Skoljordbruket

Följ med vardagen på skoljordbruket från maj till september! Här kommer vi regelbundet att uppdatera med ny information om vad som händer i skoljordbruket - allt från bakgrunden till hur det är idag och vad vi gör på gården.

Läroavtal gör det möjligt att få lön och utbildning samtidigt

För studerande med mycket erfarenhet av jordbruk kan läroavtal passa bra. Linus snabbar på sina studier och får lön medan han studerar tack vare läroavtalet.

Läs mera

Vad gör studerande på vårbruket i brusaby?

Vårbruket är i full gång i Brusaby. Det betyder mycket praktisk utbildning för alla lantbruksstuderande.

Läs mera

Axxells skoljordbruk satsar på att vara modernt och mångsidigt

Axxells skoljordbruk i Brusaby funkar inte riktigt som ett vanligt jordbruk. Här får morgondagens jordbrukare pröva på nya grödor, göra misstag och lära sig det de behöver för att bli landsbygdsföretagare.

Läs mera

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Samarbete och delägarskap är två ingredienser som jordbrukare behöver i framtiden. Det är just så man verkar på Axxells skoljordbruk i Brusaby där man också har gjort nyinvesteringar i maskinparken.

Läs mera

Emmi jobbar på Brusaby gård – följ med hennes vardag i Juli

Emmi tycker om att jobba med stora djur och det får hon göra i sommar. I juli sköter hon Brusaby gård och du kommer kunna följa med hennes vardag här.

Läs mera

Studerande tycker om det praktiska i utbildningen

Tre studerande till landsbygdsföretagare är överens om att det praktiska inlärandet är bäst i utbildningen. Att köra maskiner och skörda hör till favoritsysslorna.

Läs mera