvioidaan kielen osaamista sellaisissa käytännön tilanteissa, joissa aikuinen joutuu puhumaan, kuuntelemaan, kirjoittamaan tai lukemaan jotakin vierasta kieltä. Sinun ei tarvitse opiskella kurssilla voidaksesi osallistua yleiseen kielitutkintoon, vaan siihen voivat tulla kaikki, jotka haluavat virallisen todistuksen kielitaidostaan. Axxell järjestää Yleisten kielitutkintojen suomen ja ruotsin kielten keskitason kokeita Vantaan ja Karjaan toimipisteissä. Lisätietoja antaa YKI-koordinaattori Elina Tuomikoski (elina.tuomikoski@axxell.fi, puh. 044 7397816 ma-pe 12-14)

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Suomen kielen YKI-testiin valmistava iltaopetus

Järjestämme monimuotokoulutuksena keskitason Yleiseen kielitutkintoon valmistavia iltakursseja. Lähiopetusta on yhtenä iltana viikossa 4 oppituntia. Lisäksi ohjelmaan kuuluu etä- ja verkko-opetusta.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Monikulttuurisuuskoulutus ja yrityskoulutus

Työyhteisöt muuttuvat kovaa vauhtia, ja muutoksissa tarvitaan erilaisia taitoja: esimerkiksi kykyä käyttää suomea selkeästi ja pärjätä muutenkin uusissa viestintätilanteissa. Kaukaa viisas työnantaja hankkii työntekijöilleen valmennusta, jonka avulla yhä monimuotoisemmat työporukat voivat keskittyä siihen tärkeimpään - työntekoon.

Suomen kielen taito on yksi niistä edellytyksistä, joka takaa ammattilaisten viihtymisen Suomessa. Mikäli palveluksessasi on ulkomaisia työntekijöitä, palkitse heitä työpanoksesta laadukkaalla kielikoulutuksella. Meidän kielikoulutukseemme kuuluu opiskelijoiden lähtötason testaus sekä tarvekartoitus. Näiden pohjalta laadimme jokaiselle asiakkaalle sopivan koulutuskokonaisuuden ja opetussuunnitelman

Lisätietoja antaa koulutuspäällikkö Virva Muotka, puh. 044-739 7838 tai virva.muotka@axxell.fi

LUKU-koulutus

Luku- ja kirjoitustaidon kurssi on sopiva aikuiselle maahanmuuttajalle, joka

  • ei ole käynyt koulua kotimaassaan
  • on käynyt kotimaassaan vain vähän koulua
  • ei osaa lukea eikä kirjoittaa omalla äidinkielellään
  • ei tunne latinalaista kirjaimistoa

Koulutus kestää 200 päivää eli 40 viikkoa. Se koostuu kolmesta moduulista (75+75+50 päivää). Moduulissa 1 keskitytään käden motoriikan hallintaan ja suomalaisten äänteiden ja kirjainten opiskeluun sana ja lause tasolla. Moduulissa 2 pyritään lukemaan jo lyhyitä tekstejä. Moduulissa 3 vahvistetaan vasta saavutettua tai muuten heikkoa luku- ja kirjoitustaitoa.