Skoljordbruket

Följ med vardagen på skoljordbruket från maj till september! Här kommer vi regelbundet att uppdatera med ny information om vad som händer i skoljordbruket - allt från bakgrunden till hur det är idag och vad vi gör på gården.

Examen från Axxell gör det lättare för Thelma att studera till agrolog

En grundexamen ger färdigheter för arbetslivet men är också ett bra språngbräde för den som vill studera vidare. Den möjligheten väljer många studerande på Axxells naturbruksenhet Brusaby att ta fasta på.

Läs mera

Med naturen som aktad arbetsplats

Att använda sig av naturen utan att förbruka den. Att göra yrke av en hobby som är en kär. Det hör till gemensamma drag för Axxell Brusabys populära utbildningar inom viltvård, vildmarksguidning och naturfotografering.

Läs mera

Studerande inviger den nya skotaren

I höst får studerande i Axxells skogsutbildning lära sig forsla virke med en splitterny modern skogsmaskin med alla tänkbara egenskaper.

Läs mera

Skördetider i Brusaby

Tröskandet har kommit igång i Brusaby, visserligen redan med ett kort avbrott p g a regnet tidigare under veckan.

Läs mera

Emmi jobbar på Brusaby gård – följ med hennes vardag i Juli

Emmi tycker om att jobba med stora djur och det får hon göra i sommar. I juli sköter hon Brusaby gård och du kommer kunna följa med hennes vardag här.

Läs mera

Första ensilageskörden bärgad!

Redan en vecka innan midsommar var hela första skörden ensilage bärgad och balad i Brusaby. I år är det glädjande att säga att det var våra lantstuderande som skötte om hela skördandet, från kross till strängläggning och balning.

Läs mera

Läroavtal gör det möjligt att få lön och utbildning samtidigt

För studerande med mycket erfarenhet av jordbruk kan läroavtal passa bra. Linus snabbar på sina studier och får lön medan han studerar tack vare läroavtalet.

Läs mera

Vad gör studerande på vårbruket i brusaby?

Vårbruket är i full gång i Brusaby. Det betyder mycket praktisk utbildning för alla lantbruksstuderande.

Läs mera

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Samarbete och delägarskap är två ingredienser som jordbrukare behöver i framtiden. Det är just så man verkar på Axxells skoljordbruk i Brusaby där man också har gjort nyinvesteringar i maskinparken.

Läs mera

Axxells skoljordbruk satsar på att vara modernt och mångsidigt

Axxells skoljordbruk i Brusaby funkar inte riktigt som ett vanligt jordbruk. Här får morgondagens jordbrukare pröva på nya grödor, göra misstag och lära sig det de behöver för att bli landsbygdsföretagare.

Läs mera

Studerande tycker om det praktiska i utbildningen

Tre studerande till landsbygdsföretagare är överens om att det praktiska inlärandet är bäst i utbildningen. Att köra maskiner och skörda hör till favoritsysslorna.

Läs mera

Brusabys dikor håller strandängarna öppna

Efter en paus på tiotals år börjar strandängarna träda fram igen när Brusaby gårds kor vårdar landskapet. Första juni släpptes korna ut på de igenvuxna strandängarna.

Läs mera

Se videon från vårens kosläpp på Brusaby!

Det var många glädjeskutt när korna släpptes ut på grönbete i slutet av maj. Se kornas glädjeyra i vår korta video. Även fåren får njuta av det gröna gräset.

Samtidigt installerades Brusabys helautomatiska, ekologiska robotgräsklippare. Det vill säga fåren.